GALATIUL NU CREDE IN LACRIMI

Una dintre cele mai asteptate echipe, la editia a cincea a Campionatului National de Minifotbal Timisoara 2011, a fost campioana Galatiului. Motivele erau evidente: formatia galateana ATLETICO ABCOZ domina, de ani de zile, un campionat local foarte puternic. De asemenea, dat fiind ca cea mai buna echipa de fotbal din Romania este Otelul din Galati, este de la sine inteles ca si minifotbalul are multa popularitate in marele oras de pe malul Dunarii. Popul;aritate care face ca destule echipe din campionatul de minifotbal sa fie onorate de prezenta unor fosti fotbalisti de performanta.

 

La toate acestea se adauga si evolutia buna din barajul de calificare, acolo unde ATLETICO a reusit sa treaca de campioana judetului Vrancea.

 

De la asteptari si planuri pana la realizari este, insa, cale lunga. Dupa frumoasa performanta obtinuta de STIINTA GALATI anul trecut, in Cupa (unde a fost eliminata la mare lupta in faza sferturilor de finala), ATLETICO si ANCORA, echipele care au participat din partea acestui judet la urmatoarele competitii nationale (cele de la Cluj si Timisoara, respectiv Cupa de la Sibiu) au avut evolutii slabe. Pe undeva, observatorul neutru ar putea aduce argumente: ATLETICO are valori individuale, insa la nivel de echipa, in momentul in care apar probleme pe tabela de marcaj, ceva se rupe. Echipa nu pare sa fie obisnuita sa fie pe acelasi teren cu un alt team redutabil, si din o oarecare infatuare generata de  locul fruntas pe care il are de ani de zile la nivel local, se poate spune ca s-a ajuns la contra-performantele din ultimii doi ani.

 

Pentru ca Galatiul, la fel ca si alte echipe din zona Moldovei, are un potential deosebit in ceea ce priveste structura echipei. Din pacate, deocamdata nu s-a ajuns la formula care sa dea campioanei de la Dunare linistea si maturitatea necesara pentru a juca, de pilda, ca Suceava. Echipa care a remontat de mai multe ori in situatii dificile, trecand astfel hopuri pe care putini ar fi crezut ca le poate depasi.

 

Campionatul galatean, care se desfasoara in sistem primavara - toamna se apropie de final, iar ATLETICO pare sa fi scapat, din nou, in fata plutonului. Cu doua etape inainte de final, ATLETICO are cinci puncte avans si o partida restanta, ceea ce face ca soarta acestui campionat sa fie, in proportie de 99%, decisa. Ramane ca lungul ragaz pana la viitorul campionat national sa fie folosit mai bine de aceasta data, iar ATLETICO sa lucreze la capitolul tonus psihic. Pentru ca un meci nu se castiga numai cu talent, ci de multe ori cu stiinta de a trece peste palmele primite de la adversar.

 

Iata in continuare secvente ale evolutiei galatenilor la Timisoara. Meciul cu SPORT KLUB TARGOVISTE descrie, poate, cel mai bine cum este sa vii cu gandul ca vei castiga fara probleme si sa dai peste un adversar valoros si extrem de calm.

Alte filme de la "nationale" vor fi postate, zi de zi, pe situl Federatiei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noutati din Campionatul de minifotbal Galati - ACS Fotbal Arena Bariera Galati

Campionatul de minifotbal Galati - ACS Fotbal Arena Bariera Galati pe scurt

3

Jucatori sarbatoriti astazi (vezi lista)

42

Echipe active

1212

Jucatori activi

196

meciuri in sezonul actual

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP