Comunicat - Concluzii de la Adunarea Generală de la Alba Iulia

Sâmbătă, 17.02.2018, a avut loc la Alba Iulia, Adunarea Generală Ordinară a membrilor afiliați la Federația de Minifotbal din România. Mare parte dintre cei prezenți, au ajuns la Alba Iulia de vineri după amiază, seara fiind programat și un joc amical, de socializare, între delegați, la Baza Sportivă Winner’s Țălnar. Echipele au fost compuse fiecare din 7 jucători plus un portar iar câștig de cauză au avut la final băieții îmbrăcați în roșu care s-au impus cu 10-3. Scorul a fost însă mai puțin important, comunicarea și voia bună fiind elementele de bază ale acestui joc între prieteni.

Adunarea Generală a demarat sâmbătă dimineața la ora 10 la Hotelul Cetate, acolo fiind și locul de cazare al celor prezenți. Discuțiile au durat până la ora 17, cu o pauză de prânz la mijloc, fiind atinse toate punctele de pe ordinea de zi. Ședința a fost condusă de: președintele Ioan Onicaș, secretarul general Attila Takacs și membrii Comitetului Executiv: Paul Costaș și Tiberiu Lajos.

Cei aproximativ 40 de membri prezenți au fost informați de conducerea FMR despre planurile și proiectele Federației pentru perioada 2018-2020 în cadrul proiectului „Strategia de Dezvoltare a Minifotbalului Românesc”. S-au trecut în revista evenimentele din 2017, un an extrem de încărcat și solicitant în care, pe lângă competițiile naționale organizate (Campionatul Firmelor, Campionatele Regionale, Cupa României, Campionatul Național, Campionatul de Old-Boys și Supercupa României), conducerea Federației a trebuit să asigure participarea naționalei României, cea mai titrată națională din minifotbalul european, la trei turnee majore: Campionatul European din Cehia, Campionatul Mondial din Tunisia și la puternicul turneu amical, desfășurat tot în Tunisia, Tournoi de Champions.

În cadrul discuțiilor care au durat aproximativ 6 ore au fost punctate următoarele aspecte importante:

- Necesitatea trecerii la și înființării de către toți organizatorii locali de Asociații Club Sportiv sau Club Sportiv pe parcursul anului 2018.

- S-au prezentat detaliile legate de bugetul anului 2017 precum și cel preconizat pentru anul 2018.

- S-a prezentat și a fost supusă la vot afilierea de noi membri și s-a votat dezafilierea unor structuri care și-au încetat activitatea în ultimii ani.

- S-a prezentat noul sistem de licențiere al campionatelor care va fi introdus din sezonul următor, 2018-2019, și care clarifică modul în care organizatorii locali vor putea trimite echipele la Campionatele Regionale.

- S-a supus aprobării Adunării Generale și s-a votat în unanimitate lărgirea Comitetului Executiv al FMR prin introducerea a doi noi membri (detalii într-un comunicat ulterior).

- S-a prezentat noul antrenor principal al echipei naționale (detalii într-un comunicat ulterior).

- S-a prezentat „Strategia de Dezvoltare a Minifotbalului Românesc pentru perioada 2018-2020”, un proiect prioritar și necesar pentru toți cei implicați în conducerea minifotbalului local și național.

- S-a prezentat componența comisiilor naționale, comisii care vor înlesni comunicarea și eficiența informațiilor transmise între organizatorii locali și FMR (detalii într-un comunicat ulterior).

- S-au prezentat locațiile celor patru Campionate Regionale, a Cupei României, a Campionatului Național de Old-Boys, a Campionatului Firmelor și Instituțiilor precum și a Campionatului Național, evenimentul principal organizat de FMR și în 2018 (detalii într-un comunicat ulterior).

- S-a transmis informația conform căreia Federația Europeană de Minifotbal a alocat 6 locuri României pentru ediția 2018 a Ligii Campionilor care va avea loc tot la Terme Catez în Slovenia (este posibil ca numărul să crească la 8). Aceste 6 licențe sunt acum disponibile pentru campioana națională, câștigătoarea Cupei României precum și pentru cele 4 câștigătoare de Campionate Regionale. Pe lângă Liga Campionilor, EMF intenționează să organizeze și cea de-a doua ediție a Seniors Cup (competiție câștigată în 2017 de MAV Glissando Senior Timișoara) precum și prima ediție a Business Cup, o competiție europeană între firme.

- S-au prezentat avantajele pe care le-ar putea avea echipele din toată Europa ca urmare a semnării parteneriatului dintre Federația Europeană de Minifotbal și Uniunea Europeană (proiect Erasmus).

- A fost prezentat domnul Marius Constantin, reprezentantul Fortuna Sports, partenerul tehnic al Federației, care le-a vorbit celor prezenți despre avantajele prevăzute pentru organizatorii locali în cazul în care vor apela la produsele Fortuna Sports. Acesta a menționat că după ani la rând în care echipa națională a jucat în echipament marca Joma, pentru EURO 2018, care va avea loc cel mai probabil în Ucraina, între 12 și 18 august, România va îmbrăca un echipament personalizat marca Givova.

Considerăm că în urma acestei Adunări Generale, toți membrii afiliați au înțeles direcția în care se îndreaptă minifotbalul din România conform planului strategic 2018-2020. Progresul înregistrat de FMR este lesne vizibil de la an la an și suntem convinși că membrii delegați, veniți din toată țara și al căror efort îl apreciem constant, au înțeles acest lucru.

La finalul Adunării Generale de la Alba Iulia, a fost timp și pentru o scurtă ședință foto, una în care voia bună și unitatea au fost cuvintele de bază. Doar uniți vom reuși să facem din 2018 cel mai bun an pe care minifotbalul românesc l-a avut până acum și de care, noi toți (organizatori, jucători, arbitri, sponsori, parteneri, delegați, suporteri), cei care suntem implicați in minifotbal, avem mare nevoie.

Biroul de presă al Federației de Minifotbal din România