ALBA: TALNAR ARE O MEDIE DE 3 GOLURI PE MECI !

Clubul DINAMO BUCURESTI a fost, pe vremuri, o prezenta de marca nu numai in campionatul national, ci si in competitiile europene. Erau anii cand jucatori precum Dudu Georgescu, Augustin, Talnar si multi altii reuseau sa faca performanta la nivel mare, fara sa fie platiti cu prime colosale si nici sa aiba masini luxoase la scara. Pe vremea cand fotbalul se juca de placere iar cei mai buni erau fericiti sa fie aclamati de zeci de mii de suporteri veniti de la munca, Dinamo Bucuresti stia ecuatia victoriei. Care ecuatiei e ca si rezolvata atunci cand pui suflet in joc.

Anii au trecut, salariile au crescut (in fotbal !), cei puternici au plecat la casele lor, in loc acestora au venit multi copii talentati, dar si multi copii infatuati, iar cum pestele de la cap se-mpute, nu de putine ori, debandada dintr-un club a plecat de la prostul management al resurselor. Fara sa dam nume, pentru ca se stiu prea bine, cert este ca la ora actuala se discuta ca binecunoscutul CORNEL TALNAR, dinamovist care a strans 230 de prezente in tricolul echipei din Stefan cel Mare sa revina pe banca tehnica a dinamovistilor, inlocuindu-l pe italianul Bonetti, a carui boneta nu se potriveste deloc pe capul cainilor rosii.

Dar nu despre Cornel am vrut sa discutam astazi, ci despre fiul lui, George, cel despre care am mai scirs in urma cu cateva luni. Era vorba, atunci, de recordul stabilit de tanarul Talnar, care reusise sa termine un campionat intreg marcand etapa de etapa, cu una sau doua exceptii care nici nu mai merita pomenite. Toti cei care au practicat un sport la viata lor stiu ca nimic nu e mai greu decat sa fii constant bun, sa poti repeta meci de meci prestatiile bune. George Talnar are ceva special, pentru ca dincolo de talentul lui nativ in materie de fotbal (si implicit, de minifotbal), jucatorul echipei RMC 24 Alba Iulia reuseste sa se concentreze partida de partida, lucru dovedit de constanta cu care inscrie. Pentru ca dupa ce anul trecut ne=a lasat cu gura cascata, iata ca si anul acesta el continua sa ne uimeasca, fiind iarasi prezent pe lista marcatorilor, in fiecare etapa !

Campionatul din Alba Iulia, disputat pe moderna baza de sport Winners, a ajuns la cea de-a 13-a etapa, iar in seria a II-a a primei si singurei divizii din acest oras, RMC a strans 39 de puncte din 39 posibile. Fara sa minimalizam meritele intregii echipe, nu se poate sa nu remarcam faptul ca George Talnar a marcat, pana acum, nu mai putin de 32 de goluri. Si ca sa fim sinceri pana la capat, aceste goluri au fost marcate in cele zece meciuri in care Talnar a jucat, deci media depaseste trei boabe de partida.

Singurul regret pe care il avem este ca nu l-am vazut pe Talnar la nationalele de la Deva, insa poate ca anul acesta, judetul Alba va reusi sa treaca de baraje, lucru pe care l-ar merita daca judecam dupa valoarea campionatului si harnicia cu care este manageriat acest proiect la Alba Iulia. Deocamdata, insa, ce putem sa spunem decat ca cine stie, daca Dinamo continua sa nu gaseasca solutii de a marca, n-ar fi rau sa il cheme din minifotbalul albean pe George Talnar, care cu siguranta ca ar face, macar prin munca daca nu prin altceva, revolutie printre cainii rosii. Un sincer BRAVO si la mai mare !

NOTA: foto de deschidere reprezinta, chiar daca la o scara cam nepotrivita, o parte din clubul sportiv care apartine familiei Talnar, in Alba Iulia. In curand, aici se va ridica un hotel modern, care alaturi de piscina, terenurile de tenis si de minifotbal, va atrage multi turisti din zona si nu numai.

 

 

Noutati din Campionatul Regional de Minifotbal GT SPORT - Bergenbier

Campionatul Regional de Minifotbal GT SPORT - Bergenbier pe scurt

0

Jucatori sarbatoriti astazi (vezi lista)

20

Echipe active

281

Jucatori activi

0

meciuri in sezonul actual

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP