Danco Pro București a câștigat Cupa României la Sibiu!

Minifotbalul capătă tot mai multă amploare în România! Recent, la Sibiu, a avut loc ediția a noua a Cupei României, la care au participat un număr record de 96 de echipe. Danco Pro București a câștigat competiția după o finală cu JSB Sibiu.

România, campioană europeană de 6 ori la minifotbal, se dezvoltă și la nivel de cluburi an de an. Sibiul a găzduit, în perioada 29 iunie – 1 iulie, jocurile celei de-a noua ediții a Cupei României. Numărul de echipe a depășit recordul stabilit la competiția din 2017 de la Cluj Napoca. Față de 84, numărul a crescut acum la 96, numărul total de jocuri ce s-au disputat la Sibiu în trei zile, pline de competiție, fiind de 160! 
 

Vremea ploioasă a încurcat puțin socotelile, dar s-au găsit soluții pentru ca programul competiției să nu fie afectat. Nume sonore ca: Juventus (JSB), Napoli, Real sau Știința U Craiova au participat, vorbind desigur despre variantele minifotbalistice ale acestor cluburi.
 

Dintre cele 96 de echipe, 64 s-au calificat în fazele eliminatorii iar aici sita a început să cearnă. Au fost clipe de bucurie, tristețe, agonie sau extaz în rândul jucătorilor, dar spectacolul și fair play-ul au fost elemente care nu au lipsit în nici un moment. În careul de ași au făcut pasul echipele: JSB Sibiu, Old Boys București, Danco Pro București și Squadra Turda. Danco Pro a câștigat derby-ul bucureștean cu Old Boys la executarea loviturilor de la 7 metri, iar JSB Sibiu a dispus în aceeași manieră de surpriza plăcută a competiției, Squadra Turda.
 

Old Boys București, vicecampioana României din 2017, a câștigat fără emoții medaliile de bronz, 4-0 cu Squadra. În partida cu marele trofeu pe masă, JSB Sibiu, încurajată și de publicul local de la Baza Sportivă Luceafărul, a deschis scorul în duelul cu Danco Pro București în startul reprizei a doua. Bucureștenii, aflați la prima participare într-o competiție de o asemenea anvergură, au revenit însă repede și au egalat prin Mihnea Nițulescu. Același jucător avea să marcheze și golul victoriei și să declanșeze bucuria în tabăra echipei din București.
 

Competiția de la Sibiu a fost organizată de Federația de Minifotbal din România în colaborare cu Luceafărul Sibiu. La festivitatea de premiere au fost prezenți: președintele FMR, Ioan Onicaș, secretarul general, Attila Takacs, vicepreședintele Paul Costaș, organizatorul local Teodor Lalu, precum și directorul regional sud-vest, co-organizator al competiției, Ovidiu Tâlvan.

Rezultate, Sferturi de Finală:

Inter Galați – Danco Pro București 2-3

Joga Bonito Alba Iulia – Old Boys București 2-3

Corvinul Hunedoara – Squadra Turda 1-1 (2-3) după loviturile de la 7 metri

JSB Sibiu – Railex Botoșani 4-1


Rezultate, Semifinale:

Danco Pro București - Old Boys București 0-0 (3-2) după loviturile de la 7 metri

Squadra Turda – JSB Sibiu 1-1 (2-3) după loviturile de la 7 metri


Finala mică:

Old Boys București - Squadra Turda 4-0


FINALA:

Danco Pro București – JSB Sibiu 2-1

 

Festivitatea de Premiere


Locul 1 – Danco Pro București

Locul 2 – JSB Sibiu

Locul 3 – Old Boys București

Locul 4 – Squadra Turda

Cel mai bun portar – Florin Matache, Danco Pro București

Cel mai bun jucător – Grigore Nicolae, JSB Sibiu

Premiul Fair Play – RMC 24 Alba Iulia

Plachetă pentru organizator – Teodor Lalu, Luceafărul Sibiu

Danco Pro București și-a îndeplinit și un alt obiectiv prin acest succes. Echipa antrenată de Adrian Boingiu, tehnician la nivelul loturilor de juniori ale României la fotbal, a obținut dreptul de a achiziționa licența de participare la ediția a III-a a Ligii Campionilor la minifotbal. Turneul final va avea loc între 5 și 9 septembrie la Terme Catez în Slovenia.

 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP