Prietenii stiu de ce

Nu putine sunt femeile care se intreaba de ce barbatilor le place fotbalul. Ce ii face sa fie atat de entuziasmati, atunci cand urmaresc echipa favorita. Ce ii motiveaza sa alerge, sa atace, sa se bucure asemeni unor copii, atunci cand castiga.

La Zalau, Cupa Romaniei la minifotbal a adunat peste 400 de fotbalisti - unii foarte tineri, altii apropiindu-se de 40 de primaveri. Toti, insa, decisi sa dea totul pe teren. Fotbalul este si va ramane un sport care nu va avea rival, si faptul ca exista competitii organizate in care cei ce nu sunt profesionisti au ocazia sa joace la un nivel atat de ridicat, sa se gandeasca la un turneu final, sa fie in fiecare weekend pe terenul de minifotbal, face ca aceasta disciplina sportiva sa devina un liant social, o sansa pentru noi toti, cei care traversam o perioada economica grea. O sansa de relaxare, de prietenie, de intelegere, de catalizare a fortelor.

Ca in fiecare sport, exista invinsi si exista invingatori. La Zalau, dupa desfasurarea grupelor, opt echipe din cele 24 care au luat startul competitiei au plecat acasa. Alte opt echipe au fost infrante in optimi. In final, doar una  a invins. Insa in mod cert, fiecare echipa in parte a castigat coeziune, experienta, tonus si chef de viata. Chef sa treaca peste greutatile cu care ne confruntam cu totii si pofta sa se pregateasca si mai bine pentru confruntarile viitoare.

In orice competitie sportiva raman consemnate doar rezultatele. Presa noteaza rece, de cele mai multe ori, doar scoruri si goluri. Dar in spatele fiecarei intalniri de acest fel exista multe povesti care sunt retinute ani in sir in memoria participantilor, care fac ca viata sa mearga mai departe si sa aiba gust.

 

Este si cazul a doua echipe care, in timpul acestui frumos turneu au venit de la multe sute de kilometri distanta si s-au infratit pe plaiuri salajene. Prima - Chedra Tax Ploiesti - a jucat pe terenul de la baza sportiva Fair Play, din Zalau. A doua, Stiinta Galati, a fost repartizata la baza Onix, situata la cativa kilometri distanta. Ambele grupari au avut de infruntat echipe valoroase, si au cautat - la fel ca si toate participantele la acest turneu national - sa isi dovedeasca valoarea.

In optimi, Ploiestiul a cedat in fata uneia dintre marile favorite la castigarea Cupei, Expo Medias. Galatiul a mai mers un pas inainte si a ajuns pana in sferturi, unde a cedat, dupa loviturile de la 7 metri, in fata ambitioasei echipe care a reprezentat, in Cupa, Timisoara.

 

Putini stiu ca la meciul dintre Galati si Timisoara, care a avut loc seara tarziu, intreaga echipa a Ploiestiului a venit si a facut galerie moldovenilor. A fost un gest nascut simplu, fara aranjamente sau prietenii de o viata: ambele echipe au fost cazate la hotelul La Vasile, unde au avut ocazia sa se intalneasca, sa discute, sa cante si sa se bucure impreuna de aceasta ocazie frumoasa, care inseamna fotbalul, sportul, omenia si legatura de inima pe care noi, romanii, o simtim cu toti cei care, indiferent unde locuiesc, stiu sa pretuiasca viata si o palinca zdravana, de Zalau.

Sambata tarziu, cand patronul Vasile gazduia o nunta salajeana unde se rasturnase carul cu fete frumoase, galatenii si prahovenii au iesit, impreuna, sa cante despre dragele lor care sunt acasa. Despre cele care poate ca nu inteleg intotdeauna de ce barbatii joaca fotbal, dar care stiu ca fotbalul nu dezbina, ci uneste. A fost o seara frumoasa, in care doua echipe invinse in competitia sportiva au castigat in confruntarea cu indiferenta de zi cu zi care ne macina si ne face sa nu mai stim cum sa ne imprietenim.

Aceasta competitie sportiva, ca si cele ce vor veni in minifotbalul romanesc, a legat prietenii si a facut ca oameni care traiesc in zone diferite ale Romaniei sa zambeasca IMPREUNA. Sa devina prieteni, sa imparta bucuria si necazul, sa povesteasca, sa inteleaga, sa cante, sa le fie dor de aceeasi casa, sa se respecte  si sa se imprieteneasca. Rolul primordial ar oricarui sport nu este miscarea trupului. Este miscarea sufletului, este dorinta de a fi alaturi de altii, de a-ti respecta adversarii si de a invata ceva din fiecare infrangere, din fiecare victorie, din fiecare zi cand stai de vorba cu oameni care au aceleasi bucurii si necazuri. Care sunt romani. 

Pentru ca prietenii stiu de ce.

Secventa video care este inserata are ca protagonista echipa CHEDRA TAX PLOIESTI, care canta despre dorul de casa. Alaturi de prahoveni se afla galatenii de la Stiinta, echipa care a parasit competitia neinvinsa in timpul regulamentar de joc si - lucru demn de remarcat -  a fost felicitata in mod deschis de catre cei care au trecut mai departe si s-au clasat in final pe treapta de bronz a turneului, echipa WMT Timisoara.

Imaginea din deschiderea materialului ii aduna laolalta pe prahovenii si galatenii care s-au imprietenit pe plaiuri salajene.

 

 

 

 

Noutati din Campionatul de minifotbal Galati - ACS Fotbal Arena Bariera Galati

Campionatul de minifotbal Galati - ACS Fotbal Arena Bariera Galati pe scurt

2

Jucatori sarbatoriti astazi (vezi lista)

42

Echipe active

1212

Jucatori activi

196

meciuri in sezonul actual

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP