FRM și FMR, împreună pentru Ucraina

Minifotbalul, un sport ce unește oameni si practicanți de pe intreg globul, are și misiunea de a contribui la pace și armonie prin sport și de a unii lumea într-o competiție pașnică, dincolo de orice dispută politică. Așa cum s-a dovedit și în trecut, competițiile de minifotbal, atât cele interne, cât și cele internaționale, la fel ca și multe alte evenimente sportive, au unit și unesc practicanții acestui sport din întreaga lume. 

Actualul război din Ucraina lasă însă o amprentă negativă puternică asupra integrității și suveranității unui stat ce face parte din această comunitate și care face parte și din familia minifotbalului. 
 
Drept urmare, Federația Română de Minifotbal condamnă ferm agresiunea armată împotriva Ucrainei, o acțiune care pune în pericol nenumărate vieți omenești și solicită Federației Europene de Minifotbal și Federației Mondiale de Minifotbal să se solidarizeze și să ia măsuri care pot atrage atenția asupra stopării acestor acțiuni de război. 
 
În acest sens, propunem ca, împreună, să susținem decizia prin care să se interzică participarea sportivilor si oficialilor ruși și bieloruși la competițiile organizate atât la nivelul cluburilor, cât și la nivelul echipelor naționale pe o perioadă nedeterminată de timp.
 
Federația Română de Minifotbal face apel la pace, atât in numele sportivilor și oficialilor sportivi, cât și al membrilor comunității minifotbalistice din România si, în același timp, admiră și sprijină apelurile la pace ale sportivilor ruși.
 
Federația Română își reafirmă deplina solidaritate față de Federația Ucraineană de Minifotbal și a practicanților săi care sunt, în aceste momente extrem de dificile, în inimile și în gândurile noastre.

P.S. Astăzi, 1 martie, ulterior emiterii acestui comunicat, EMF a anunțat retragerea invitației de participare pentru echipa națională a Rusiei la Campionatul European din Slovacia, programat pentru perioada 4-11 iunie 2022. O decizie în privința competițiilor inter-cluburi, din toamnă, va fi luată în viitorul apropiat.
 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP