c

Comunicat - Planul strategic de dezvoltare al minifotbalului românesc

În cadrul Adunării Generale Ordinare de sâmbătă de la Alba Iulia, membrilor și delegaților organizațiilor locale din țară le-a fost prezentat, de către secretarul general al Federației de Minifotbal din România, Attila Takacs, „Planul strategic de dezvoltare al minifotbalului românesc, 2018-2020.” Fiecare dintre cei aproximativ 40 de membri prezenți au primit din partea conducerii F.M.R. o broșură cu acest proiect, unul vital pentru viitorul minifotbalului de la noi din țară. Aici sunt explicate organigrama Federației de Minifotbal din România, comisiile de lucru din cadrul F.M.R. precum și rolul acestora în buna funcționare dintre organizatorii locali și conducerea F.M.R.

Attila Takacs a vorbit despre importanța acestui plan strategic la care s-a lucrat intens în ultima perioadă.

„Planul strategic de dezvoltare al FMR este și trebuie sa devină cel mai important program în ceea ce privește viitorul minifotbalului românesc, atât pentru dezvoltarea Federației, a membrilor săi, a competițiilor anuale cât și pentru echipele si jucătorii implicați. FMR are nevoie sa facă pași mari în următoarea perioadă pentru a-și atinge scopul de a deveni Federație Națională. Implementarea continuă și profesionalizarea programelor, competițiilor, atât la nivel național, cât și la nivel local, va crește considerabil imaginea și valoarea minifotbalului.

Avem nevoie de o strategie nouă pentru viitorul Federației care poate defini și mai bine rolul fiecăruia din cadrul Federației: membri CEX, organizatori locali, direcții regionale, comisii de lucru, sponsori, parteneri etc. Implementarea legăturii dintre toate aceste entități trebuie să aibă la bază o  comunicare și mai puternică, perseverentă, transparentă. Implementarea decizilor emise de CEX cât și progresul fiecărei comisii va avea un rol important pentru atingerea acestui scop.

Munca în echipă va ajuta considerabil la dezvoltarea minifotbalului românesc, atât pe termen scurt, cât și pe cel lung. Organigrama și comisiile naționale definesc metode concrete de lucru pentru atingerea scopurilor,  explică motivele pentru care aceste metode sunt alese și arată o imagine clară a modului de implementare pentru următorii ani.

Planul de lucru a comisiilor va prezenta idei, cereri, necesități transmise de-a lungul anilor de către membrii F.M.R. În același timp, dezvoltarea continuă a minifotbalului și potențialul imens pe care îl are prin numărul mare de practicanți reprezintă deja o bază solidă pe care putem construi viitorul Federației și al minifotbalului românesc, atât pe plan local, cât și pe cel național, european și internațional.

Consider prioritar pentru viitorul Federației, ca aceste comisii să funcționeze adecvat și să existe o puternică relație între ele, atât pentru implementarea deciziilor luate, cât și pentru elaborarea unor idei noi. Trebuie să ținem cont de toți acești factori pentru a putea rezolva probleme importante ce apar pe parcurs și să realizăm care sunt avantajele și aptitudinile noastre. Avem nevoie sa investim în aceste planuri. Să investim atât timp cât și cunoștință, păstrând valorile și principiile minifotbalului. Am convingerea că în timp, devotamentul nostru și dorința de a realiza lucruri noi și mărețe, vor conduce la oportunități noi, la atragerea de fonduri și a sponsorilor.

Păstrând valorile și principiile, noi toți, cei care construim și avem grijă zilnic de minifotbal, atât la nivel local, cât și național, putem crea un minifotbal mai bun, o structura mai bună, o viziune mai bună.  Noi suntem minifotbalul și doar noi sau prin noi, putem dezvolta acest sport. Să nu uităm că avem un potențial uriaș și anume practicanții.” (Attila Takacs, Secretar General F.M.R.)