Implementarea testelor rapide la competițiile de sub egida FMR

Acest document a fost elaborat avand la bază Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății nr. 197/462/2021 din data de 6 aprilie 2021, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 358/8 aprilie 2021.
 
Textul deciziei/comunicatului aprobat
 
In vederea participarii la competitiile locale si nationale organizate sub egida Federatia de Minifotbal din Romania in anul 2021, va supunem atentiei urmatoarele:
 
Testele pentru depistarea infecției cu virusul Sars-CoV-2, RT-PCR sau antigene rapide, prevăzute în acest document sunt considerate valabile numai dacă sunt făcute în unități avizate de Ministerul Sănătății și efectuate în conformitate cu metodele aprobate de Ministerul Sănătății.
 
Toate persoanele participante (jucatori, staff tehnic, staff medical, staff suport, delegati, arbitri, observatori) vor trebuie sa se supuna testarii pentru a putea participa la competitiile oficiale.
 
Pentru celelate categorii (antrenamente, jocuri-scoala sau alte evenimente sportive), se vor respecta prevederile Art.4 - Începând cu data de 01.08.2021, se propune desfășurarea activităților recreative și sportive în aer liber cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și cu participarea a cel mult 50 de persoane care nu locuiesc împreună, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori.
 
Testele Antigene – sunt valabile 7 zile din momentul recoltarii probei
Testele RT-PCR – sunt valabile 14 zile din momentul recoltarii probei
 
Nerespectarea calendarului de testare (neefectuarea testării) va duce la neprogramarea echipei la joc.
 
Persoanele pozitive SARS - CoV-2 nu mai trebuie retestate timp de 180 zile de la vindecare, cu excepţia celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă. Dacă retestarea totuşi se petrece, un rezultat pozitiv în perioada de 180 de zile de la vindecare nu poate fi considerat o nouă infecție, cu excepţia persoanelor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă.
 
În cazul persoanelor pozitive, pentru a-și putea relua activitatea, se vor trimite către Comisia de organizare locala adeverințe cu mențiunea “vindecat începând cu data de...”, sau teste RT-PCR negative după 14 zile de la primul test pozitiv.
 
Pentru competitiile nationale aceste documente vor fi transmise catre Comisia Nationala de Competitii (CNC).
 
Nota: Persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sunt exceptate de la obligația testării. De asemenea, minorii (spectatori sau sportivi) sunt şi ei exceptați de la testare.
 
Eventualele sancțiuni pentru nerespectarea protocolului la jocurile organizate la nivel local vor fi stabilite de Comisia de Disciplina Locala, iar pentru cele desfasurate la nivel national vor fi stabilite de catre Comisia Nationala de Disciplina si Comisia Natioanala de Competitii din cadrul FMR.
 
Fiecare echipa are obligatia sa prezinte la Comisai de organziare locala sau sa trimita in forma electornica rezultatul testelor efectuate pentru fiecare persoana din lotul echipei. Documentele in original vor fi depuse de delegati la Comisia locala.
 

Comitetul Executiv al FMR 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP