Peppy Dolce Vita Targu Jiu, noua campioană națională la Old Boys!

S-a încheiat ultimul turneu organizat în această vară de Federația de Minifotbal din România. Competiția de Old Boys, jucători trecuți de vârsta de 40 de ani, de la Drobeta Turnu Severin, a fost câștigată de Peppy Dolce Vita Târgu Jiu. Primele 4 clasate și-au obținut dreptul de a participa la EMF Masters Cup, la Rimini, în Italia, în perioada 5-8 septembrie. 

A treia ediție a Campionatului Național de Old Boys s-a bucurat de un număr record de echipe participante, 16. Dacă prima ediție a avut loc la Iași, iar cea de-a doua la Piatra Neamț, acum competiția s-a organizat la Drobeta Turnu Severin.
 
Printre participante s-au numărat MAV Glissando Timișoara, campioana europeană din urmă cu 2 ani, Mary Tour Iași, participantă la primele două ediții ale EMF Masters Cup, Old Boys Piatra Neamț, campioana națională dar și Old Team Florești, vicecampioana națională.
 
Primele surprize au apărut încă din faza grupelor, atât campioana națională, Old Boys Piatra Neamț, cât și vicecampioana, Old Team Florești, fiind eliminate! 
 
La capitolul foști jucători cunoscuți din Liga 1, i-am regăsit la Severin pe: Cosmin Tilincă, Romeo Bunică, Cornel Mihart, Dorel Stoica, Ionel Pîrvu, Robert Vancea, Florin Șoavă, Sorin Botiș, Lucian Mălăele sau Adrian Popescu.
 
Turneul a fost organizat de Federația de Minifotbal din România, în parteneriat cu Asociația Județeană de Minifotbal Mehedinți, reprezentată de Octavian Goga, Consiliul Județean Mehedinți, reprezentată prin președintele Aladin Georgescu și Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin, reprezentată de primarul Marius Screciu.
 
În faza sferturilor de finală a fost eliminată și MAV Glissando Timișoara, care a fost învinsă de echipa Peppy Dolce Vita Târgu Jiu. Tot în sferturi a ieșit din competiție și reprezentanta gazdelor, Hercules Drobeta, învinsă de Vulturii Dej. Mary Tour Iași și Deep Serv Câmpineanca Vrancea au făcut și ele pasul spre faza semifinalelor.
 
Rezultate sferturi de finală:

Vulturii Dej - Hercules Drobeta 2-1
Ergad Old Boys Arad - Deep Serv Câmpineanca Vrancea 0-3
Peppy Dolce Vita Târgu Jiu - MAV Glissando Timișoara 4-2
Mary Tour Iași – Alaska Deva 4-1
 
Toate cele 4 echipe prezente în semifinale și-au asigurat dreptul de a achiziționa Licența de participare la EMF Masters Cup, competiția de Old Boys la nivel european. Aceasta va avea loc în acest an, în același timp cu EMF Champions League, la Rimini, Italia, în perioada 5-8 septembrie.
 
În semifinale, Peppy Dolce Vita Târgu Jiu a învins clar pe Vulturii Dej, iar Mary Tour Iași s-a impus la limită în fața celor de la Deep Serv Vrancea, cu un gol marcat în ultimul minut de joc.
 
Rezultate semifinale:
 
Vulturii Dej - Peppy Dolce Vita Târgu Jiu 1-3
Deep Serv Câmpineanca Vrancea - Mary Tour Iași 0-1
 
Bronzul le-a revenit celor de la Deep Serv, care au trecut de Vulturii Dej, scor 1-0.
 
Finala le-a adus față în față pe cele mai bune echipe ale turneului, Peppy Dolce Vita Târgu Jiu, formată în mare parte din foști jucători ai echipei de Liga 1, Pandurii Târgu Jiu, și Mary Tour Iași. Echipa din Târgu Jiu a început în forță și în minutul 8 conducea deja cu 3-0! Iașiul a redus din diferență dar la pauză s-a intrat cu scorul de 5-1. Repriza a doua le-a aparținut tot celor din Târgu Jiu care au mai înscris de 3 ori, fără replică din partea moldovenilor. Astfel scorul final, 8-1, va intra în istorie, fiind una dintre cele mai spectaculoase, dar și dezechilibrate, finale de la înființarea minifotbalului în România.
 
Peppy Dolce Vita Târgu Jiu – Mary Tour Iași 8-1 (pauză: 5-1)
Goluri: Romeo Rădoi (3), Aurel Amzucu (2), Ion Cănăvoiu (2) și Marian Erburosu
Peppy Dolce Vita: Dorin Hîrsu, Aurel Amzucu, Lucian Mălăele, Romeo Rădoi, Cătălin Trofin, Ion Cănăvoiu, Marian Erburosu, Valentin Ciolacu, Adrian Popescu, Daniel Buleac și Petrișor Gurică
Staff: Daniel Buleac, Petrișor Gurică, Marius Buleac și Cosmin Iosu
Mary Tour Iași: Ovidiu Sterea, Marius Bîlcu, Ioan Grigoraș, Stelian Slabu, Ștefan Tudorache, Mihai Fieraru, Constantin Tiron, Adrian Ursache, Marius Bosancu, Bogdan Dima, Ioan Știrbets și Petru Stoian
Staff: Ovidiu Sterea
 
La festivitatea de premiere a fost prezent, alături de secretarul general al FMR, Attila Takacs și organizatorul local de la Severin, Octavian Goga, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu,.
 
Dorin Hîrsu (Peppy Dolce Vita) a fost desemnat de către organizatori drept „Cel mai bun portar” al turneului de la Drobeta Turnu Severin.
 
Bogdan Dima (Mary Tour Iași) a fost desemnat „Cel mai bun jucător”.
 
Premiul Fair Play a mers la Soveja Vrancea.
 
Învingătoarea, Peppy Dolce Vita Târgu Jiu, va primi și un echipament din partea partenerului tehnic al FMR, Fortuna Sports.
 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP