Interviu: Minifotbalul ne-a apropiat si mai mult

Radu Ban, capitanul celei mai vechi echipe inscrise in Cupa «Iubeste Sportul», Flamingo Computers, a acordat un interviu pentru http://cupadefotbal.blogspot.com/ si www.campionateminifotbal.ro.

 

1.       Ce inseamna minifotbalul pentru echipa Flamingo Computers?

         Minifotbalul reprezinta un alt mod de a petrece timpul impreuna. Suntem colegi si faptul ca am avut sansa si interesul de a incepe sa practicam acest sport ne-a apropiat si mai mult.


2. De cand exista o echipa reprezentativa a firmei si cine s-a ocupat de selectie, convocari, antrenamente, etc.? Aveti un «antrenor in teren»?

           Echipa reprezentativa exista de aproape 10 ani de zile. In formula actuala am inceput “proiectul” in urma cu aproximativ 7 ani de zile. Avem un antrenor, practic cel mai vechi membru al grupului nostru care a parcurs toate etapele: jucator, capitan, selectioner si apoi antrenor. Este cel care a fost initiatorul acestui proiect, Aurel Sobaru (foto, mic). Intre timp rolurile s-au mai schimbat , adica indicatiile vin mai mult de pe marginea terenului dar de multe ori Aurica intra si pe teren alaturi de noi.


3. Sunteti singura echipa care a participat la toate editiile Cupei «Iubeste Sportul». Cum ti s-au parut  acesti trei ani de activitate (plusuri si minusuri)?

            Intr-adevar. Parca ieri mergeam pentru prima data la terenurile din parcul Crangasi pentru prima editie. In primul rand, competitia organizandu-se de doua ori pe an cred ca ne-a tinut in priza si de fiecare data am fost cu gandul la urmatoarea care urma sa inceapa. Suntem obisnuiti sa jucam multe meciuri (noi suntem inscrisi in mai multe competitii) asa ca n-au facut decat sa ne bucure toate editiile desfasurate pana acum. La capitolul plusuri as puncta interesul in crestere al echipelor pentru aceasta competitie; practic numarul de participante a crescut semnificativ de la prima editie . De asemenea competitia continua sa isi schimbe formatul de la an la an ceea ce este un lucru foarte bun. La minusuri as trece  tipul de minge cu care se desfasoara competitia (cea normala in locul celei mici – de sala – indicata pentru fotbalul in 4+1)  dar si cele cateva echipe care se inscriu si apoi nu se mai prezinta la meciuri facilitand astfel anumite “jocuri de culise”.


4. In primele doua editii ati ajuns in finala, unde ati pierdut dupa loviturile de departajare. In ultimele doua, nu ati depasit faza grupelor. Cum iti explici acest regres si ce planuri de viitor aveti?

            Asa este, in primele doua editii am reusit de fiecare data sa ajungem  in finala si de fiecare data cei de la TEC Buftea ne-au batut dupa executarea penaltiurilor. Pot spune ca una dintre cele doua finale am fi meritat sa o castigam , dar fotbalul nu tine cont de acest aspect ci doar de cine reuseste sa mearga pana la capat intr-un meci, iar ei au facut-o de ambele ori. Regresul ulterior s-a datorat in special unei usoare lipse de interes si demotivare din partea noastra. Au fost si cativa jucatori care nu au mai venit la meciuri , iar lucru acesta s-a vazut.


5. Dintre echipele intalnite in cadrul Cupei «Iubeste Sportul», care ti s-au parut cei mai puternici trei adversari?

             Cei mai puternici adversari intalniti au fost TEC Buftea, de departe din punctul meu de vedere. Apoi as mentiona Nationala Artistilor si Real. Nu as vrea sa desconsider alte echipe , ma refer strict la cele pe care le-am intalnit in meciuri directe.


6. In ce fel ajuta conducerea companiei echipa de fotbal (echipamente, antrenamente, inscrieri in competitie)?

              Initial implicarea a fost una totala, mai apoi si datorita situatiei financiare actuale am contribuit si noi la sustinerea bugetului echipei de fotbal. Suntem uniti si consideram ca putem si noi suporta costurile unei astfel de “placeri”.


7. In ce fel v-a ajutat pe voi, jucatorii, infiintarea echipei?

        In primul rand ne-a apropiat ca oameni. Noi petrecem destul de mult timp impreuna si in afara terenului de fotbal. Suntem prieteni de foarte multi ani, iar fotabul si echipa Flamingo nu fac decat sa intareasca aceste lucruri.


8. Un mesaj din partea capitanului formatiei Flamingo pentru iubitorii de minifotbal.

         Sa il practice cu orice ocazie si sa fie deschisi in a participa la cat mai multe competitii de acest gen. Nu in ultimul rand sa incerce intotdeauna sa castige (cu mijloace corecte) pentru ca este totusi o competitie, indiferent de caracterul amator al acesteia.

Noutati din Campionatul de minifotbal Bucuresti

Bucuresti: Inscrieri in Liga 3 pentru echipele nou infiintate

In sezonul trecut al Campionatului de Minifotbal Bucuresti au participat peste 70 de echipe

06-07-2016 | Campionatul de minifotbal Bucuresti


Bucuresti: Record de participare, 70 de echipe

Campionatul de Minifotbal Bucuresti da sase jucatori la echipa nationala

29-02-2016 | Campionatul de minifotbal Bucuresti


MTS i-a felicitat pe campionii europeni la minifotbal

Ministrul Gabriela Szabo, alături de Secretarul de Stat pe probleme de Sport, Carmen Tocală, i-au întâmpinat pe "tricolori"!

03-10-2015 | Campionatul de minifotbal Bucuresti


Campionii europeni, invitati la sediul MTS

Doamna ministru Gabriela Szabo ii va felicita pe cei care au cucerit al saselea miniEURO consecutiv.

02-10-2015 | Campionatul de minifotbal Bucuresti


Romania, campioana Europei la minifotbal! Din nou!

Nationala noastra a invins gazda GCroatia in ultimul act, 5-1

26-09-2015 | Campionatul de minifotbal Bucuresti


Romania incheie en-fanfare meciurile din Grupa B

Victorie impotriva Bulgariei la scor de neprezentare

24-09-2015 | Campionatul de minifotbal Bucuresti


Romania, victorie inainte de miniEURO 2015

"Tricolorii" au castigat ultimul amical de la Oradea, 2-1 cu Republica Moldova

20-09-2015 | Campionatul de minifotbal Bucuresti


Romania, remiza cu selectionata Bihorului

Echipa nationala de minifotbal a Romaniei a disputat primul meci amical de la Oradea.

18-09-2015 | Campionatul de minifotbal Bucuresti


FMR: Romania a invins Moldova in primul amical de la Iasi

"Tricolorii" se indreapta cu pasi mari spre debutul la miniEURO 2015

29-08-2015 | Campionatul de minifotbal Bucuresti


Campionatul de minifotbal Bucuresti pe scurt

10

Jucatori sarbatoriti astazi (vezi lista)

176

Echipe active

2555

Jucatori activi

1042

meciuri in sezonul actual

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP