Comunicat - Informatii si criterii departajare, Cupa României, Bacău

Comunicat Cupa Romaniei - 19.06.2019

 
1. Informatii Generale, Cupa Romaniei Bacau 2019
 
a)      Sedinta tehnica pentru Cupa Romaniei va avea loc in data de 27.06.2019 (Joi) ora 21.00 la Baza Sportiva TNT, Str. Arcadie Septilici, nr. 5
 
b)      Pentru a evita problemele cu privire la dreptul de joc al jucatorilor participanti, rugam organizatorii locali ca, impreuna cu Directorul Regional, sa transmiteti pe adresa de email: fmrcompetitii@gmail.com tabelul nominal al echipei participante din competitia locala. Important: doar acele tabele nominale vor fi acceptate, care au viza organizatorului local. Prin aplicarea vizei, Organizatorul local certifica si raspunde cu privire la datele inscrise pe tabel, privind dreptul de joc al jucatorilor inscrisi.
 
c)      Fiecare echipa participanta la Faza nationala a Cupei Romaniei 2019, trebuie sa se prezinte la Comisia de Organizare (Baza Sportiva TNT Bacau, Str. Arcadie Septilici, nr. 5) inainte de inceperea jocurilor din grupa, pentru verificare tabel si adeverinte medicala. Numai jucatorii inscrisi pe tabel si pe site-ul FMR, in loturile echipelor participante, vor avea drept de joc.  Adeverinta medicala individuala, pentru fiecare jucator, din care sa reiasa că jucatorul este apt pentru efort fizic, sau apt pentru practicarea minifotbalului, cu valabilitate pe anul 2019
 
d)      Echipele care nu primesc viza (dreptul de joc) pe tabel din partea FMR, nu vor avea dreptul de a incepe competitia
 
e)      Inainte de desfasurarea fiecarui meci, jucatorii vor prezenta la masa oficiala, in mod obligatoriu, un act original de identitate, valabil, cu poza (C.I., pasaport, permis de conducere, etc).
 
f)       In baza nominalizarilor trimise de organizatorii locali, Cupa Romaniei va fi arbitrata de 28 de brigazi, desemnati de Comisia Nationala a Arbitrilor.
 
2. Sistemul de disputare, Cupa Romaniei, Bacau 2019
 
a)      93 de echipe participante, impartite in 31 de grupe.
 
b)      Jocurile se disputa pe 7 terenuri (legenda terenuri mai jos)
 
c)      In faza 32-imi-lor se califica 64 de echipe, cele clasate pe locurile 1, 2 din cele 31 de grupe si cele mai bune 2 echipe de pe locul 3 din cele 31 de grupe
 
d)     Tragerea la sorti pentru stabilirea tintarului in faza 32-imilor va avea loc dupa terminarea jocurilor din grupe, vineri seara de la ora 23.15, la Baza Sportiva TNT.
 
Urna 1: 31 echipe de pe locul 1
 
Urna 2: 31 echipe de pe locul 2
 
Urna 3:   2 echipe de pe cea mai buna pozitie loc 3, din cele 31 de grupe. (criteriile de departajare sunt publicate mai jos)
 
e)      Echipele calificate in faza superioara a competitiei au obligatia de a respecta ora si numarul terenului prezentat in program. 
 
3. Cupa Fair Play
 
In vederea asigurarii unui numar de minim 3 jocuri echipelor participante la Cupa Romaniei, CEx al FMR a hotarat ca, la aceasta editie, sa organizeze Cupa Fair Play, pentru echipele care nu s-au calificat in faza superioara a competitiei.
 
Sistemul de calificare si tintarul competitiei se regaseste mai jos:
 
a)         Cupa Fair Play se organizeaza cu participarea celor mai bune 23 de echipe de pe locul 3, dintre care cele mai bune 9 echipe se califica in mod direct in Optimile Cupei Fair Play.
 
b)         Celelalte 14 echipe din cele 23 ramase vor disputa un joc de pre-calificare in Optimi. Jocurile de pre-calificare se disputa sambata dimineata de la ora 08.00 pe cele 7 terenuri.
 
c)         Echipele castigatoare in pre-calificari si cele 9 calificate direct vor disputa Optimile de finala ale Cupei Fair Play:
 
Optimi 1 - ora 13.00 T5 
 
Optimi 2 – ora 13.00 T6 
 
Optimi 3 – ora 14.00 T1 
 
Optimi 4 – ora 14.00 T2 
 
Optimi 5 – ora 14.00 T3 
 
Optimi 6 – ora 14.00 T4 
 
Optimi 7 – ora 14.00 T5 
 
Optimi 8 – ora 14.00 T6 
 
d) Sferturile de finala se disputa de la ora 19.00, 20.00, 21.00 si 22.00 pe T3 dupa urmatorul program:
 
Sfert 1: ora 19.00 Castigator Optimi 1 – Castigator Optimi 2
 
Sfert 2: ora 20.00 Castigator Optimi 3 – Castigator Optimi 4
 
Sfert 1: ora 21.00 Castigator Optimi 5 – Castigator Optimi 6
 
Sfert 1: ora 22.00 Castigator Optimi 7 – Castigator Optimi 8
 
e)         Duminica 30.06 - Semifinalele Cupei Fair Play se disputa de la ora 10.00 pe T1 si T2,
 
f)         Finala mica de la ora 13.00 pe T3, iar Finala la ora 14.00 pe T1
 
4. Legenda terenuri:
 
Teren 1, 2 si 3 - Complex TNT CLUB SPORT, str. Arcadie Septilici, nr. 5
 
Teren 4 – Baza Sportiva Dribling, Calea Moldovei (Gheraiesti)
 
Teren 5 - Baza Sportiva Rosa (Alexa) Str. Veronica Micle nr. 55 A
 
Teren 6 – Baza Sportiva Inter Fans Club - Sarata, Bacau (Vetrea)
 
Teren 7 - Best Sportiv (Cartierul Milcov), str. Orizontului
 

5. Comisia de organizare FMR:
 
            Ioan Onicas, Attila Takacs, Dan Cojocaru, Paul Costas, Ovidiu Talvan, Cristian Lupu 
 
Comisia de Disciplina:
 
            Octavian Goga, Dan Cojocaru, Lucian Mandi 
 
Comisia de Observatori:
 
            Cristian Vasile, Ilie Andrici, Mihai Budescu, Aron Jakab, Gaspari Karoly, Lucian Cozma, Mircea Dan Trifan, David Alberti Constantinescu, Cosmin Burleanu.
 
Comisia de Arbitri:
 
-         Zoltan Szekely, Cristian Lupu, Ioan Onicas
 
Criterii departajare si stabilire urne valorice, Cupa Romaniei, Bacau 2019
 
La Cupa Romaniei din acest an vor participa 93 de echipe din 40 campionate afiliate la Federatia de Minifotbal.
 
1. Cele 93 de echipe vor fi repartizate in 31 de grupe a cate 3 echipe, iar urnele valorice vor fi stabilite astfel:
 
a. Clasamentul National 2018
 
b. ordinea valorica transmisa de Comisia de organizare locala
 
c. doua echipe din acelasi campionat nu pot juca in aceasi grupa
 
2. Comisia de Organizare va intocmi dupa fiecare etapa clasamentele avand in vedere urmatorul sistem de atribuire a punctelor:
 
a. joc castigat - 3 puncte
 
b. joc egal - 2 puncte (pentru echipa invingatoare dupa loviturile de departajare)
 
c. joc egal - 1 punct (pentru echipa invinsa dupa loviturile de departajare)
 
d. joc pierdut - 0 puncte
 
2.1 In cazul jocurilor care se termina la egalitate in grupe, se vor executa lovituri de departajare. Echipa care va invinge in urma loviturilor de departajare, va primi 2 (doua) punct in clasament, iar echipa invinsa 1 (un) punct.
 
3. Daca dupa disputarea tuturor jocurilor din grupa doua echipe vor acumula acelasi numar de puncte, departajarea se va face dupa urmatorul criteriu:
a. meciul direct;
 
4. Daca dupa disputarea tuturor jocurilor din grupa, toate cele trei echipe acumuleaza acelasi numar de puncte, departajarea se va face dupa urmatoarele criterii:
 
a. golaverajul general cel mai bun;
 
b. cel mai mare numar de goluri marcate;
 
c. daca dupa primele doua criterii, raman doar doua echipe la egalitate, se va aplica criteriul jocului direct. Acest criteriu ramane valabil, si se aplica imediat, in situatia in care se ajunge la egalitate intre doua echipe, dupa aplicarea criteriilor de mai jos
 
d. numarul mai mic de avertismente (un cartonas rosu direct, se echivaleaza cu 3 cartonase galbene); se vor lua in considerare toate cartonasele, inclusive cele aratate celor de pe banca de reserve – jucatori, oficiali, inscrisi in raportul de arbitraj;
 
e. numarul mai mic de etape de suspendare primate;
 
f. Clasamentul National FMR 2018;
 
g. tragerea la sorti .
 
5. Inainte de disputarea etapei de 32-imi, se va organiza tragerea la sorti, cele 64 de echipe fiind repartizate in trei urne valorice (urna I, urna II si urna III):
 
5.1. In urna I vor intra castigatoarele celor 31 grupe
 
5.2. In urna II, vor intra echipele clasate pe locul 2 din cele 31 de grupe
 
5.3. In urna III, vor intra cele mai bune 2 echipe de pe locul 3 din cele 31 de grupe conform criteriilor de mai jos.
 
5.4. In vedera stabilirii echipelor calificate de pe locul 3 din cele 31 de grupe, respectiv pentru stabilirea clasamentului dintre ele, se vor lua in considerare urmatoarele criterii:
 
a. punctajul cel mai mare
 
b. golaverajul general cel mai bun;
 
c. cel mai mare numar de goluri marcate;
 
d. numarul mai mic de avertismente (un cartonas rosu direct, se echivaleaza cu 3 cartonase galbene; la cumulul de cartonase galbene, se anuleaza cartonasele galbene si ramane doar cel rosu); se vor lua in considerare toate cartonasele, inclusive cele aratate celor de pe banca de reserve - jucatori, oficiali, inscrisi in raportul de arbitraj;
 
e. numarul mai mic de etape de suspendare primite la Cupa Romaniei 2019
 
f. Clasamentul National 2018
 
g. tragere la sorti
 
6. In cazul jocurilor care se desfasura in sistem eliminatoriu, si care se termina la egalitate, se va trece direct la executarea loviturilor de departajare. Se vor executa alternativ, cate 3 (trei) lovituri de catre fiecare echipa. Daca egalitatea va persista, se va executa in continuare cate o lovitura alternativa, de catre fiecare echipa pana cand una marcheaza si cealalta rateaza. La loviturile de departajare, vor participa toți jucătorii aflați pe terenul de joc la sfârșitul partidei. Singura exceptie este atunci cand se reduc numarul jucătorilor in vederea egalizarii numărului de jucători, între cele două echipe.
 
5.5 In 32-imi, nu se pot intalni doua echipe care au evoluat in aceeasi grupa)Federația de Minifotbal din România

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP