Galati: A inceput campionatul !

Galatiul nu numai ca si-a desemnat deja reprezentantele la turneele finale care vor avea loc in vara anului 2011, dar a pornit deja competitia la capatul careia se va sti ce echipa galateana de minifotbal va reprezenta judetul in vara anului 2012 !

"Am vrut sa profitam de vremea un pic mai buna", ne-a spus domnul Clement Simovin, organizatorul competitiei galatene. Clement este pasionat de fotbal, de sport in general, si cei care au avut ocazia sa vada la lucru echipa lui de suflet, Stiinta Galati, participanta merituoasa la Cupa Romaniei, desfasurata la Zalau, stie cat suflet este in toti cei care participa la fenomenul minifotbalului.

Un aspect interesant al competitie galatene este faptul ca multe echipe au nume celebre: STEAUA, MILAN, BARCELONA, UNITED, AJAX, OTELUL  BASTIA, BRONX, ARSENAL, ATLETICO sunt, toate, reunite in acelasi campionat de minifotbal galatean care are, iata, un pronuntat caracter cosmopolit.

 

Anul competitional 2011-2012 aduce modificari la nivelul regulamentului de joc, in sensul adaptarii complete a modului in care se joaca minifotbal la Galati cu recomandarile Asociatiei Romane de Minifotbal. "O alta noutate este faptul ca interesul manifestat de sponsorii locali fata de minifotbal a crescut simtitor", ne-a spus Clement Simovin. "Datoram lucrul acesta mediatizarii, vreau sa spun ca pe plan local suntem acum foarte bine cunoscuti, lumea stie de acest campionat afiliat, de rezultatele obtinute pe plan national, stie de faptul ca in minifotbal sunt implicati multi fosti jucatori de fotbal, sportivi cu nume. De aceea, si interesul sponsorilor a crescut, lucru care nu poate decat sa ne dea sperante sporite pentru confruntarile la nivel national, acolo unde daca trimiti o echipa motivata si din punct de vedere financiar, rezultatele pot fi mai bune".

 

Cum campioana ATLETICO ABCOZ (in fotografia de deschidere) a castigat de o maniera categorica eventul editiei 2010, vestea ca pentru noul start competitional al anului 2011, multe echipe si-au intarit semnificativ lotul nu poate decat sa bucure. "Atletico Abcoz ramane principala favorita, mai ales prin prisma experientei, insa cred ca sunt cateva echipe care pot produce surprize in meciurile cu campioana. Remarc aici vicecampioana, Ancora Galati, ca si formatia Panamar, revelatia ultimelor luni", a completat organizatorul competitiei de minifotbal galatene.

 

In sfarsit, Clement Simovin a anuntat ca Galatiul se pregateste pentru organizarea unei ligi secunde, deocamdata cu 6-8 echipe. "Judetul nostru are o indelungata traditie in ceea ce priveste minifotbalul fotbalul de sala, nu mai zic de fotbalul mare, care este dominat de Otelul Galati. Avem motive sa credem ca in curand vom reusi, cu ajutorul sponsorilor si a mass-media locale si de ce nu, nationale, sa atragem interesul pentru formarea unei ligi secunde, lucru care ar motiva si mai mult echipele din prima divizie."

 

Cat despre campionat, ca si rezultatele dupa disputarea a trei etape, trebuie remarcat startul ca din pusca a catorva dintre participante. Campioana Atletico este pe primul loc, insa in ultimul meci, disputat pe 12 decembrie, a avut un adversar dificil. Atletico a reusit golul linistitor de 4-2 cu putine minute inainte de finalul partidei disputate cu formatia United.

 

In alte partide disputate in acest weekend, Panamar (una dintre cele mai serioase echipe din campionat) a electrocutat Fulgerul Galati cu scorul de 15-0, Milan a trecut cu 9-6 de Bastia, vicecampioana Ancora a invins relativ usor, scor 8-4, formatia Steaua, ISU a incheiat la egaltitate, scor 4-4, partida cu Olimpia, iar Stiinta si-a regasit cadenta traditionala, doborand cu un categoric 14-1 formatia Arsenal.


Viitoarea etapa, a 4-a, va avea loc sambata si duminica viitoare, si va pune fata in fata urmatoarele echipe:

BARCELONA - STIINTA (sambata, ora 08:30)

AJAX - UNITED (sambata, ora 10:00)

FULGERUL - STEAUA (sambata, ora 11:30)

OTELUL - ATLETICO ABCOZ (sambata, ora 13:00)

BASTIA - OLIMPIA (duminica, ora 08:30)

PANAMAR - MILAN (duminica, ora 10:00)

ANCORA - BRONX (duminica, ora 11:30)

ARSENAL - ISU (duminica, ora 13:00)

 

In clasament, dupa 3 etape, conduce Atletico, urmata de Panamar, Milan si Ajax, toate cu cate 9 puncte.

 

 

Noutati din Campionatul de minifotbal Galati - ACS Fotbal Arena Bariera Galati

Campionatul de minifotbal Galati - ACS Fotbal Arena Bariera Galati pe scurt

3

Jucatori sarbatoriti astazi (vezi lista)

42

Echipe active

1212

Jucatori activi

196

meciuri in sezonul actual

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP