Campionatul covasnean, mai disputat ca oricand

Minifotbalul are o traditie de aproape 40 de ani la Sfantu Gheorghe, sportul care reuneste prieteni pe terenul mic de fotbal fiind deosebit de apreciat in judetul Covasna. Dovada si faptul ca astazi, cand echipele din prima divizie covasneana se bat nu numai pentru titlul judetean, ci si pentru onoarea de a reprezenta Covasna la turneul national de minifotbal, formatiile sunt extreme de motivate. O alta veste buna este ca organizatorul competitiei covasnene, domnul Denes Mihaly, este un om intreprinzator, pasionat si priceput, al carui tel imediat este unirea tuturor campionatelor locale de minifotbal, in ideea cresterii valorii de ansamblu si a unei mai bune reprezentari la nivel national.

 

In urma cu putine zile, turul campionatului organizat la Sfantul Ghoerghe s-a incheiat. Cu aceasta ocazie, am realizat un scurt interviu cu Denes Mihaly.

Cred ca anul acesta, divizia A a scazut valoric, si motivul pentru care s-a intamplat acest lucru tine de o prevedere din regulament. Noi nu permitem jucatorilor sub 30 de ani a joace in prima divizie, motiv pentru care numerosi tineri talentati nu au inca acces la echipele care pot reprezenta judetul”, ne-a spus Denes Mihaly. “Noi vom discuta acest aspect, ca si cel al unificarii campionatelor din Covasna intr-unul singur care sa fie mai puternic.

Pe de alta parte, trebuie sa remarc faptul ca in varful clasamentului se afla trei echipe valoroase. Formatia Bodok, care ne-a reprezentat la turneul final de la Cluj in calitate de camioana a campionatului Covasnei, editia 2009-2010, se afla pe locul 3 la finalul turului, in urma altor doua echipe foarte competitive si as spune, de traditie in minifotbalul covasnean. Este vorba despre MIKOSOKK, grupare care are in vitrina cu trofee nu mai putin de opt titluri de campioana la minifotbal, si de lidera turului, S&Z, echipa care dupa cum joaca, considera ca are prima sansa, anul acesta, la castigarea titlului.

 

Cat despre experienta actualei campioane, Bodok, la turneul final desfasurat in vara la Cluj, Denes Mihaly ne-a marturisit ca jucatorii au avut numai cuvinte de lauda. “Chiar nu s-au asteptat sa fie atat de bine organizate toate lucrurile, in sensul ca au remarcat profesionalismul celor implicate in organizarea turneului”.

Formatia din Bodok a participat la Cluj cu jucatori avand varsta peste 30 de ani, lucru care a constituit un handicap in ceea ce priveste capacitatea fizica. Pe de alta parte, cei prezenti la turneul de la Cluj au remarcat tehnicitatea ridicata a fotbalistilor din Bodok, seriozitatea cu care au abordat partidele si mai ales bucuria sincera pe care au avut-o pe terenj, lucru esential in acest sport de amatori. Bodok a fost una dintre cele mai frumoase echipe prezente la Cluj, o echipa care a practicat un fotbal curat, spectaculos, echilibrat intre compartimente.

 

Returul competitiei organizate in Sfantu Gheorghe va debuta la mijlocul lunii ianuarie, ceva mai devreme decat in alti ani.

 

Iata in continuare doua scurte secvente care au fost filmate la Cluj, in timpul turneului care a desemnat, in vara anului 2010, campioana nationala. Secvente care o arata la lucru pe formatia covasneana BODOK, in partidele cu Soarelui Satu Mare si respectiv, Vulturii Dej.

nbsp;

 

 

 

Noutati din Campionatul de Minifotbal SALVATORE Sfantu Gheorghe

Campionatul de Minifotbal SALVATORE Sfantu Gheorghe pe scurt

2

Jucatori sarbatoriti astazi (vezi lista)

43

Echipe active

188

Jucatori activi

0

meciuri in sezonul actual

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP