06 Septembrie 2010

BRATU: Bucurestiul poate castiga Turneul National!

Iulian Bratu este fundasul, capitanul, antrenorul, managerul si patronul lui FC Medex-Team, una dintre cele mai promitatoare echipe de minifotbal din Bucuresti. Cu toate ca nu au aparut de mult timp in peisaj, cei porecliti "cosmeticienii" smulg de fiecare data aplauzele tribunei. In curand, spera ei, si pe cele ale spectatorilor de la turneele nationale organizate de ARM.

 

1. Cum a luat fiinta FC Medex-Team?

Pot spune ca din pasiune pentru acest sport, pentru miscare si din dorinta de a mai uita de problemele de zi cu zi. La inceput, a fost o joaca. Formasem o mica echipa, mergeam prin alte cartiere si jucam fotbal cu placere. Apoi, cu aparitia acestor competiti din Bucuresti, a devenit o ambitie de-a mea sa formez o echipa de minifotbal, care usor-usor sa ajunga printre cele mai bune. Prin antrenamente si meciuri s-a format o echipa unita, fie pe terenul de fotbal, fie in viata de zi cu zi, o echipa de prieteni care se ajuta cand e nevoie si la bine si la rau. Chiar pot spune ca am format o mica familie de minifotbal, care in curand va avea un cuvant greu de spus in fotbalul amator.

2. Esti multumit de parcursul echipei?

Multumit? Pot spune ca foarte multumit, deoarece de la prima echipa Medex si pana la cea de acum, nivelul a crescut constant. E adevarat ca s-au facut si multe schimbari, am renuntat la cativa coechipieri (prieteni), dar orice s-a schimbat pana acum, s-a schimbat in bine si asta s-a vazut pe parcursul acestui an care a trecut. Apropo, pe 22 septembrie echipa face un an de la infintare, exact in ziua in care debutam in noul sezon. In acest an, pe unde am participat la competitii am iesit printre echipele fruntase, deci pot spune cu glas tare ca sunt multumit. Dar mereu e loc de mai bine.

3. Ce obiective aveti pentru sezonul viitor? Cum crezi ca v-ati descurca la Turneul National?

Obiective? Ar cam fi cateva. In mare sa ramanem o echipa buna, legata si cu mult fair-play, se ne regasim  printre echipele fruntase, sa ne luptam pentru locul 1 ca si pana acum  si, de ce nu, sa mergem la Turneul National, pentru ca, parerea mea e ca putem si avem si cu ce. Motto-ul nostru de acum este “nu suntem cei mai buni, dar vom ajunge”. Sper ca urmatorul sa fie “suntem cei mai buni si asa vom ramane”.
Despre Turneul National pot spune ca la inceput era un vis, pe parcursul anului incepusem sa ne dorim sa fim noi acolo, dar nu am reusit. Anul acesta chiar vrem sa fim acolo! Nu vreau sa fiu rau, dar cred ca se putea face mai mult la Cluj, deoarece ajungand acolo mergi sa reprezinti Bucurestiul si ceea ce s-a facut pentru fotbalul amator in acest oras. Unele echipe au  mai si trisat pentru a ajunge acolo, excluzand Nationala Artistilor, echipa careia ii port un mare respect pentru ceea ce a facut si face. Personal cred ca puteam face o figura frumoasa acolo, ca lumea sa afle ca si  Bucurestiul stie fotbal.

4. In curand se va infiinta echipa nationala de minifotbal. Cine, din Cupa "Iubeste Sportul", crezi ca ar merita convocat?

Oooo, suna bine si frumos! Bineinteles, toata echipa Medex-Team. Glumesc! Nu vreau sa dau nume pentru a nu supara pe cineva, si chiar ar fi lipsa de fair-play din partea mea, dar sunt jucatori de la mai multe echipe pe care i-am urmarit si chiar merita sa joace,stiu fotbal, il joaca de placere si cu mult fair-play. Pe unii chiar mi i-as dori la mine in echipa, dar asta ar insemna sa luam crema fotbalului amator si am deveni cei mai buni.

5. Sunteti deja la a doua participare in Cupa "Iubeste Sportul". Care crezi ca sunt punctele bune si minusurile?

Intr-adevar ca la orice competitie exista plusuri si minusuri, cat de bine ar fi organizata,tot exista loc de ma bine, mereu vor fi “guri rele”. Ca plusuri, as adauga in primul rand puterea si rabdarea acestor oameni de a organiza acesta competitie, unde se incerca mereu aducerea mai multor echipe, desfasurarea ei cat mai bine posibil si tinerea competitiei, pe cat posibil, in spiritul adevarat al fotbalului amator. In al doilea rand, interesul in crestere al bucurestenilor pentru acest sport si pentru acesta competitie, ajunsa deja la editia a 6-a. Ca si minusuri, as puncta lipsa de fair-play a unor echipe care incearca prin orice mijloace, unele chiar neortodoxe, sa castige orice meci, fie pe teren ori in afara lui, ceea ce mi se pare urat si josnic. Pana la urma, e o competitie unde venim sa facem miscare, sa ne simtim bine si daca se poate sa castigam. Daca nu reusim, ii felicitam pe castigatori si asteptam revansa, eu zic ca asa e corect.

6. Ce parere ai despre minifotbalul din Bucuresti, comparativ cu celelalte judete ale tarii?

In Bucuresti mereu s-a jucat  fotbal pe unde s-a putut: maidane, scoli, terenuri amenajate, de aceea cred ca si Bucurestiul poate castiga lejer Turneul Final, unde se pare ca provincia e la putere de ceva timp. Momentan, nu putem face comparatie deoarece ei castiga si noi nu. Deci,  Bucurestiul, trezirea!, ca e loc si pentru noi la castigarea titlului national! Bafta tuturor echipelor inscrise la aceasta competitie, care respecta minifotbalul si il joace de placere. Cel mai bun sa castige in teren!


    Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in /home/campiona/public_html/news.php on line 218

    Warning: mysqli_fetch_assoc() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in /home/campiona/public_html/news.php on line 219
Parteneri

Fanzone
Editorial
de Marius HAINAGIU

In urma cu mai multi ani, intr-un oras oarecare, intr-o zi oarecare, am aflat pentru prima oara despre murdaria de sub covoarele fotbalului romanesc. Eram naiv, pe vremea aceea, si priveam fotbalul si sportul in general drept niste activitati oneste, in care erau implicate persoane cu sentimente ...