Drept la replică

Federația de Minifotbal din România se vede nevoită să ia atitudine ca urmare a unui articol, pe care noi îl numim tendențios, apărut recent în presa centrală, mai exact pe site-ul gsp.ro. Sub titlul „Decizie surprinzătoare! Un fost stelist amendat pentru trucare de meciuri a fost angajat la națională”, cotidianul respectiv îl prezintă pe noul antrenor al echipei naționale de minifotbal a României, Dan Marius Mitu, într-o lumină neplăcută și, din punctul nostru de vedere, incorectă, fără să fi studiat în amănunțime FAPTELE.

Înțelegem, pe undeva, că în goana după cât mai multe vizualizări ale articolelor, unii jurnaliști apelează tot mai des la titluri de impact mediatic, menite să aducă un număr cât mai mare de „click-uri” din partea cititorilor, dar asta nu justifică atacurile la persoană. Vorbim de „unii jurnaliști” la modul general și din motivul că respectivul articol de pe gsp.ro nu este semnat. Considerăm că este normal și deontologic ca un jurnalist să-și asume articolul pe care l-a scris, dar aceasta este altă problemă.

Revenind la Dan Marius Mitu și motivele pentru care acesta a fost ales de Federația de Minifotbal din România în funcția de antrenor al echipei naționale, acestea sunt lesne de înțeles. Antrenorul de 41 de ani a avut rezultate EXCEPȚIONALE pe banca echipei Old Boys București. Dan Marius Mitu a preluat echipa în anul 2015 când aceasta se afla în liga a doua a Campionatului de Minifotbal București și a dus-o în 2 ani de zile în postura de campioană a Bucureștiului, campioană regională Sud-Est, vicecampioană națională și participantă cu succes la Liga Campionilor de la Terme Catez din Slovenia, acolo unde Old Boys București a ajuns anul trecut până în optimile competiției. În afara fotbalului plăcut ochiului practicat de această echipă, organizarea și forța grupului format de Dan Marius Mitu la Old Boys București ne-au determinat să apelăm la serviciile sale și suntem convinși că am luat cea mai bună decizie în acest sens. Fiind implicat în minifotbal încă din anul 2013 și participând la toate competițiile de nivel înalt din țară și din străinătate, suntem siguri că Dan Marius Mitu are cunoștințe extensive asupra ariei de selecție în vederea convocării celor mai buni și mai în formă jucători la lotul național.

Cât privește evenimentele menționate în respectivul articol și petrecute în urmă cu mai bine de 10 ani de zile, îl lăsăm chiar pe Dan Marius Mitu să facă lumină: „Am fost implicați mai mulți jucători, antrenori și chiar conducători!  Practic, greșeala noastră a fost să acceptăm niște bani care nu treceau prin bancă, nu erau justificați, în acea perioadă nu erau plătite salariile și primele de 4 luni de zile! Am fost acuzați de luare de mită, însă niciodată nu au demonstrat că am trucat meciuri pentru că nu aveau probe și nici imaginile și rezultatele echipei nu i-au ajutat! Am primit amendă după 10 ani de proces, timp în care au intervenit oameni cu funcții mari pentru că în cazul meu era vorba și de imaginea clubului Anderlecht, club care m-a dat afară abuziv și, ca să nu piardă procesul împotriva mea, m-a scos pe mine vinovat! Ei mai fiind implicați în trecut în cumpărarea arbitrilor, meciuri aranjate etc.! Așa că am plătit eu ca sa nu iasă ei pătați!  Nu știu dacă nu cumva au intervenit și la avocații mei căci prea ușor au renunțat!”

„Practic, dacă noi nu acceptam acei bani, în ziua de azi clubul Lierse la care jucam în acea perioadă, nu mai exista, erau în pragul falimentului, așa că am acceptat pentru a atrage sponsorizare. Mă consider vinovat că am acceptat acei bani, însă cu sufletul împăcat că NICIODATĂ nu am aranjat sau trucat meciuri! De altfel, în acel an am fost ales de către cluburi, jucători și mass-media, al 3-lea cel mai bun jucător al campionatului, la 3 puncte de locul 2, după Kompany, care acum e la Manchester City. Am avut în 28 meciuri: 10 goluri și 21 assist-uri, cel mai bun an din carieră, urmat de transferul la Anderlecht, deci cum puteam truca meciuri când eu eram zilnic în toate ziarele ca fiind cel mai bun jucător al etapei?! 24 săptămâni din 30, am fost numărul 1 în topul celor mai buni fotbaliști din Belgia. Si toate astea nu au fost de ajuns ca să demonstreze că nu am aranjat meciuri.”

„Nu te poți pune cu un club așa mare ca Anderlecht! Avocatul care s-a ocupat de dosarul meu timp de 10 ani, a schimbat biroul de avocatură cu 2 luni înainte să înceapă procesul!  Bizar nu? Dar, având în vedere că eram un român care ar fi câștigat procesul cu un club așa mare și, implicit daune morale și drepturi ce îmi reveneau pe perioada contractului în valoare de 2 milioane de euro, atunci puteau risca să piardă? Dar totul se plătește și se răsplătește în viață”, a declarat Dan Marius Mitu pentru site-ul oficial al Federației de Minifotbal din România.

 

Biroul de presă al Federației de Minifotbal din România

 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP