MANCHESTER: A FOST INAUGURATA O NOUA LIGA

Minifotbalul englez are o larga popularitate in randul unui popor care recunoaste deschis ca are fotbalul in sange. Cei care nu reusesc din varii motive sa isi gaseasca locul pe terenul mare, gasesc celebritatea, fie ea si locala, pe terenul ceva mai mic al minifotbalului.

Iar Manchester, unul dintre marile orase ale Marii Britanii, este un exemplu in acest sens. Aici sunt infiintate deja 20 de ligi afiliate UKMA (Asociatia de Minifotbal din Marea Britanie), numarul acestora crescand de la luna la luna. Saptamana aceasta a fost infiintata inca o liga care isi disputa partidele in zilele de luni seara. Liga strange echipe din cartierul East Didsbury, din zona de sud a metropolei care are 500.000 de locuitori.

Sa nu uitam faptul ca Manchester City si Manchester United sunt doua dintre echipele fanion ale fotbalului englez si ca zeci de mii de englezi vin saptamanal la partidele favoritilor lor. Tocmai aceasta idee a fost scoasa in evidenta de Philip Stephens, director de comunicare al UKMA: "Apetitul de nepotolit pentru jocul cu mingea este caracteristic orasului Manchester, unde United si City, ultima campioana en-titre in Premier League constituie embleme ale orasului", motiv pentru care multi tineri joaca acum minifotbal, cu gandul la vedetele internationale care traiesc in aceeasi localitate.

 

Noutati din Campionatul Regional de Minifotbal GT SPORT - Bergenbier

Campionatul Regional de Minifotbal GT SPORT - Bergenbier pe scurt

0

Jucatori sarbatoriti astazi (vezi lista)

20

Echipe active

312

Jucatori activi

0

meciuri in sezonul actual

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP