Echipele românești fac legea în EMF Champions League !

Minifotbalul este unul dintre sporturile la care românii se pricep cel mai bine. La nivel de echipă națională, sunt binecunoscute rezultatele excelente de-a lungul anilor, 6 titluri europene consecutive între 2010 și 2015, un loc 3 la Cupa Mondială din SUA 2015 și un loc 4 la EURO 2017, competiție la care, cu un pic de noroc, România cucerea chiar medaliile de aur. Naționala nu este singurul lucru cu care ne putem mândri la minifotbal. După ce anul trecut, echipele românești de club au ocupat locurile 2,3 și 4 la ediția inaugurală a Ligii Campionilor, acum 7 dintre cele 9 participante la ediția a doua din Slovenia s-au calificat în optimile de finală. Într-o competiție cu 76 de echipe înscrise, să ai 7 echipe din 9 prezente printre cele mai bune 16 cluburi la nivel european, nu e ușor deloc. 

S-a jucat la foc automat și în cea de-a doua zi de competiție la Terme Catez. De dimineață și la orele prânzului au avut loc ultimele meciuri din grupe, urmate apoi de meciurile „extra round”, un fel de baraj pentru accederea în faza eliminatorie a competiției, iar ziua s-a încheiat spre seară cu jocurile contând pentru faza 16-imilor de finală. O echipă care a ajuns în optimi fără niciun fel de emoții este campioana României, Ary&Roby Buftea. Burciu, Eugen Vlad, Răzvan Radu, Vincene, Epaminonda Nicu și ceilalți componenți ai echipei ce s-a încununat campioană națională în luna iulie au zburat prin faza grupelor acolo unde au bifat trei victorii la diferențe confortabile. În 16-imi, ilfovenii au întâlnit Restaurace u Pecku Praga, o echipă care a putut ține pasul cu românii doar pentru scurt timp. La pauză a fost 1-1, dar ai noștri s-au desprins în repriza a doua și s-au impus cu 4-1. Juventus Sibiu, vicecampioana Europei de anul trecut, a depășit și ea fără niciun fel de emoții faza grupelor, în care a reușit chiar performanța de a nu primi niciun gol ! Și marcând 15 ! În 16-imi însă tragerea la sorți a adus un șoc, sibienii fiind împerecheați cu campioana Europei, Aramis Mad Dogs din Ungaria. Într-o reeditare practic a finalei de la Maribor din 2016, pierdută atunci de Juventus la penalty-uri, cele două echipe au produs un duel ce a stârnit un interes foarte mare, la meci asistând peste 100 de spectatori. Juventus a reușit performanța de a nu primi iarăși gol, al patrulea meci la rând, dar nici nu a marcat așa că s-a ajuns iar la loviturile de departajare. După serii lungi de executări, sibienii și-au luat revanșa și s-au impus cu 6-5.

Vicecampioana României, Old Boys București, a trecut și ea la pas de faza grupelor, cu 9 puncte, dar în 16-imi a dat peste o echipă foarte solidă, Tipex AS, din Serbia. Și masivi, dar și prieteni cu mingea, sârbii le-au dat mult de furcă băieților pregătiți de Marius Mitu și Paul Vereș. Până la urmă, niciuna dintre echipe nu a marcat așa că s-a ajuns la loteria penalty-urilor. Bucureștenii au avut nervii mai tari și s-au impus cu scorul de 5-4 mergând astfel și ei în optimi. A fost de altfel o rundă a 16-imilor în care nu mai puțin de 4 echipe românești s-au impus după executarea loviturilor de departajare. În minifotbal, în fotbal, și în oricare alt sport, dacă nu ai o doză de șansă, nu poți câștiga trofee.

Bronzul european de anul trecut, MAV Glissando Timișoara, și-a făcut puțin viața grea cu bosniacii de la Caffe Verona.  Bănățenii au condus cu 2-0 dar s-au văzut egalați în repriza secundă și au avut nevoie de penalty-uri pentru a trece mai departe. Pe terenul alăturat, locul 4 de la ediția inaugurală a EMF Champions League, FC Boromir Râmnicu Vâlcea, îi domina pe muntenegrenii de la MKF Karampana dar nu reușeau să înscrie. Când părea că meciul se duce la loviturile de la 7 metri, cei de la Boromir au înscris în ultimul minut de joc și au declanșat o bucurie imensă printre susținătorii lor. Boromir și MAV Glissando au oferit un moment frumos după ce s-au calificat una după cealaltă și au încins o horă a bucuriei în mijlocul terenului scandând „România, România, ole, ole, ole !” Un moment aparte care a demonstrat unitatea românilor la astfel de turnee internaționale.

Și câștigătoarea Cupei României, CS Luceafărul Cluj, a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a trece în optimi. Clujenii au început ziua de sâmbătă printr-o victorie cu Szemerem Ajax din Ungaria, victorie ce le-a asigurat locul 2 în grupă, apoi au trecut în meciul de baraj de Plovdiv din Bulgaria, meciul fiind abandonat după ce bulgarii au primit 3 cartonașe roșii. În 16-imi Crăciun și compania au întâlnit o formație incomodă din Serbia, DOK Sabac și, după 2-2 în timp regulamentar și un meci pe muchie de cuțit, s-a ajuns la executarea loviturilor de la 7 metri. Clujenii au marcat aici de 2 ori, nu au primit niciun gol și s-au calificat. La prima lor participare în Liga Campionilor, cei de la Luceafărul sunt astfel printre cele mai bune 16 echipe din Europa. 

În cele din urmă, ultima echipă românească ce s-a calificat, aproape de lăsarea serii, a fost Golden Boys Bacău. Moldovenii au marcat spre finalul jocului cu turcii de la Meteksan golul de 2-1 și s-au bucurat enorm pentru calificare. Băcăuanii începuseră ziua de sâmbătă cu o victorie clară cu EL Dorado din Lituania, victorie ce le-a confirmat câștigarea grupei cu 9 puncte din 9 posibile. 
 

Singurele reprezentante ale României care au părăsit competiția sunt Imperium EBS Iași și Sanorom Bolotești. Ieșenii au pierdut surprinzător ultimul meci din grupă cu ungurii de la ECECE, scor 1-2 și au încheiat turneul cu doar 2 puncte acumultate. Sanorom Boltești, în schimb, a trecut de faza grupelor de pe locul 2, după victoria Uni Credit Bank Serbia, scor 6-3, dar a fost eliimnată în runda de baraj de turcii de la Meteksan, scor 2-3. Sanorom a fost răzbunată apoi de Golden Boys Bacău, echipă ce i-a elimiinat pe turci din competițe în 16-imi.

EMF Champions League, ediția a II-a, reîncepe duminică dimineața cu jocurile din faza optimilor, până la finalul zilei fiind programate și sferturile, semifinalele și finala competiției.

Rezultatele zilei, echipe românești, EMF Champions League:

Ary&Roby Buftea:
3-0 cu KCM AD Plovdiv (Bulgaria) în grupe
4-1 cu Restaurace u Pecku Praga (Cehia) în 16-imi

Old Boys București:

4-2 cu L-Trade Zvolen (Slovacia) în grupe
0-0 (5-4) cu Tipex AS (serbia) în 16-imi

FC Boromir Râmnicu Vâlcea:
4-0 cu SD Prezganje (Slovenia) în grupe
1-0 cu MKF Karampana (Muntenegru) în 16-imi

Golden Boys Bacău:

4-0 cu El Dorado (Lituania) în grupe
2-1 cu Meteksan (Turcia) în 16-imi

MAV Glissando Timișoara:
6-1 cu Sbornaya Blagoevgrad (Bulgaria) în grupe
2-2 (5-4) cu Caffe Verona (Bosnia) în 16-imi

Juventus Sibiu:
4-0  cu FC Nikers (Letonia) în grupe
0-0 (6-5) cu Aramis Mad Dogs (Ungaria) în 16-imi

CS Luceafărul Cluj Napoca:
6-2 cu Szemerem Ajax (Ungaria) în grupe
5-0 cu KCM AD Plovdiv (Bulgaria) în extra round
2-2 (4-2) cu DOK Sabac (Serbia) în 16-imi

Sanorom Bolotești:

6-3 cu UniCredit Bank Serbia în grupe
2-3 cu Meteksan (Turcia) în extra round

Imperium EBS Iași:
1-2 cu ECECE (Ungaria) în grupe

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP