Fenix Play Piatra Neamt - noua campioană națională pe Firme și Instituții!

Federația de Minifotbal din România a organizat, în perioada 14-16 iunie, Campionatul Național al Firmelor și Instituțiilor din România, la Piatra Neamț. Competiția a fost câștigată de echipa locală, Fenix Play Piatra Neamț, urmată de Star Assembly Alba și Valeo Timișoara.

Timp de 3 zile, pe terenul sintetic de la Stadionul „Ceahlăul” din Piatra Neamț, s-a vorbit numai despre minifotbal. 33 de echipe au participat la Campionatul Național al Firmelor și Instituțiilor din România, competiție organizată de Federația de Minifotbal din România. În total, s-au jucat 65 de meciuri pe cele 4 terenuri, în care a fost împărțit sinteticul de dimensiuni mari de la Piatra Neamț.
 
În faza sferturilor de finală, s-a reeditat finala din 2018 de la Oradea, între Coriolan Bacău și NetRom Craiova. La fel ca anul trecut, echipa care a avut câștig de cauză a fost Coriolan.
 
Rezultate, Sferturi de finală:
 
Star Assembly Alba – Albalact Alba 1-0
Gemina Cluj – Valeo Timișoara 1-1, victorie Valeo la loviturile de la 7 metri
NetRom Craiova – Coriolan Bacău 2-2, victorie Coriolan la loviturile de la 7 metri
Dedeman Oradea – Fenix Play Piatra Neamț 1-3
 
În faza semifinalelor, campioana Coriolan Bacău a fost învinsă fără drept de apel de Fenix Play Piatra Neamț, în timp ce Star Assembly Alba a trecut la penalti-uri de Valeo Timișoara.
 
Rezultate, Semifinale:
 
Star Assembly Alba – Valeo Timișoara 3-3, victorie Star Assembly la loviturile de la 7 metri
Coriolan Bacău – Fenix Play Piatra Neamț 2-8
 
Bronzul competiției a fost obținut de Valeo Timișoara, care a trecut în finala mică de Coriolan Bacău cu scorul de 4-1.
 
Finala a fost una foarte echilibrată, ambele echipe fiind atente să nu greșească și să primească gol. Singura reușită a meciului a venit în repriza a doua, după o greșeală în apărarea celor de la Alba, fructificată de cei de la Fenix Play
 
Finala mică:
Coriolan Bacău – Valeo Timișoara 1-4
 
Finala:
Fenix Play Piatra Neamț – Star Assembly Alba 1-0
 
Fenix Play Piatra Neamț este astfel noua campioană a României la nivel de firme și instituții. Primele 4 clasate au dreptul de a achiziționa licența de participare la ediția din 2020 a EMF Business Cup, competiție organizată, în premieră în acest an, de către Federația Europeană de Minifotbal în Antalya, Turcia.
 
Câștigătoarea competiției, Fenix Play, a fost premiată de FMR, prin intermediul partenerului tehnic Fortuna Sports, cu un voucher de achiziționare echipament sportiv.
 
Cel mai bun jucător al competiției a fost desemnat Daniel Lupșan de la Star Assembly Alba, iar cel mai bun portar a fost desemnat Bogdan Ciobanu de la Fenix Play Piatra Neamț. Premiul Fair Play a mers la Albalact Alba.
 
Pentru Federația de Minifotbal din România, urmează cele două competiții majore ale verii minifotbalistice. În perioada 28-30 iunie are loc, la Bacău, Cupa României, iar între 5 și 7 iulie, la Oradea, Campionatul Național. 
 
Competițiile naționale, aferente acestui sezon, se vor încheia odată cu jocurile de la Campionatul Național de Old Boys, de la Drobeta Turnu Severin, din perioada 12-14 iulie.
 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP