I. Onicaș: „Sperăm ca minifotbalul să fie printre primele sporturi reluate”

Pandemia de Covid-19 a oprit sportul în România, și nu numai, iar minifotbalul nu face excepție. Campionatele locale din țară sunt întrerupte de la jumătatea lunii martie, atunci când președintele României, Klaus Iohannis, a decretat „starea de urgență”.

Starea de urgență se va încheia în data de 15 mai, iar dacă situația privind stoparea răspândirii virsului va fi una pozitivă până la acea data, măsurile restrictive instaurate în țară vor fi ridicate, treptat, așa cum au anunțat reprezentanții Guvernului.

Federația de Minifotbal din România urmărește cu atenție evoluția situației în speranța posibilității reluării campionatelor locale în cel mai scurt timp cu putință. Siguranța jucătorilor este, desigur, pe primul plan, așa că îndemnul nostru este unul spre răbdare, pentru a putea practica minifotbalul în condiții optime, fără riscuri.

Președintele FMR, Ioan Onicaș, speră ca minifotbalul să fie printre primele sporturi care se vor putea relua după ridicarea stării de urgență.

„Federaţia de Minifotbal din România va lua decizii în funcţie de situaţia existentă în teritoriu. Sperăm ca minifotbalul să fie printre primele sporturi care să fie permise după ridicarea stării de urgenţă. La acest sport nu ar fi nevoie de săptămâni de pregătiri pentru a putea juca un meci oficial, fiindcă minifotbalul este un sport de masă.  În plus, aplicarea unor măsuri de siguranţă ar fi mult mai uşor de realizat decât în alte situaţii, astfel încât la un meci sau la o competiţie să poată participa doar cei implicaţi. Dacă va fi nevoie, vom renunţa şi la spectatori şi nu ar fi un lucru greu de realizat”, spune Ioan Onicaș.

Președintele FMR reiterează ideea că totul va fi făcut conform recomandărilor autorităților naționale.

„În toate deciziile pe care le vom lua, se va ţine cont de recomandările celor abilitaţi. Sub nicio formă nu vom încălca ordinele emise în această perioadă. Sperăm să putem relua activitatea cât mai repede posibil, cu respectarea măsurilor de precauţie necesare.”

Federația de Minifotbal din România va veni cu detalii legate de competițiile naționale, programate pentru vara aceasta, la momentul oportun.
 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP