COMUNICAT / România va participa la Cupa Mondială din Tunisia !

Federația de Minifotbal din România anunță oficial participarea echipei naționale la Cupa Mondială din Tunisia, competiție organizată sub egida Federației Mondiale de Minifotbal (WMF - World Minifootball Federation). România, cea mai titrată națională europeană cu 6 titluri continentale la activ (2010-2015), va lua astfel parte la a doua ediție a acestei competiții supreme la nivel mondial. La prima ediție din 2015, disputată în Statele Unite ale Americii, naționala noastră a încheiat pe locul 3 după ce a ajuns până în faza semifinalelor acolo unde a cedat în fața echipei gazdă, SUA, echipă ce avea să devină apoi campioană mondială după o finală cu Mexic.

Cupa Mondială din Tunisia se va desfășura în perioada 6-15 Octombrie în localitatea Nabeul, la malul Mării Mediterane. Tragerea la sorți a grupelor competiției va avea loc pe data de 5 Septembrie atunci când naționala țării noastre își va afla adversarii. Față de prima ediție a Cupei Mondiale la care au participat 12 echipe, acum vor lua parte 24 de naționale, semn că minifotbalul la nivel mondial este în plină expansiune. Vor fi naționale prezente de pe 5 continente: Europa (9 echipe), America de Sud, Centrală și de Nord (5 echipe), Africa (5 echipe), Asia (5 echipe). Competiția va debuta în data de 6 Octombrie cu meciul de deschidere dintre naționala gazdă, Tunisia și un adversar ce urmează a fi stabilit la tragerea la sorți, și se va încheia pe 15 Octombrie odată cu finala. Cele 24 de echipe participante vor fi împărțite în 6 grupe de câte 4 echipe, cele mai bune 16 echipe din faza grupelor urmând să se califice în optimile de finală. Transmisiunea meciurilor ce vor avea loc la Nabeul se va realiza cu ajutorul a 6 camere. Stadionul construit special pentru acest eveniment va avea o capacitate de 2.850 de locuri în tribune plus încă 500 de locuri la Sectorul VIP.

Pentru naționala României, Cupa Mondială din Tunisia va reprezenta al doilea eveniment major la care participă în acest an. În luna iunie, în localitatea Brno din Cehia, România a luat parte la cea de-a opta ediție a Campionatului European. Echipa pregătită de antrenorul principal Cristian Lupu și directorul tehnic Dan Ștefan Cojocaru a avut un parcurs foarte bun, lăsând o impresie excelentă celor prezenți la EURO prin jocul prestat și rezultatele obținute. România a învins în faza grupelor Grecia și campioana europeană din 2016, Kazahkstan, a remizat cu Portugalia, apoi a trecut în optimi de Serbia, în sferturi de Franța și s-a oprit în semifinale după un meci pe muchie de cuțit cu naționala gazdă, Cehia, meci pierdut la limită de ai noștri cu scorul de 3-4. În finala mică, România a dominat Ungaria dar după 0-0 în timp regulamentar, a pierdut medaliile de bronz la executarea loviturilor de la 7 metri.

România are deja amintiri foarte plăcute din Tunisia acolo unde în luna martie a acestui an a reușit să câștige un puternic turneu internațional, „Tournoi de Champions” după finala disputată în fața Ungariei, 3-1 după prelungiri.

Detaliile legate de programul echipei naționale și lotul de jucători care va aborda Cupa Mondială din Tunisia vor fi făcute publice în viitorul apropiat.

Hai România !


Biroul de presă al Federației de Minifotbal din România

 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP