9 echipe vor reprezenta România la EMF Champions League !

Liga Campionilor, cea mai importantă competiție intercluburi la nivel mondial de minifotbal, este organizată de Federația Europeană de Minifotbal în Slovenia, localitatea Terme Catez, între 7 și 10 septembrie. La ediția 2017 sunt așteptate să participe peste 80 de echipe din 24 de țări de pe bătrânul continent, locul 1 urmând să încaseze un premiu de 5.000 de euro. României i-au fost repartizate 8 locuri (Licențe) pentru ediția din acest an după ce, în 2016, trei echipe românești au terminat în primele patru la ediția inaugurală a EMF Champions League: Juventus Sibiu (locul 2), MAV Continental Timișoara (locul 3) și FC Boromir Râmnicu Vâlcea (locul 4).

Federația de Minifotbal din România a hotărât să acorde drept de achiziționare Licență celor 4 campioane regionale precum și câștigătoarei Cupei României, dintre acestea doar campioana de la Nord-Vest, FC Nedav Arad, anunțând Federația, printr-o adresă oficială, că nu va participa la competiție. Celelalte 3 campioane regionale: MAV Glissando Timișoara (Sud-Vest), Sanorom Bolotești - Vrancea (Nord-Est) și Old Boys București (Sud-Est) precum și câștigătoarea Cupei României, CS Luceafărul Cluj (Florești) au confirmat că vor achiziționa Licența de participare pentru EMF Champions League. În cazul campioanei naționale, Ary&Roby Buftea, Federația de Minifotbal din România va achita taxa de participare în valoare de 1.000 euro.

Pe lângă aceste 5 echipe, și-au manifestat interesul de a achiziționa Licența de EMF Champions League și echipele: Juventus Sibiu (finalista Champions League de anul trecut și locul 3 la Campionatul Național din acest an), FC Boromir Râmnicu Vâlcea (locul 4 la ediția din 2016 a Champions League și finalista Cupei României din 2017), Golden Boys Bacău (sfertfinalistă, Campionatul Național 2017). Astfel, lista de 8 locuri alocată României pentru ediția din 2017 este completă. Țara noastră va mai avea însă o echipă în plus la EMF Champions League deoarece Imperium EBS Iași a câștigat tombola organizată anul trecut de Federația Europeană de Minifotbal și va participa astfel și la ediția din acest an.

Echipe românești participante la EMF Champions League, 2017, Slovenia, Terme Catez, 7-10 septembrie:

1. Ary&Roby Buftea (Campioana Națională, taxa de participare, în valoare de 1.000 euro, achitată de FMR)

2. MAV Glissando Timișoara (Campioana Regională Sud-Vest)

3. Sanorom Bolotești - Vrancea (Campioana Regională Nord-Est)

4. Old Boys București (Campioana Regională Sud-Est și vicecampioana națională)

5. CS Luceafărul Cluj Florești (câștigătoarea Cupei României)

6. Juventus Sibiu (locul 3 la Campionatul Național)

7. FC Boromir Râmnicu Vâlcea (finalista Cupei României)

8. Golden Boys Bacău (sfertfinalistă, Campionatul Național)

9. Imperium EBS Iași (câștigătoarea tombolei EMF din 2016);

Informații utile despre EMF Champions League 2017:

- perioada de disputare: 7 - 10 septembrie, Terme Catez, Slovenia;

- peste 80 de echipe participante din 24 de țări;

- toate meciurile se vor disputa pe cele 10 terenuri cu iarbă naturală din Complexul Sportiv Terme Catez (dimensiuni: 48 m / 28 m);

- toate meciurile vor fi LIVE pe Youtube;

- tragerea la sorți a fazei grupelor: 07.09.2017, ora 21:00 (ora României);

- site-ul oficial al competiției: www.emfchampionsleague.com;

 

Biroul de presă al FMR

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP