Romania, bronz la Campionatul European de tineret din Cehia

Prima editie a Campionatului European de minifotbal rezervat echipelor Under 21 a fost onorata de noua tari participante, printre care si Romania. Jucatorii nostri au trecut de faza grupelor, unde si-au depasit fara mari probleme adversarii (4-0 impotriva Croatiei, 8-1 cu Bulgaria si 4-2 cu Slovacia), si s-au calificat, astfel, in semifinalele turneului. Ungaria nu ne-a lasat, insa, bucuria de a juca finala, cu toate ca formatia noastra conducea cu 2-0 cu doar cateva minute inaintea finalului de meci. Maghiarii au egalat in extremis, apoi au fost mai concentrati la loviturile de departajare, astfel ca "tricolorii" revin in tara cu medaliile de bronz - acordate ambelor formatii invinse in faza semifinalelor.

"In fiecare meci ne-am dominat de la inceput la sfarsit adversarul, intotdeauna inscriind primii. Cinci minute de deruta in semifinala cu Ungaria ne-au dus in nefericita ipostaza a executarii loviturilor de la 7 metri, lovituri la care nici eu, nici Miro (n.r. colegul Miroslav Nicolin), nu castigam niciodata. Din pacate, traditia s-a pastrat si pentru semifinala din aceasta dimineata. Concluzionand, sunt foarte mandru de intreg lotul, toti cei 12 jucatori reprezentandu-si cu mandrie si onoare tara. Sper ca pe viitor sa reusim sa atingem faza finalei, dar sa fim constienti ca nivelul investitiilor la care incep sa se ridice adversarele noastre traditionale este unul din ce in ce mai ridicat", a concluzionat selectionerul Dan Grigorean la finalul primei editii a EMF EURO U21.

Titlul i-a revenit favoritei Cehia, care in finala a depasit Ungaria la o diferenta mare, 7-1.

Felicitari echipei nationale de tineret a Romaniei pentru performanta de a reveni in tara cu o medalie!

Multumim partenerului principal al nationalei de tineret a Romaniei, Autovip, care i-a transportat in cele mai bune conditii pe jucatorii care sunt viitorul minifotbalului in tara noastra!


Biroul de presa al FMR

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP