GALATI: Impresii la final de campionat

La capatul unui an de munca, fotbalistii de la ATLETICO ABCOZ GALATI au castigat, pentru a treia oara consecutiv, campionatul de minifotbal Viata Libera din acest judet. Traditia acestui sport in Galati este indelungata, iar progresul facut an de an in ceea ce priveste organizarea competitiei este vizibil. "Daca ne gandim ca in judetul Galati se joaca minifotbal de 25 de ani, cred ca suntem printre cei mai experimentati din tara", ne spune Vali Vranceanu (in fotografia de deschidere), managerul echipei campioane. "Este adevarat ca pana la afilierea la Asociatia Romana de Minifotbal, care s-a realizat in urma cu doi ani, regulile de participare la campionatul nostru erau diferite… inainte jucau sportivi profesionisti, din diviziile superioare de fotbal, fapt ce aducea un plus de valoare. Totusi, acum este important sa ne jucam fiecare sansa, chiar daca nu toti jucatorii care sunt pe teren la o partida sau alta pot sa fie la nivelul cel mai inalt".

Managerul echipei ABCOZ ne spune ca in acest an competitional, formatia sa a dominat clar. "Cam din etapa a 10-a, ne-am rupt de pluton si am marit permanent diferenta de puncte. Partea buna a acestei situatii este ca noi ne-am vazut de treaba, am fost seriosi si am ajuns la finis fara sa ne relaxam. Partea proasta este ca lipsa unor competitoare in campionatul local ne-a facut sa nu ne concentram asa cum trebuia in jocurile turneului final de la Cluj, unde puteam face mult mai mult. Doi dintre cei mai buni jucatori ai echipei nu au putut sa vina la Cluj, un alt aspect care a contribuit la o iesire prematura din competitie."

"De altfel, tocmai aceasta suparare pe care am avut-o cu totii, mai ales ca ne stim valoarea, face ca principalul nostru obiectiv pe anul 2011 sa fie clasarea intre primele echipe ale Romaniei, la turneul final. Dorim, cum este si normal, sa invingem pentru a patra oara si in campionatul judetean, si de asemenea ne-am propus sa facem eventul, mai ales ca ar fi pentru prima oara", ne-a spus Vali Vranceanu.

Este vorba despre castigarea Cupei Galatiului la minifotbal, competitie care va incepe saptamana aceasta, urmand sa dureze o luna. La start s-au aliniat 12 echipe, castigatoarea urmand sa participe la Cupa Romaniei, competitie care va fi organizata in vara anului viitor.

"Avem un lot valoros, care ne permite sa emitem pretentii justificate in ceea ce priveste castigarea Cupei", ne-a spus Vali Vranceanu. "De altfel, as vrea sa remarc cateva nume, in contextul prestatiei bune din campionat, pe parcursul intregii competitii: portarul Costel Craescu, zis si Schmeichel, fundasul central Iulian Onose, Cristian Craciun, care a jucat la Astra si Otelul, Claudiu Muha, fost jucator si el la Otelul, precum si capitanul echipei, Nicusor Zostea. Acesta este scheletul unei echipe care se va intari in vederea participarii la turneul final cu inca 2-3 jucatori"

"Ce mai avem de gand este sa participam la turnee zonale, in masura in care vor exista initiative in acest sens. De altfel, noi am participat la o astfel de competitie zonala, desfasurata la Braila, unde au participat 14 echipe, noi terminand pe locul I"

In incheierea interviului acordat sitului oficial al ARM, Vali Vranceanu s-a referit la un aspect mai sensibil: interesul autoritatilor locale si a locuitorilor fata de minifotbal. "Sportul este la el acasa aici, la Galati, dar se poate si mai bine in ceea ce priveste interesul galatenilor fata de minifotbal, mai ales ca fratele mai mare al acestei discipline are in Otelul Galati o reprezentanta de forta in peisajul sportiv romanesc. Tot la capitolul sperante pentru viitor este cea legata de implicarea autoritatilor judetene si municipale in efortul pe care il facem. Meciurile de minifotbal sunt foarte spectaculoase, se joaca rapid, se marcheaza multe goluri, spectatorii pleaca intotdeauna multumiti, si in plus, Galatiul participa la doua turnee nationale de minifotbal, unde conteaza, la urma urmei, si cat te sprijina cei de acasa", a conchis Vali Vranceanu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Presedintele Asociatiei Romane de Minifotbal, Razvan Burleanu, l-a felicitat pe Vali Vranceanu, managerul echipei Atletico Abcoz Galati pentru performanta team-ului pe care il conduce. "Minifotbalul este un sport dedicat amatorilor, dar unde exista atitudini profesioniste. Sa castigi de trei ori consecutiv un campionat este dificil mai ales pentru ca toata celelalte echipe au ambitia, in meciurile directe, sa produca surpriza de a te invinge. Nu este simplu sa fii conectat la tensiunea fiecarui meci, vreme de un an de zile, si sa invingi in fiecare etapa. Eu sper ca echipa galateana Atletico sa participe la turneul final din vara anului 2011 cu gandul ca reprezinta un judet care iubeste fotbalul si unde se joaca fotbal de calitate. Cred in sansa reala a campioanei Galatiului, din moment ce pregatirea ei este foarte serios pusa la punct. Felicitari si succes in meciurile ce vor veni."

 

Noutati din Campionatul de minifotbal Galati - ACS Fotbal Arena Bariera Galati

Campionatul de minifotbal Galati - ACS Fotbal Arena Bariera Galati pe scurt

2

Jucatori sarbatoriti astazi (vezi lista)

42

Echipe active

1212

Jucatori activi

196

meciuri in sezonul actual

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP