Atât de aproape de trofeu! Nova Vita, argintul Ligii Campionilor

Echipele românești de minifotbal și-au încheiat parcursul la EMF Champions League, competiție organizată, în premieră, la Rimini în Italia. România a obținut argintul atât în competiția principală, cât și în cea rezervată jucătorilor trecuți de 40 de ani, prin Nova Vita Târgu Mureș, respectiv Mary Tour Magic Iași. 

Două echipe au reprezentat România la cea de-a patra ediție a Ligii Campionilor la minifotbal. Competiția, amplu restructurată în acest an, a fost organizată pentru prima oară la Rimini în Italia, pe malul mării Adriatice. În total, 24 de echipe au luat parte la turneu, din țări precum Spania, Ungaria, Cehia, Anglia, Bulgaria, Israel, Republica Moldova, Muntenegru sau Serbia.
 
Nova Vita Târgu Mureș, participantă din postura de campioană a României, titlu obținut la Oradea în luna iulie, era văzută ca una dintre favoritele competiției. Echipa din Târgu Mureș a ieșit de pe locul 2 din grupa E, în urma moldovenilor de la Ecolux. În optimi, sferturi și semifinale, mureșenii nu au lăsat șanse adversarilor și au câștigat jocurile, fără gol primit.
 
Finala le-a adus în cale elevilor lui Virgil Bejenaru, campioana Ungariei, Airnergy Mad Dogs, campioană a Europei la ediția inaugurală, din 2016 de la Maribor, din Slovenia. Nova Vita a controlat jocul, a marcat de două și părea să fi scăpat în câștigătoare cu 3 minute înainte de final. Ungurii au revenit însă incredibil și au egalat la ultima fază a meciului.
 
S-a trecut la loviturile de la 7 metri iar norocul a fost de partea vecinilor noștri de la vest. Ungaria și-a trecut astfel în cont a doua ligă a campionilor, în timp de România rămâne doar cu succesul de anul trecut, de la Terme Catez, din Slovenia, reușit de MAV Sports Timișoara, într-o ediție de poveste, cu 4 echipe românești în semifinale.
 
La festivitatea de premiere a participat și conducerea celor de la EMF, European Minifootball Federation, în frunte cu președintele Borislav Alexandrov, vicepreședintele și organizatorul turneului, italianul Gianluca Finazzi, dar și românul director de turneu, Attila Takacs.
 
Pe lângă trofeul pentru locul 2 și medaliile de argint aferente, cei de la Nova Vita s-au ales și cu un premiu individual, prin Andrei Balea, desemnat „Cel mai bun jucător”.
 
Rezultate Nova Vita Târgu Mureș la EMF Champions League:
 
Grupa E
6-2 cu Tipex Novi Sad (Serbia)
7-0 cu Brussels Sixte United (Belgia)
2-3 cu Ecolux (Republica Moldova)
 
Optimi
5-0 cu Todor Pet Bau Team (Ungaria)
 
Sferturi
3-0 cu Pruska Mesopromet Franca (Muntenegru)
 
Semifinale
2-0 cu Prestige MFC (Albania)
 
Finala
2-2 (2-3) cu Airnergy Mad Dogs (Ungaria)
 
Lot Nova Vita Târgu Mureș:

Portari: Laszlo Klein și Mihai Alexandru Tătar
 
Jucători: Iulian Șiplăcan, Alexandru Adrian Crișan, Andrei Victor Moldovan, Andrei Cosmin Balea, Călin Sergiu Sălăghie, Istvan Fekete, Norbert Șandor Feketics, Ionuț Chețan, Mircea Ciprian Ungur, Sergiu Vasile Șanta și Viorel Șaim

Staff:
Virgil Bejenaru, Delia Mailat și Costel Duda
 
Cealaltă echipă românească implicată în competiție, campioana europeană din 2018, MAV Sports Timișoara, a trecut fără probleme de grupa A, acolo unde s-a duelat cu Pruska Franca din Muntenegru, Giro Valencia din Spania și Euro 40 din Ucraina. Drumul bănățenilor s-a oprit însă abrupt în optimi, contra bosniecilor de la Ecos, finaliștii competiției din 2017. A fost 1-1 la finalul celor 40 de minute regulamentar, iar Ecos s-a impus la loviturile de la 7 metri.

 

După Champions League, în perioada 12-15 septembrie, la Lignano Sabbiadoro, tot în Italia, are loc prima ediție a Eurocup, la care vor participa 40 de echipe. Prin acestea și 7 echipe din România: Luxury Team București, Danco Pro București, FC Boromir Râmnicu Vâlcea, Juventus Sibiu, La Boltă Alba Iulia, Borussia Hermannstadt Sibiu și Golden Boys Bacău.
 
În perioada 1-11 octombrie, naționala României, vicecampioană europeană, va participa la Campionatul Mondial din Australia, de la Perth.
 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP