AER PROASPAT IN MINIFOTBALUL ROMANESC

Judete cu traditie. Judete unde minifotbalul a intrat de putina vreme in constelatia nationala a campionatelor ce decid campioana.
Targu Mures. Focsani. Suceava. Tulcea. Oradea. Ilfov. Targoviste. Bistrita Nasaud. Piatra Neamt. Campionate care au debutat, anul acesta, in competiile nationale, lucru care ar fi indemnat multa lume sa creada ca reprezentantele lor vor face figuratie la competiile nationale.
Nu fost asa. Nu a fost deloc asa. Atat la Sibiu, dar mai ales la Timisoara s-a vazut clar ca echipele nou intrate in hora minifotbalului romanesc au valoare si ambitie. Ca tracul nu este o caracteristica a inceputului de drum.
Suceava s-a clasat, absolut meritat, pe locul al treilea la “nationale”, jucand absolut formidabil in meciuri pe care le-a transat dupa ce a recuperat spectaculos in situatii care pareau pierdute. Targu Mures a ajuns in optimile aceleasi competitii, dupa evolutii care au ridicat spectatorii in picioare. Tulcea, o alta echipa ambitioasa si bataioasa,  a facut zile fripte adversarelor mult mai titrate. Oradea a reusit, la Cupa, sa impresioneze prin alura si spirit combatant, trecand si ea de grupe. Otopeniul a avut si el un parcurs frumos la Sibiu, oprindu-se in optimi. Bistrita Nasaud ar fi putut, cu putina sansa, sa treaca de grupe, la Timisoara. Doar Focsaniul, prezenta doar la Cupa, a avut evolutii mediocre, insa tracul de la botezul focului va dispare, cu siguranta, in competiile nationale viitoare. Prezenta tot doar la Cupa, reprezentanta orasului lui Pinalti a avut tresariri de orgoliu, insa ar fi putut mult mai mult, cu conditia sa se concentreze.
In sfarsit, ce sa mai spunem de Targoviste, campionat tanar care a trimis doua echiped e clasa la Cupa, respectiv, Campionatul National. Ambele formatii au trecut meritat de grupe si judecand dupa modul in care au evoluat, sunt candidate certe, anul viitor, la cel putin un podium national. Cu doua stele in constelatia nationala, Targoviste este, din acest punct de vedere, cea mai frumoasa surpriza a competiilor de la Sibiu si Timisoara.  
Minifotbalul romanesc are, dupa cum se vede, un rezervor nesecat de talente. De barbati care stiu sa joace a naibii de spectaculos. Cine a avut ocazia sa urmareasca cele doua competitii a remarcat, cu siguranta, numarul mic de greseli tehnice individuale. Sunt echipe carora nu li se poate reprosa nimic, din punct de vedere al daruirii. Sunt echipe care au individualitati de clasa europeana. Sunt echipe care au jucat inteligent, care s-au pliat pe stilul adversarelor. Inclestari asa cum am vazut la Timisoara, mai ales in faza sferturilor de finala, merita sa fie prezentate ca si exemplu formatiilor noastre divizionare A. Au fost meciuri demne de un campionat european, meciuri de la care spectatorii au plecat nauciti de ritmul de joc, de numarul ocaziilor, de paradele incredibile ale portarilor, de driblingurile mijlocasilor si de forta suturilor expediate de atacanti.
Toate acestea nu ar fi fost posibile fara aportul nou-venitelor din minifotbalul romanesc. Judecand dupa ce am vazut la Sibiu si la Timisoara, probabil ca intr-un an sau doi vom avea competitii nationale care ar merita transmise pe canalele internationale de sport. Nu este vorba despre lauda de sine, pentru ca asa cum anul acesta am avut parte de calitate aproape in toate meciurile, anul trecut au fost mult mai multe partide nereusite. Se vede, in mod cert, progres, se vede in mod cert munca organizatorilor locali, se vede in mod cert ca in mai toata Romania se joaca minifotbal de cinci stele.
Secvente din meciul MARIX TULCEA - PANDURII TARGU MURES, contand pentru grupele Campionatului National de Minifotbal, Timisoara 2011.Partida s-a incheiat la egalitate, 2-2, ardelenii invingand mai apoi la penalty-uri. Au inscris: Ceica si Margineanu, respectiv Lengyel si Sotan.

Noutati din Campionatul de Minifotbal Transilvania Targu Mures

Campionatul de Minifotbal Transilvania Targu Mures pe scurt

0

Jucatori sarbatoriti astazi (vezi lista)

12

Echipe active

280

Jucatori activi

144

meciuri in sezonul actual

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP