Dedeman Oradea - bronz la Euro Business Cup 2021

România a obținut, prin intermediul echipei de minifotbal, Dedeman Oradea, medaliile de bronz ale ediției a doua a Euro Business Cup, competiție internațională dedicată firmelor și instituțiilor.

Dedeman Oradea, campioana națională la nivel de firme și instituții, titlu obținut în vara acestui an la Botoșani, a încheiat competiția din Antalya (Turcia) pe locul 3. Imediat în spatele ei s-a clasat o altă echipă românească, Catena Racing Team București. În total, 6 echipe din cele 22 prezente la competiția internațională, au reprezentat România.
 
Toate cele 6 echipe românești: Dedeman Oradea, Catena Racing Team București, Armata B300 Galați, Tenaris Silcotub Zalău, Valeo Timișoara și Gemina Cluj, au depășit faza grupelor și au ajuns în optimile de finală. Acolo, Tenaris a fost învinsă la penalty-uri de MAIB din Republica Moldova, în timp ce Dedeman a eliminat Armata B300, într-o reeditare a finalei CNFI din această vară de la Botoșani.
 
Dedeman a mai eliminat o echipă românească în sferturi, pe Valeo, în timp ce Gemina a fost învinsă clar de campioana europeană en-titre, Volna (Rusia). Catena a trecut, de o manieră entuziasmantă, de Balma (Marea Britanie), echipă formată exclusiv din jucători ai echipei naționale de minifotbal a Angliei.
 
Din păcate, echipele românești nu au putut depăși faza semifinalelor. Catena a pierdut cu același scor ca și Gemina, 1-4, contra celor de la Volna, în timp ce Dedeman a fost învinsă dramatic, 2-3, la ultima fază a meciului, după ce a condus cu 2-0, de Agromat (Ucraina).
 
La fel ca în semifinala de la CNFI de la Botoșani, Dedeman a învins Catena, de această dată în finala mică, dar tot la loviturile de la 7 metri, pentru a cuceri medaliile de bronz ale competiției internaționale. Titlul european a mers din nou în Rusia, Volna trecând cu scorul de 2-0 de Agromat.
 
Pentru echipele românești parcursul din acest an de la Euro Business Cup reprezintă un progres față de ediția inaugurală din 2019, atunci când niciuna dintre reprezentatele noastre nu a trecut de faza optimilor de finală.
 
România a fost reprezentată și de un arbitru în Antalya, Cezar Ionescu, fostul arbitru din Liga 1. De asemenea, directorul de competiție a fost secretarul general al Federației Române de Minifotbal, Attila Takacs.
 
Competiția internațională rezervată firmelor și instituțiilor la minifotbal a fost organizată de Federația Europeană de Minifotbal (EMF) pe două terenuri cu iarbă naturală din Antalya. Minifotbalul în România, se joacă exclusiv pe gazon sintetic.
 
Medalia de bronz a celor de la Dedeman Oradea vine în completarea aurului internațional obținut în luna septembrie la Masters Champions League (competiție rezervată jucătorilor trecuți de vârsta de 40 de ani) de către cei de la MAV Glissando Timișoara, dar și în completarea argintului obținut de o altă echipă din Oradea, AEK, la EMF Champions League, competiția supremă la nivel de cluburi, desfășurată la Misano-Rimini, în Italia.
 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP