Comunicat de presă - echipa națională a României

Federația Română de Minifotbal, federație națională aflată în acest moment sub tutela Ministerului Tineretului și Sportului, se vede nevoită să ia atitudine cu privire la anumite informații apărute în spațiul social-media în cursul zilei de vineri, 22 octombrie 2021.

Astfel, am constatat cu stupoare faptul că o echipă de minifotbal, cu denumirea oficială de „România” apare ca și participantă la turneul „Amoliga Nations Cup”, organizat de Socca Moldova la Chișinău, alături de alte 3 echipe cu denumiri de echipe naționale: Republica Moldova, Rusia și Franța. Menționăm clar, din start, faptul că noi, cei de la FRM, nu am autorizat sau aprobat în vreun fel participarea unei echipe din țara noastră la acest turneu de minifotbal.
 
Comitetul Executiv al FRM s-a reunit în ședință în cursul zilei de sâmbătă și face următoarele precizări legate de acest subiect delicat:
- În România s-au făcut demersuri majore în decursul ultimilor ani pentru ca minifotbalul să fie recunoscut ca și ramură sportivă și, odată cu înființarea Federației Naționale de profil, adică Federația Română de Minifotbal, în acest an, toate competițiile de minifotbal din România se desfășoară sub egida și cu acordul FRM.
- Vom transmite o adresă oficială către International Socca Federation (ISF) și Socca Moldova prin care dorim să aflăm care este numele organizației din României pe care au contactat-o în vederea participării unei echipe de la noi din țară la turneul respectiv. În oricare caz, sub nicio formă, noi nu am autorizat folosirea termenului de „România” la acest turneu.
- Solicităm, de urgență, retragerea de pe materialele promoționale și a transmisiilor LIVE a steagului României și a oricărei sintagme ce conține „România”, „Federația Română de Minifotbal” și „echipa națională a României”.
- Atragem atenția, acum și pe viitor, că există o Federație Națională de profil și anume Federația Română de Minifotbal și doar cu aprobarea noastră se pot organiza competiții de minifotbal în România, dar și externe cu participarea echipelor care reprezintă țara noastră, inclusiv echipa națională care aparține exclusiv de Federația Națională.
- Ne rezervăm dreptul de a acționa și pe alte căi legale, la autoritățile competente din România, pentru soluționarea unor situații precum aceasta.
 
În încheiere, analizând imaginile video de la meciul transmis în direct pe platforma Youtube de către FMF TV, am constatat că jucătorii respectivi nu au nicio legătură cu echipa noastră națională, ba mai mult, nu-i recunoaștem ca participanți la competițiile oficiale din România și chiar avem dubii și în privința naționalității lor. 
 
Ne rezervăm dreptul de a face comentarii ulterioare pe marginea acestui subiect, în care se aduc prejudiciii de imagine FRM și echipei naționale de minifotbal a României, în cazul lipsei unui răspuns oficial din partea ISF/Socca Moldova.
 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP