Mary Tour Magic Iași, locul 2 la Masters Champions League

 În competiția Masters Champions League, rezervată jucătorilor trecuți de 40 de ani, au participat 12 echipe, 5 dintre ele fiind românești. Toate 5, Liriada Râșnov, Peppy Dolce Vita Târgu Jiu, Vulturii Dej, Mary Tour Magic Iași și MAV Glissando Timișoara, au depășit faza grupelor. 

Patru dintre ele au fost însă eliminate în sferturi, una singură trecând de singurul duel 100% românesc, Mary Tour Iași, 3-0 cu MAV Glissando Timișoara. Ieșenii, vicecampioni naționali în luna iulie la Severin, au depășit și faza semifinalelor, 1-0 cu slovenii de la Meteorplast, finaliștii din 2017, și au jucat pentru trofeu cu deținătoarea titlului de anul trecut, de la Terme Catez, echipa rusă, Moscvich.
 
Iașiul a condus cu 1-0 prin golul lui Ioan Știrbets, dar adversarii, cu foștii jucători legendari de fotbal în lot, Mostovoi și Aldonin, au egalat și au câștigat mai apoi loteria loviturilor de la 7 metri. Pentru Mary Tour Magic Iași a fost prima finală disputată la acest nivel din a treia participare. România rămâne astfel, la nivel de old boys, cu titlul continental obținut de MAV Glissando Timișoara în 2017 și cu argintul celor de la Liriada Râșnov din 2018 și cu acesta al echipei din Iași.
 
Pe lângă argintul obținut, Iașiul a primit și un premiu individual, Toader Marciuc fiind desemnat cel mai bun portar al competiției. O altă echipă românească, Liriada Râșnov, a primit premiul fair play. 
 
Rezultate Mary Tour Magic Iași la EMF Masters Champions League
 
Grupa B
2-1 cu Liriada Râșnov
2-0 cu Euroteam (Slovacia)
 
Sferturi
3-0 cu MAV Glissando Timișoara
 
Semifinale
1-0 cu Meteorplast (Slovenia)
 
Finala
1-1 (1-2) cu Moscvich (Rusia)
 
Lot Mary Tour Magic Iași:
Ovidiu Sterea, Ștefan Tudorache, Adrian Ursache, Ioan Grigoraș, Ioan Știrbets, Bogdan Dima, Toader Marciuc, Stelian Slabu, Cristian Crăciun, Daniel Popliacă, Romeo Buteseacă, Marius Bosancu și Constantin Nistor
 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP