Lotul selecționatei divizionare pentru Cupa Boromir de la Vâlcea

Selecționata divizionară a României va participa în acest weekend, 28-29 aprilie, la primul turneu de pregătire al anului, Cupa Boromir de la Râmnicu Vâlcea. Instalat la începutul acestui an în postura de antrenor principal al echipei naționale, Marius Mitu, s-a decis asupra lotului de jucători care va fi deplasat la Râmnicu Vâlcea. Cu ajutorul Comisiei Tehnice, antrenorul a convocat 13 jucători, 5 dintre care au participat cu naționala României fie la Campionatul European de anul trecut din Cehia, fie la cel Mondial din Tunisia.

Lot, selecționata divizionară a României, turneu de pregătire, Cupa Boromir, Râmnicu Vâlcea, 28-29 aprilie:

Portari:

Amarinei Cosmin - MAV Sports Timișoara 

Matache Florin - Danco PRO București

Jucători de câmp:

Popa Mircea - Juventus Sibiu 

Chirică Ionuț - Danco PRO București 

Șchiopu Mario - Iași

Tănase Gabriel - Juventus Sibiu 

Miholca Doru - Bistrița

Blaji Cătălin - Bistrița 

Vlad Claudiu - Sibiu

Mocanu Vlăduț - Iași 

Ferik Andrei - Oradea 

Apostol Andrei - Piatra Neamț 

Chișu Adrian – Turda

Marius Mitu va pregăti la Râmnicu Vâlcea atât selecționata divizionară a României, cât și echipa sa de club, Old Boys București, echipă pe care a pregătit-o și în ultimele sezoane și alături de care a ajuns din liga a doua a CMFB în postura de vicecampioană a României și participantă la EMF Champions League în Slovenia în septembrie anul trecut.

INTERVIU

Reporter:
Cum a decurs procesul de selecție a jucătorilor pentru Cupa Boromir?
 

Marius Mitu: La început mi s-a părut că va fi foarte ușor, dar apoi mi-am dat seama că neputând să iau jucătorii care participă la acest turneu, a trebuit să iau unii jucători pe care chiar nu i-am văzut. Sunt recomandări, jucători de la echipe unde sunt reprezentativi și sper ca din acești 13 jucători să putem să-i oprim pe unii dintre ei pentru mai departe pentru Campionatul European.
 

Rep: Va fi prima acțiune pentru tine ca antrenor al echipei naționale de minifotbal, vei avea un rol destul de „dificil”, pe lângă această selecționată divizionară pe care o pregătești, tu vei cu ochii practic pe toți jucătorii care participă la turneu…
 

M.M.: Da, așa este. Având în vedere că vin echipe foarte bune, trebuie neapărat să le urmăresc, pe lângă naționala de care trebuie să mă ocup, trebuie să am ochi și pentru ceilalți jucători.
 

Rep: Cum a decurs această perioadă, din momentul numirii tale în februarie și până acum ? Ce meciuri ai reușit să urmărești ?
 

M.M.: După ce a început returul în unele campionate, am avut ocazia să merg la Galați, Ploiești, să văd meciuri înregistrate de la Bistrița, de la Sibiu, de la Iași. Au fost turnee la care am participat cu echipa (n.r. Old Boys București), am putut astfel să urmăresc și alți jucători. Am avut un program destul de încărcat pentru că urmăresc în paralel și meciurile din anii trecuți ale echipei naționale de la Campionatele Europene și Mondiale ca să-mi fac o idee despre echipă și despre jocul care se practică la aceste turnee finale.


Rep: Misiunea este destul de grea, numărul practicanților de minifotbal este foarte mare în țară și există un număr mare de campionate…


M.M.: Este foarte greu, practic imposibil să urmărim toți jucătorii din toate campionatele și toate echipele participante. Dar ne-am împărțit cumva pe zone, s-a alcătuit o comisie tehnică cu responsabili pe zone și aceștia ne țin la curent cu ceea ce se întâmplă în zona respectivă. De altfel așa am și făcut selecția pentru această primă acțiune.


Rep: Există și un obiectiv din punct de vedere al rezultatelor la această primă acțiune sau jocul echipei este pe primul plan ?


M.M.: Mă interesează mai mult atitudinea și jocul fiecărui jucător în parte, sunt jucători reprezentativi pentru echipele de club la care evoluează dar vrem să-i vedem cum se integrează și la echipa națională. Sunt și jucători foarte tineri și pentru ei e clar o primă convocare, va fi o presiune asupra lor pentru că au fost aleși să reprezinte echipa națională, vom vedea cum se vor descurca. 


Rep: Pe lângă acest turneu de pregătire de la Vâlcea, au fost perfectate și două jocuri amicale la Constanța cu Bulgaria, putem spune că intrăm în linie dreaptă cu pregătirile pentru Campionatul European ?


M.M.: Nu este chiar o linie dreaptă, ci o continuare a turneului de la Boromir, sunt două jocuri cu reprezentativa Bulgariei, în paralel se joacă și un turneu de verificare la Constanța, sper să pot lua și jucători de la echipe cu rezultate mai bune din țară, ceea ce nu pot face acum la Boromir, și să ne apropiem ușor-ușor de definitivarea lotului.


Rep: Care este obiectivul tău în perspectiva Campionatului European din Ucraina?


M.M.: La EURO mergem să atacăm titlul. Lumea nu te așteaptă, dacă nu ai rezultate, nu poți rămâne, avem o echipă competitivă, cu jucători de valoare, deja am demonstrat-o în anii precedenți, nu ne rămâne decât să schimbăm puțin atitudinea și eu cred că avem potențial.


Biroul de presă al Federației de Minifotbal din România

 

 

 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP