GALATI: CVINTET DE CANDIDATE LA TITLU

GALATIUL este unul dintre orasele romanesti care se faleste cu o lunga traditie in minifotbal. In urma cu 25 de ani, la Galati se juca in mod organizat minifotbal, folosindu-se terenuri de bitum. Astazi, dupa un sfert de secol de traditie si sase ani de activitate fructuoasa in noua era a minifotbalului romanesc, Galatiul are un campionat dinamic, spectaculos si popular in randul localnicilor. Saptamanal, meciurile din cadrul acestui campionat sunt urmarite de numerosi fani ai sportului, iar prestatia echipelor nu lasa de dorit.

O alta caracteristica a minifotbalului acestui judet tine de lunga hegemonie a formatiei ATLETICO ABCOZ. O hegemonie care pare sa se fi incheiat de-abia anul acesta, cand multipla campioana en-titre ocupa de-abia locul al 5-lea dupa 23 de etape. „Asistam la cel mai disputat campionat din istorie”, ne-a marturisit domnul Clement Simovin. „Etapa de etapa avem meciuri care se incheie cu rezultate surprinzatoare, iar acest lucru nu face decat sa creasca valoarea competitiei”.

Adevarul este ca pentru prima oara dupa cativa ani, nimeni nu stie, aproape de finalul campionatului, care va fi echipa ce va reprezenta Galatiul la competitia campioanelor locale. Daca Atletico continua sa aiba sanse teoretice de a castiga din nou competitia, ceva mai bine pozitionate sunt echipele AJAX, STIINTA, BRONX si OTELUL, toate despartite de numai doua puncte.

Ultima etapa, disputata la finalul weekendului care tocmai s-a incheiat, a constituit cireasa de pe tort. „Ultima etapa a fost pigmentata cu foarte multe surprize care au relansat practic campionatul. Liderul Ajax a pierdut in fata Otelulului, Stiinta a facut 2-2 cu Bastia, o echipa de mijlocul clasamentului, Atletico a pierdut cu 2-6 meciul cu Barcelona, echipa care se lupta pentru evitarea retrogradarii, de toate acestea profitand Bronxul, care a obtinut o victorie categorica cu ISU. Astfel, in acest moment, intre locul unu si locul patru, este o diferenta de doua puncte”, a explicat domnul Simovin.

Ce mai trebuie mentionat este faptul ca dominatia echipei ATLETICO in campionatul galatean a coincis cu rezultate bune inregistrate pe plan regional de catre acest team. Nu si pe plan national, unde formatia galateana, desi cert valoroasa si motivata, a dat dovada in repetate randuri de indisciplina tactica si de o anume lipsa de concentrare in partidele decisive. Atat la Cluj, in 2010, cat si la Timisoara, in 2011, Atletico Galati a clacat in mod incredibil, acumuland multi nervi si putine reusite. Nu acelasi a fost cazul tinerei echipe STIINTA GALATI, care detine, am putea spune, cea mai valoroasa performanta a minifotbalului galatean pe plan national, locul 5 in Cupa Romaniei, editia Zalau 2010.

Pana la finalul acestei editii de campionat mai sunt cateva etape, dupa care urmeaza turneul regional in care indiferent ce reprezentanta va avea, Galatiul va spera, pe deplin indreptatit, la performanta. Cine stie, poate ca prezenta in premiera a unei alte echipe decat Atletico va fi de bun augur, pentru ca deseori am vazut, la nivel national, cum echipe consacrate au clacat, in vreme ce formatii tinere, ambitioase, lipsite de trac, au reusit sa faca senzatie. Mult succes !

 

 

 

Noutati din Campionatul de minifotbal Galati - ACS Fotbal Arena Bariera Galati

Campionatul de minifotbal Galati - ACS Fotbal Arena Bariera Galati pe scurt

6

Jucatori sarbatoriti astazi (vezi lista)

39

Echipe active

1168

Jucatori activi

96

meciuri in sezonul actual

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP