Comunicat FMR | Condiții participare EMF Eurocup și Masters Cup 2020

COMUNICAT FMR - EMF EUROCUP SI MASTERS CUP

din data de 27.07.2020

Având în vedere că Federația Europeană (EMF) a anunțat, în data de 20 iulie 2020, desfășurarea și organizarea competițiilor EMF EUROCUP și EMF Masters Cup în perioada 02-06 septembrie 2020, în localitatea Riccione-Rimini, din Italia, FMR transmite următoarele informații:

Din cauza situației create de pandemia COVID-19, atât la nivel național, cât și la nivel european, precum și a faptului că toate competițiile de minifotbal din țară au fost suspendate încă din luna martie, precum și în baza solicitărilor trimise de FMR forului european (EMF), acesta a hotărât ca înscrierile pentru cele două competiții din acest an să nu urmeze procedurile standard din anii trecuți. Astfel, înscrierile se vor opera în sistemul “Open Tournament” fără a impune criteriul clasamentului național sau alte criterii sportive înregistrate pe anul 2020.

Pentru acest an, Federația de Minifotbal din România va beneficia de 6 (șase) locuri (licențe) pentru EMF EUROCUP și de 4 (patru) locuri (licențe) la EMF Masters Cup. În acest an, Federația Europeană nu organizează competiția EMF Champions League.

În baza contractului de parteneriat încheiat între FMR și EMF, vă înștiințăm că dreptul de achiziționare a Licenței (participare) pentru cele două competiții este acordat de Federația de Minifotbal din România conform prezentului comunicat.

EMF EUROCUP și Masters Cup 2020

Licențele se acordă doar pentru anul competițional in curs. Perioada de organizare: 02-06 septembrie pentru EUROCUP și 04-06 septembrie pentru Masters Cup.
Structura de organizare a celor două competiții va fi anunțată după data de 15 august.

Termenul limită pentru achiziționarea licenței: 15 august 2020.

A) Condiții acordare licență:
- Înscrierile se fac în baza locurilor disponibile anunțate în prezentul comunicat.
- Echipele, care fac dovada bugetului și care achită, la termenele stabilite, contravaloarea licenței și a serviciilor de cazare.
- În vederea completării numărului de locuri de participare, echipele vor anunța înscrierea, prin organizatorii locali, pe adresa de email a FMR (fmr.office@yahoo.com) Adresa va conține o solicitare de înscriere în acest sens, numele campionatului de unde provine echipa, numele echipei participante, numărul de telefon delegat echipă, contact email delegat. Adresa va fi transmisă în mod obligatoriu de către organizatorul local.
- Ordinea locurilor este stabilită cronologic, conform datei și orei de transmitere a solicitării.
- transmiterea informațiilor și respectarea regurilor de participare (lot, poze, știri, logo, imprimarea pe tricourile de joc a siglei oficiale CL, etc.).
- Locurile sunt considerate completate doar dacă echipele îndeplinesc toate formalitățile prezentate la punctul A și B.
- Serviciile de cazare și costurile aferente participării vor fi transmise echipelor interesate de către Secretariatul Federației.

B) Termene de plată:
- 10 August - Fiecare țară va transmite la EMF numărul de echipe participante.
- 10 August - Echipele participante anunță numele hotelului ales din lista de oferte în vederea efectuării rezervării și emiterii facturii pentru serviciile de cazare și masă.
- 15 August - Se achită 50% din valoarea cazării (depozit) și licența de participare în valoare de 1000 (o mie) euro.
- 20 August - Se anunță lotul final al echipei participante.
- 27 August - Plata diferenței de 50% servicii de cazare și masă.
- În cazul în care procedura de rezervare nu este completă, se vor transmite ulterior disponibilități de cazare la alte hoteluri.

În situația în care competiția va fi anulată înainte de data anunțată din cauza pandemiei de COVID-19 sau dacă echipa participantă întâmpină restricții de călătorie impuse de către autoritățile abilitate din țară, Comisia de organizare va returna contravaloarea sumelor achitate de către echipa participantă.

În urma centralizării datelor de înscriere, FMR va atribui licențele, după următoarele criterii:

1. performanțele sportive obținute la edițiile precedente (Champions League, EUROCUP și Masters Cup) și istoricul participărilor;
2. data de transmitere a solicitării de participare și a documentelor de participare;
3. dovada bugetului stabilit în prezentare și care se încadrează în cerințele stabilite de EMF;
4. colaborarea cu Federația la diverse acțiuni (turnee, echipa națională, jucători la echipa națională, etc.);
5. comportamentul echipelor, raportat la spiritul valorilor și a principiilor de Fair-Play.

Echipele și participanții vor acționa cu respectarea tuturor măsurilor de prevenție impuse de autoritățile competente și a legislației în vigoare și își vor asuma toate responsabilitățile ce decurg din deplasarea și participarea la competiție.

Takacs Attila
Secretar General FMR