Inter Galați - campioană națională la nivel de Old Boys!

Federația de Minifotbal din România a organizat, în perioada 3-5 septembrie, Campionatul Național de Old Boys, rezervat jucătorilor trecuți de vârsta de 40 de ani. Competiția, la care au luat parte 10 echipe, s-a desfășurat la Piatra Neamț și a fost câștigată de Inter Galați, urmată de Autodriver Iași și Vulturii Dej.

Turneul de la Piatra Neamț a constituit cea de-a patra competiție majoră de minifotbal organizată de FMR în acest an, după: Supercupa României (Oradea), Campionatul Național (Rm-Vâlcea) și Campionatul Național al Firmelor și Instituțiilor (Botoșani). Toate aceste 4 competiții s-au desfășurat cu respectarea protocolului medical impus de MTS și MS.

La Campionatul Național de Old Boys au participat 10 echipe, împărțite în două grupe de 5 echipe. Primele două clasate din fiecare grupă au avansat în faza semifinalelor, acolo unde Inter Galați a trecut de Tudoriada Râșnov, iar Autodriver Iași a învins pe Vulturii Dej.

Vulturii Dej a obținut medalia de bronz în finala mică împotriva celor de la Tudoriada Râșnov, în timp ce Inter Galați a avut emoții cu Autodriver Iași doar în prima repriză a finalei, încheiată nedecis, 0-0. Repriza a doua a adus 3 goluri fără replică din partea celor de la Galați, care au plecat acasă cu trofeul.

De menționat faptul că echipa Inter Galați l-a avut în componență pe Sorin Frunză (43 ani), fost jucător în Liga 1 la echipe precum Rapid București, Unirea Urziceni sau FC Vaslui. Frunză a fost declarat MVP-ul finalei în timp ce trofeul pentru „Cel mai bun jucător” a mers la Bogdan Dima, jucător tot la Inter Galați.

Lot jucători Inter Galați la Campionatul Național de Old Boys

Ciprian Tofan, Laurențiu Costin, Dan Crihană, Cristian Crăciun, Florin Cîsi, Beniamin Cojoc, Nicolae Mihai, Daniel Popliacă, Viorel Ariton, Sorin Frunză, Marius Humelnicu, Ștefan Tudorache și Bogdan Dima.

Finala a fost oficiată de un cuplu de arbitri, în frunte cu Zoltan Szekely (54 ani), fostul arbitru asistent FIFA al României, alături de Florin Benea. Szekely este organizatorul Campionatului de Minifotbal de la Baia Mare. Acesta a acceptat invitația președintelui FMR, Ioan Onicaș, un alt fost arbitru asistent internațional, de a oficia la finala competiției.

Campionatul Național de Old Boys a fost organizat în colaborare cu Asociația de Minifotbal Neamț, prin intermediul lui Lucian Cozma.

 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP