Magic Iasi si-a inaugurat noua arena

În după amiaza zilei de vineri, 6 august, echipa campioană a României la minifotbal, MAGIC PIZZA IAŞI, şi-a inaugurat noua suprafaţă sintetică din complexul studenţesc "Tudor Vladimirescu", pe superba arenă moldavă având loc şi două atractive meciuri amicale

 

Magic Pizza Iaşi, campioana Diviziei Galactice de Bahlui în sezonul 2009-2010, pentru a patra oară consecutiv, a triumfat şi la turneul final al Campionatului Naţional de Minifotbal de la Cluj, pentru al treilea an la rând. Magic, echipă antrenată de Adrian Cotan şi condusă de managerul Dan Cojocaru (alias Mops), şi-a respectat astfel statutul de favorită şi şi-a păstrat titlul naţional la capătul unui turneu extrem de puternic, cu meciuri echilibrate, dovadă şi rezultatele strânse înregistrate. În faza grupelor, Magic câştigat două partide şi a suferit un singur eşec, 3-4 cu Old Boys Craiova, însă ieşenii s-au revanşat în marea finală în faţa oltenilor, impunându-se după o dispută extrem de strânsă cu 4-2, după executarea loviturilor de la 7 metri. La finalul timpului regulamentar a fost 2-2, cu un gol egalizator al ieşenilor reuşit de Daniel Cantea, în ultimele 20 secunde ale disputei. Ieşeanul Cornel Matcabojă a fost declarat "Cel mai bun portar al turneului", iar tehnicianul echipei, Adi Cotan, a primit diploma de "Cel mai bun antrenor al competiţiei" în 2010.

 

În urma acestui succes, Asociaţia Română de Minifotbal, în frunte cu prim-vicepreşedintele Paul Costaş, a organizat astăzi, 6 august, o conferinţă de presă la "Magic Sport Pub", în complexul studenţesc Tudor Vladimirescu. În „prezidiul” întâlnirii cu mass-media locală şi naţională au mai luat parte Dan Cojocaru (managerul echipei campioane la minifotbal), antrenorul Adi Cotan, arbitrii de minifotbal Adrian Kereszy şi Sorin Ştefan, portarul laureat Cornel Matcabojă, comentatorul sportiv Romeo Zlăvog şi Andrei Oriţa (managerul echipei Nera Computers).

 

Principalul subiect al conferinţei de presă a fost titlul naţional cucerit de echipa Magic Pizza Iaşi la Cluj, acolo unde au fost prezente la turneul final un număr de 25 echipe, printre ele fiind şi formaţia "Inter-Ionuţ Popa" din Arad, persoana în cauză fiind fostul şi actualul antrenor al grupării FC Politehnica Iaşi. S-a mai amintit despre competiţia de minifotbal din Cupa României, cu turneul final la Zalău, dar şi despre viitoarea stagiune fotbalistică din cadrul Diviziei Galactice de Bahlui, care are loc la Iaşi de mai mulţi ani. Prima grupă valorică se va numi "Liga Magică" şi va reuni la start 12 echipe, primele meciuri fiind programate pe 11 septembrie, la "Magic Stadium", de lângă Magic Sport Pub, teren care va găzdui de altfel toate meciurile din campionat. Liga a doua valorică, denumită "Liga Capitol", va începe pe 4 septembrie, cu 16 echipe participante, meciurile urmând să se desfăşoare la Complexul Capitol, situat pe şoseaua Iaşi-Ciurea (în zona Horpaz).

 

 

Două meciuri de mare spectaculozitate pe „Magic Stadium”


După conferinţa de presă din această după-amiază, a fost inaugurat oficial şi terenul sintetic de fotbal de pe "Magic Stadium", o arenă amenajată la standarde internaţionale. Sfinţirea arenei a fost făcută de părintele Dumitru Carp, de la parohia Pogorârea Sfântului Duh, din zona Bucium. Au urmat apoi două meciuri amicale de minifotbal, în primul dintre ele, o selecţionată a presei locale întâlnind o selecţionată a Diviziei Galactice de Bahlui (DGB).

 

Sub arbitrajul lui Adi Kereszy, cunoscut şi ca antrenor principal la Poli II Iaşi, DGB-ul a învins echipa „pixarilor” cu scorul de 2-0 (2-0), dar în repriza secundă ziariştii ieşeni au ratat patru mari ocazii de gol la poarta adversarilor, plus un penalty în ultima secundă de joc. Curios a fost faptul că faultul asupra ziariştilor s-a petrecut la... centrul terenului, arbitrul Kereszy arătând totuşi ′penalty′, dar a permis ca poarta DGB-ului să fie apărată de doi goalkeperi! Gol nu a fost, dar spectacolul sportiv a fost unul de zile mari! Sub conducerea renumiţilor antrenori cu licenţă „mini-PRO” (denumire care vine de la... mini-fotbal) Vasile Arhire (TVR Iaşi) şi Dan Teodorescu (Sport365.ro), lotul echipei ziariştilor ieşeni a fost alcătuit din „profesioniştii” (în domeniul mass-mediei, bineînţeles!) Dragoş Bârgăoanu (Sportiniasi.ro) – Lucian Minuţ (Ziarul de Iaşi), Narcis Pohoaţă (Pro Sport), Cosmin Turcu (Adevărul), Lucian Lucescu (TVR Iaşi), Adrian Bălan (Tele M), Vasile Lucaci (Pro TV), Cristian Sbângu (TVR Iaşi), Bogdan Cronţ (Ziarul Lumina).

 

În meciul vedetă al „patrulaterului” de pe Magic Stadium din campusul studenţesc Tudor Vladimirescu, echipa campioană naţională Magic Pizza Iaşi a remizat la scorul de 4-4 (2-0) cu o selecţionată a foştilor jucători de la Politehnica Iaşi (Old Boys Iaşi). Şi aici spectacolul fotbalistic a fost unul de zile mari, iar scorul final de 4-4 nu a fost... „ca la teatru”, au spus toţi cei prezenţi pe terenul disputei! Repriza a treia a fost organizată pe terasa Magic Sport Pub, acolo unde patronul Dan Cojocaru are o impresionantă colecţie de tricouri originale, din partea celor mai buni jucători de fotbal din România şi din toată lumea, precum Mutu, Hagi, Raţ, Pancu, Adrian Ilie, Lupescu, Ionel Ganea, Rivas, Tedesco, Sylva şi mulţi alţii. (Dan TEODORESCU)

Noutati din Divizia Galactica de Bahlui

IASI: IMPORTANT! Meciurile de sâmbătă, 14 martie au fost amânate!

IMPORTANT! Meciurile de sâmbătă, 14 martie au fost amânate!

12-03-2020 | Divizia Galactica de Bahlui


IASI: LIGA MAGICA – Programul etapei 26-a

IASI: LIGA MAGICA – Programul etapei 26-a

11-03-2020 | Divizia Galactica de Bahlui


IASI: LIGA SPERANTELOR – Programul meciurilor de sambata, 14 martie

IASI: LIGA SPERANTELOR – Programul meciurilor de sambata, 14 martie

11-03-2020 | Divizia Galactica de Bahlui


IASI: DGB - ANUNT IMPORTANT! Fara spectatori la meciurile de minifotbal!

IASI: DGB - ANUNT IMPORTANT! Fara spectatori la meciurile de minifotbal!

10-03-2020 | Divizia Galactica de Bahlui


IASI: LIGA MAGICA - Rezultatele etapei a 25-a, marcatorii si superlativele

LIGA MAGICA – Rezultatele inregistrate sambata in etapa a 25-a, marcatorii si superlativele.

07-03-2020 | Divizia Galactica de Bahlui


IASI: LIGA SPERANTELOR – Rezultatele meciurilor disputate sambata, 7 martie

LIGA SPERANTELOR – Rezultatele meciurilor disputate sambata, 7 martie

07-03-2020 | Divizia Galactica de Bahlui


IASI: LIGA MAGICA – Programul etapei a 25-a si restante din etapa a 24-a

IASI: LIGA MAGICA – Programul etapei a 25-a si restante din etapa a 24-a

03-03-2020 | Divizia Galactica de Bahlui


IASI: LIGA SPERANTELOR – Programul etapei a 24-a

IASI: LIGA SPERANTELOR – Programul etapei a 24-a

03-03-2020 | Divizia Galactica de Bahlui


IASI: LIGA MAGICA - Rezultatele de sambata, 29 februarie, marcatorii

LIGA MAGICĂ – Rezultatele înregistrate sâmbătă, 29 februarie, în etapa a 24-a, marcatorii și superlativele

29-02-2020 | Divizia Galactica de Bahlui


IASI: LIGA SPERANTELOR - Rezultatele de sambata, 29 februarie

LIGA SPERANȚELOR – Rezultatele înregistrate sâmbătă, 29 februarie

29-02-2020 | Divizia Galactica de Bahlui


IASI: LIGA MAGICA – Programul meciurilor din aceasta saptamana

IASI: LIGA MAGICA – Programul meciurilor din aceasta saptamana

25-02-2020 | Divizia Galactica de Bahlui


IASI: LIGA SPERANTELOR – Programul meciurilor din aceasta saptamana

IASI: LIGA SPERANTELOR – Programul meciurilor din aceasta saptamana

25-02-2020 | Divizia Galactica de Bahlui


IASI: LIGA MAGICA - Rezultatele etapei a 22-a, marcatorii si superlativele

LIGA MAGICA – Rezultatele inregistrate sambata, 22 februarie, marcatorii si superlativele

22-02-2020 | Divizia Galactica de Bahlui


IASI: LIGA SPERANTELOR - Rezultatele inregistrate sambata, 22 februarie

LIGA SPERANTELOR - Rezultatele inregistrate sambata, 22 februarie si clasamentul la zi

22-02-2020 | Divizia Galactica de Bahlui


IASI: LIGA MAGICA – Programul saptamanii

IASI: LIGA MAGICA – Programul saptamanii

18-02-2020 | Divizia Galactica de Bahlui


IASI: LIGA SPERANTELOR – Programul saptamanii

IASI: LIGA SPERANTELOR – Programul saptamanii

18-02-2020 | Divizia Galactica de Bahlui


Divizia Galactica de Bahlui pe scurt

1

Jucatori sarbatoriti astazi (vezi lista)

81

Echipe active

1365

Jucatori activi

0

meciuri in sezonul actual

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP