AEK Oradea și Chedra TAX Ploiești, la EMF Champions League 2021

România va fi reprezentată în acest an de două echipe la EMF Champions League 2021, competiția supremă de minifotbal inter-cluburi la nivel european. Campioana, AEK Oradea și vicecampioana, Chedra TAX Ploiești vor încerca să obțină locul 1 la competiția ce are loc între 3 și 5 septembrie, la Rimini-Misano, în Italia.
 
Federația de Minifotbal din România a organizat în acest an trei competiții majore până în prezent, respectând prevederile impuse de protocolul comun al Ministerului Tineretului și Sportului – Ministerului Sănătății, în ceea ce privește participarea sportivilor vaccinați sau testați anti-Covid la competițiile sportive. Rând pe rând s-au desfășurat, de la începutul lunii iunie și până la jumătatea lunii iulie: Supercupa României la Oradea, Campionatul Naționalla Râmnicu-Vâlcea și Campionatul Național al Firmelor și Instituțiilor la Botoșani. 
 
Cea mai importantă dintre ele, Campionatul Național, s-a defășurat la Râmnicu-Vâlcea, pe superba arenă „Arenele Traian”, cu participarea a celor mai bune 16 echipe din țară. Competiția a fost câștigată, pentru prima oară în cei 18 ani de existență ai clubului, de către AEK Oradea. Vicecampioană a fost Chedra TAX Ploiești.
 
Cele două echipe și-au câștigat astfel dreptul de a participa la EMF Champions League, competiția supremă la nivel european, care în acest an, adună la start 18 echipe, din 9 țări. Printre ele și dubla campioană europeană, Mad Dogs din Ungaria, care a cucerit trofeul în 2016 și 2019.
 
AEK Oradea este în urna capilor de serie la tragerea la sorți de miercuri, 1 septembrie, ora 19:00, ora României, în timp ce Chedra Tax Ploiești este în urna 2. În total, vor fi 6 grupe a câte 3 echipe, primele 16 echipe urmând să avanseze în faza optimilor de finală.
 
Campioana României, AEK, s-a întărit puternic pentru acest turneu, cu internaționalii români, foști multipli campioni europeni: Mircea „Ciucă” Popa și Adrian Călugăreanu, cu vicecampionul european din 2018, Andrei Nemițanu sau cu medaliatul cu bronz la Mondialul din 2019, Răzvan Plopeanu.
 
Alături de aceștia, îl regăsim pe MVP-ul Campionatului Național din acest an, Andrei Ferik. 
 
Nu în ultimul rând, îl remarcăm pe Dragan Paulevici, internaționalul român, vicecampion european și medaliat cu bronz la Mondial, care a „pus umărul” din plin la triumful național din acest an al celor de la AEK.
 
Lot AEK Oradea pentru EMF Champions League:
 
Portar: Răzvan Egri
Jucători: Cristian Andor, Marius Balogh, Răzvan Fărcuță, Andrei Ferik, Adrian Iova, Adrian Micaș, Bogdan Mintaș, Dragan Paulevici, Adrian Călugăreanu, Mircea Popa, Andrei Nemițanu și Răzvan Plopeanu
Staff: Spyridon Baltsavias (președinte) și Adrian Iova (delegat)
 
„Echipa e foarte bine pregatită, având in vedere că avem 6 internaționali în lot, obiectivul nostru este unul măreț. Încercăm să obținem locul 1. Suntem bucuroși de ce am realizat în acest an, dar ne dorim un rezultat cât mai bun și la EMF Champions League, acolo unde vom reprezenta România și implicit minifotbalul din Oradea și Bihor”. Spyridon Baltsavias, președinte AEK Oradea
 
De partea cealaltă, vicecampioana României, Chedra TAX Ploiești, mizează, în mare parte, pe lotul care i-a adus argintul național în această vară la Râmnicu-Vâlcea. Pentru cei de la Chedra a fost cel de-al doilea titlu de vicecampioană națională, după cel din 2016 de la Deva.
 
Lot jucători Chedra TAX Ploiești pentru EMF Champions League:
 
Iulian Strelciuc, Nicolae Mălescu, Alexandru Ștefan, Vladimir Butufei, Cristian Balcu, Andrei Ciobanu, Bogdan Minea, Ciprian Neacșu, Andrei Rusu, Ionuț Herea, Alexandru Bobeică, Cristian Gavrilă, Georgian Condrea, Florin Pripu, Iulian Trandafir și Dragoș Chelba.
Staff: Dragoș Chelba (antrenor) și Aurel Chelba (manager).
 
„Mergem la această ediție de Champions League din postura de vicecampioni ai României, ceea ce ne obligă să avem un parcurs bun. În același timp, vrem să profităm din plin de această experiență neobișnuit de plăcută pentru noi.” Dragoș Chelba, antrenor Chedra TAX Ploiești
 
Din cele 4 ediții de EMF Champions League desfășurate până în prezent, România și-a adjudecat una singură, în 2018, la Terme Catez, în Slovenia, prin MAV Sports Timișoara. În 2016, Juventus Sibiu a pierdut finala cu Mad Dogs, aceeași soartă având-o și Nova Vita Tg-Mureș, în finala din urmă cu 2 ani, de la Rimini, contra aceluiași adversar. Practic, singura finală de până în prezent, fără prezența unei echipe românești, a fost cea din 2017.
 
Pe plan național, FMR organizează încă două turnee de amploare în această toamnă, ambele rezervate jucătorilor trecuți de vârsta de 40 de ani: Campionatul Național de Old Boys (Piatra Neamț, 3-5 septembrie) și Supercupa României Old Boys (București, 8-10 octombrie).
 

Echipa națională a României, de 6 ori campioană europeană, actualmente vicecampioană europeană și medaliată cu bronz la Campionatul Mondial, va participa, în perioada 30 octombrie – 6 noiembrie la EMF EURO 2021, la Kosice, în Slovacia. 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP