IASI: Ce spun managerii de la Magic Iasi si Juventus Sibiu inainte de SUPERCUPA ROMANIEI

 Supercupa României la Minifotbal se joacă la Iași

 

Vineri, 14 septembrie, ora 18.00, teren sintetic Emil Alexandrescu (meciul va fi transmis înregistrat de TVR Iaşi şi TVR 3 de la ora 20.00.

Sâmbătă, 15 septembrie, ora 11.00, Magic Stadium. 

 

Iașiul va găzdui, la finalul acestei săptămâni, ultimul act al sezonului național de minifotbal. Astfel la Iași va avea loc un duel tur-retur între campioana națională Magic Iași și Juventus Sibiu, câștigătoarea Cupei României, miza fiind câștigarea celei de-a doua ediții a Super Cupei României.

 

Cele două echipe se află la prima confruntare directă, însă palmaresul acestora le recomandă la momentul actual drept cele mai bune formații de minifotbal din România. Magic Iași a câștigat de patru ori campionatul național de minifotbal, în vreme ce Juventus Sibiu a reușit, anul acesta, să-și îmbunătățească performanța de anul trecut, când a pierdut finala Cupei României. 

 

Va fi o confruntare nu numai între moldoveni și ardeleni, ci și între români și italieni, managerul formației sibiene fiind un tânăr om de afaceri venit din Italia pe plaiurile Cibinului. Massimo Spagli își va susține echipa cu aceeași ardoare cu care o va face și Dan Cojocaru, alias Mops, șeful campioanei Magic Iași, cei doi fiind printre cei mai pasionați iubitori ai minifotbalului.

 

Prima partidă dintre ieșeni și sibieni se va disputa vineri seara, de la ora 18.00, pe terenul sintetic din Complexul Emil Alexandrescu, iar manşa retur va avea loc sâmbătă, de la ora 11.00, la Magic Stadium, în Tudor Vladimirescu. Meciul de vineri va fi transmis înregistrat şi TVR Iaşi şi TVR 3, cu începere de la ora 20.00

 

Campioana României, Magic Iași va avea cu acest prilej o ocazie foarte bună de a-și testa forțele în perspectiva participării la prima ediție a Ligii Campionilor Europei la minifotbal, competiție care va debuta în 2013.

 

Președintele European Minifootball Federation, românul Răzvan Burleanu, consideră, în acest context, că pașii făcuți în anul 2012 de minifotbalul din Romania și din Europa au fost foarte importanți: “În mod cert, coagularea eforturilor noastre la nivel de federație europeană s-a bazat pe valoarea minifotbalului românesc, a cărui valoare și organizare este un exemplu pentru colegii noștri de pe continent”. România își va apăra, de altfel, peste numai câteva zile, titlul de dublă campioană europeană, urmând să participe alături de alte 15 naționale la Campionatul European de minifotbal care va avea loc la Chișinău, în perioada 21-23 septembrie. Vineri vom cunoaște și componența grupelor de la Campionatul European – miniEURO Moldova 2012, România fiind cap de serie și pornind ca favorită în această competiție europeană. 

 

La conferinţa de presă de joi au participat conducătorii Federaţiei de Minifotbal din România, Răzvan Burleanu (preşedinte) şi Paul Constaş (prim-vicepreşedinte), managerii celor două finaliste, Dan Cojocaru (Magic) şi Massimo Spagli (Juventus), reprezentanţi ai Primăriei Iaşi - organizatorul competiţiei, Sorin Iacoban şi Ionel Popa, precum şi directorul Direcţiei pentru Sport şi Tineret Iaşi, Ciprian Paraschiv.

 

"Noi avem o colaborare foarte bună cu federaţia de minifotbal şi cu toţi cei care doresc să aducă un suflu nou în mişcarea sportivă. Suntem onoraţi să contribuim la organizarea unui astfel de eveniment cum este Supercupa României la minifotbal şi ne dorim două finale pline de fair-play", a declarat Sorin Iacoban, şeful comisiei pentru sport din cadrul Primăriei Iaşi, organism care va susţine şi stagiul de trei zile al naţionalei României de minifotbal, săptămâna viitoare, la Iaşi.

La rândul său, directorul DTSJ Iaşi, Ciprian Paraschiv, şi-a exprimat dorinţa ca Supercupa să rămână la Iaşi: "Mă bucur că se va juca cu trofeul pe masă la Iaşi şi că una dintre finaliste este din oraşul nostru. Sper ca echipa mai bună să câştige, iar aceasta să fie Magic Iaşi".

Paul Costaş, prim-vicepreşedintele FRM şi preşedintele Diviziei Galactice de Bahlui Iaşi, a anunţat că Supercupa este cea de-a cincea competiţie desfăşurată la Iaşi în acest an sub egida federaţiei. "Iaşul a fost de departe capitala minifotbalului românesc în acest an, când am împlinit 10 ani de minifotbal în oraşul nostru. Am organizat aici Cupa Unirii, Cupa DTSJ, turneul final al Cupei României, Magic Cup şi iată, acum, Supercupa, a cincea mare competiţie sub egida federaţiei. În plus, naţionala României va fi săptămâna viitoare la Iaşi, pentru un stagiu de trei zile înainte de a pleca la Europene", a declarat Paul Costaş.

Dan Cojocaru „Mops”, managerul campioanei Magic Iaşi, a declarat că speră să îşi treacă în palmares şi Supercupa României. „După patru titluri naţionale, sperăm să întregim acest an cu Supercupa României şi să păstrăm acest frumos trofeu în vitrina clubului. Echipa are un moral bun după câştigarea Cupei Magic şi sper să facă două meciuri bune şi să câştige trofeul”, a spus Cojocaru.

 

De cealaltă parte, managerul lui Juventus, Massimo Spagli, a declarat: „Chiar dacă suntem de doar doi ani în fenomen, ne vom bate cu Magic de la egal la egal pentru acest trofeu. Este o cupă frumoasă, pe care ne-o dorim foarte mult şi suntem mândri că suntem aici, la Iaşi, pentru a juca cu acest trofeu pe masă. Vom lupta până la capăt pentru cupă, chiar dacă experienţa noastră este mai mică decât cea a ieşenilor”.

Noutati din Divizia Galactica de Bahlui

IAȘI: CAMPIONATUL FIRMELOR - Rezultatele înregistrate miercuri, 27 martie

CAMPIONATUL FIRMELOR - Rezultatele înregistrate miercuri, 27 martie

27-03-2024 | Divizia Galactica de Bahlui


IAȘI: LIGA MAGICĂ - Programul etapei a 20-a

LIGA MAGICĂ - Programul etapei a 20-a

26-03-2024 | Divizia Galactica de Bahlui


IAȘI: LIGA SPERANȚEI - Programul săptămânii

LIGA SPERANȚEI - Programul săptămânii

26-03-2024 | Divizia Galactica de Bahlui


IAȘI: CAMPIONATUL FIRMELOR - Programul săptămânii

CAMPIONATUL FIRMELOR - Programul săptămânii

25-03-2024 | Divizia Galactica de Bahlui


IAȘI: LIGA MAGICĂ - Rezultatele etapei a 19-a

LIGA MAGICĂ - Rezultatele etapei a 19-a

24-03-2024 | Divizia Galactica de Bahlui


IAȘI: LIGA SPERANȚEI - Rezultatele înregistrate sâmbătă, 23 martie

LIGA SPERANȚEI - Rezultatele înregistrate sâmbătă, 23 martie

24-03-2024 | Divizia Galactica de Bahlui


IAȘI: CAMPIONATUL FIRMELOR - Rezultatele înregistrate vineri, 22 martie

CAMPIONATUL FIRMELOR - Rezultatele înregistrate vineri, 22 martie

24-03-2024 | Divizia Galactica de Bahlui


IAȘI: CAMPIONATUL FIRMELOR - Rezultatele înregistrate miercuri, 20 martie

CAMPIONATUL FIRMELOR - Rezultatele înregistrate miercuri, 20 martie

21-03-2024 | Divizia Galactica de Bahlui


IAȘI: LIGA MAGICĂ - Programul etapei a 19-a / Clasamentul golgheterilor

LIGA MAGICĂ - Programul etapei a 19-a / Clasamentul golgheterilor

19-03-2024 | Divizia Galactica de Bahlui


IAȘI: LIGA SPERANȚEI - Programul următoarelor meciuri

LIGA SPERANȚEI - Programul următoarelor meciuri (play-off, play-out și două restanțe din sezonul regulat)

18-03-2024 | Divizia Galactica de Bahlui


IAȘI: CAMPIONATUL FIRMELOR - Programul săptămânii / Clasament golgheteri

CAMPIONATUL FIRMELOR - Programul săptămânii / Clasamentul golgheterilor

18-03-2024 | Divizia Galactica de Bahlui


IAȘI: LIGA MAGICĂ - Rezultatele etapei a 18-a

LIGA MAGICĂ - Rezultatele etapei a 18-a

16-03-2024 | Divizia Galactica de Bahlui


IAȘI: LIGA SPERANȚEI - Rezultatele înregistrate sâmbătă, 16 martie

LIGA SPERANȚEI - Rezultatele înregistrate sâmbătă, 16 martie

16-03-2024 | Divizia Galactica de Bahlui


IAȘI: CAMPIONATUL FIRMELOR - Rezultatele înregistrate vineri, 15 martie

CAMPIONATUL FIRMELOR - Rezultatele înregistrate vineri, 15 martie

15-03-2024 | Divizia Galactica de Bahlui


IAȘI: CAMPIONATUL FIRMELOR - Rezultatele înregistrate miercuri, 13 martie

CAMPIONATUL FIRMELOR - Rezultatele înregistrate miercuri, 13 martie

13-03-2024 | Divizia Galactica de Bahlui


IAȘI: LIGA MAGICĂ - Programul etapei a 18-a

LIGA MAGICĂ - Programul etapei a 18-a

12-03-2024 | Divizia Galactica de Bahlui


Divizia Galactica de Bahlui pe scurt

7

Jucatori sarbatoriti astazi (vezi lista)

119

Echipe active

1843

Jucatori activi

0

meciuri in sezonul actual

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP