România, reprezentată de patru echipe la EURO Business Cup

România va fi reprezentată de patru echipe la prima ediție a EURO Business Cup, competiție programată să aibă loc sub egida Federației Europene de Minifotbal (EMF) în perioada 22-26 mai în Antalya, Turcia. Cele patru echipe sunt: Gemina Cluj, Tenaris Silcotub Zalău, Liriada Râșnov și Florea Grup Alba Iulia.

În cele ce urmează, vă vom prezenta o descriere a celor patru echipe care ne vor reprezenta în această competiție.

Gemina Cluj

  - echipă înființată în anul 2018, a participat la competiții la Oradea (Campionatul Național al Firmelor și Instituțiilor) și la Iași (Cupa Magic)
  - înscrisă în Liga 1, Campionatul de Firme și Instituții „All Time Sport Cluj”
  - alcătuită numai din militari care au înființat, fără ajutorul sponsorilor, în 2019, Asociația Sportivă Gemina. Militarii fac parte din Divizia 4 Infanterie Gemina

Lot jucători:
Mircea Rusu, Flaviu Chișu, Andrei Stan, Alexandru Mihășan, Raul Morar, Mircea Boboc, Daniel Pop, Gabriel Naghiu, Sebastian Drăgan, Ovidiu Imbuzan, Cosmin Imbuzan, Alin Adelean, Alin Husărescu, Bogdan Baboi, Ciprian Alexa, Nicolae Tonu, Radu Cojocnean, Ionuț Cîmpean și Călin Roman

Manager: Nicolae Tonu
Președinte Asociația Sportivă: Mircea Rusu
Antrenori:  Radu Cojocnean și Nicolae Tonu
Preparator fizic: Călin Roman

Nicolae Tonu, manager-antrenor, Gemina Cluj:

„Echipa s-a înființat ca urmare a pasiunii pe care o avem pentru minifotbal, toți jucătorii jucau fotbal sau minifotbal pentru diferite echipe și am reușit să formăm o echipă a noastră, a Clujului, pe care am și înscris-o în campionat. Am pierdut multe meciuri în tur pentru că nu am reușit să ne strângem la meciuri, dar în retur am început să ne facem treaba și suntem acum pe locul 6.

Ne-am bucurat când am primit invitația de la Federație pentru că noi în 2018 am participat la competiții, unde am avut un comportament în spiritul și valorile Federației. Nu am câștigat competiții, dar ne-am clasat sus de fiecare dată.

Participarea în Turcia ne-a luat prin surprindere puțin, fiind înființați recent, fără sponsorizări, fiecare jucător plătește ca să joace. Principala muncă am dus-o eu, privind transportul în Antalya, cu avionul este scump în luna mai, dar am reușit să rezolv problema. Este o mândrie să participăm alături de celelalte echipe românești la această competiție.

Echipa este formată din militari, eu sunt singurul ofițer, jucăm din pasiune, suntem echipa Clujului, ne numim Gemina, avem ca logo un leu stilizat, de la regiunea romană Gemina. Ca echipament avem culorile albastru și galben.

Sunt echipe puternice din România care participă în Antalya, cea de la Zalău, Tenaris, echipă cu jucători, pe românește spus, fotbaliști, noi suntem militari. Bineînțeles, sunt asemănări între sportivi și militari, condiția fizică, tactica. Celelalte 3 echipe participante de la noi sunt echipe de top, noi nu ne putem număra printre echipele de top, pentru că nu am câștigat încă nicio competiție. Dar avem un spirit de echipă foarte bun, sper ca și echipa noastră să se claseze între primele 3-4 echipe. Va fi foarte greu, va trebui să avem și noroc.”


Liriada Râșnov

Lot jucători:
Robert Epure, Marius Ursachi, Marius Berbece, Eusebio Portic-Tepertyu, Dan Gabriel Manole, Lucian Codreanu, Dan Vasile Iurișniți, Ionuț Pîrvu, Adrian Sorin Căpățână, Andrei Lascu, Adrian George Călugăreanu, Gabriel Kalanyos, Bogdan Botea, Cătălin Maxim, Cristian Mocanu, Ovidiu Gal și Ciprian Ilie

Antrenori: Dragoș Aldica și Zaharie Marghiloman Stoica
Staff tehnic: Cristian Cristea și Mihai Kiuta
Manager: Viorel Morari

Zaharie Marghiloman Stoica, antrenor Liriada Râșnov:

„Această participare este o provocare pentru noi și mergem cu gândul să câștigăm trofeul. Am împrospătat echipa, ca să zic așa, față de precedenta participare (n.r. la EMF Seniors Champions League) cu jucători de la cealaltă echipă a noastră, Tudoriada. Am făcut o combinată între cele două generații, să sperăm că vom și reuși să legăm jocul, e un lucru foarte important.

Sper și sunt convins că va fi un nivel ridicat de joc, toate echipele participante pleacă cu aceleași gânduri ca și noi. Fiind prima ediție, eu sper ca noi să fim mai bine pregătiți.

Eu sper că trofeul va veni în România, avem tradiție, rezultate, precedentul există. Ar fi o surpriză să nu aducem trofeul noi, ci să-l câștige altă echipă. Locația îmbie la vacanță, dar să nu tratăm totul ca pe o vacanță. Ar fi bine să îmbinăm utilul cu plăcutul, să ne și distrăm, să jucăm și fotbal și să venim cu rezultatul pe care ni-l dorim, poate chiar pe care-l și merităm.”


Tenaris Silcotub Zalău

Lot jucători:
Vasile Gabriel Pușcaș, Ionuț Cosmin Spătărelu, Mihai Bogdan Moldovan, Marius Alexandru Rus, Mihai Andrei Gaidoș, Ruben Daniel Rodina, David Andreică, Adrian Alba, Vasile Iuliu Popa, Nicolae Sergiu Micle, Raul Zdroba și Mădălin Iancău

Antrenor: Florin Pășcuță
Staff: Sorin Gog și Samir Sabou

Florin Pășcuță, antrenor Tenaris Silcotub Zalău:

„În primul rând o privim ca pe o distracție, noi suntem aici ca o familie, acesta este motto-ul companiei. Vrem să ne „măsurăm forțele” și cu alte echipe. În țară, la competiția de Firme, ne cam cunoaștem, așa că am optat și pentru a ieși din țară.

Eu consider că de la an la an, minifotbalul a luat o amploare foarte mare și eu chiar mă bucur. Ar fi frumos să dominăm din nou Europa, la fel cum am făcut la început și cu echipa națională. Să vedem dacă și putem.

Pentru noi, totul va fi la superlativ acolo (n.r. ca și condiții), așteptăm cu interes și sperăm să fie bine pentru noi. Ținând cont că la aproape toate participările, România a avut destule succese, sperăm să fie și acum la fel, la prima participare la Liga Firmelor, la fel ca la celelalte competiții europene care au avut loc.”

Florea Grup Alba Iulia

Lot jucători:
Petru Ovidiu Barna, David Florea, Ioan Marcel Florea, David Cristian Florea, Viorel Ciprian Brânză, Horațiu Cătălin Baciu-Sarmeș, Mihai Boancheș, Sergiu Ovidiu Muntean, Emil Radu Tuzes și Panfil Hirciaga

Antrenor: David Florea
Delegat:  Viorel Ciprian Brânză

Viorel Ciprian Brânză, delegat Florea Grup Alba Iulia:

„Este o mare onoare pentru noi să jucăm în această competiție, ne bucurăm foarte mult că am fost invitați, noi având și ceva performanțe la Alba. Suntem onorați să ne putem reprezenta județul, suntem o firmă foarte cunoscută în județul Alba și în cele vecine.

Avem ca obiectiv ieșirea din grupe, nu știu cât sunt de bune echipele de acolo, nu știm nivelul, dar acesta ar fi obiectivul nostru. Având în vedere tradiția noastră (n.r. a românilor ) pe plan extern în minifotbal, eu sper ca una dintre echipele românești care merg acolo să poată să cucerească trofeul și sunt convins că sunt șanse destul de mari să se întâmple acest lucru.”

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP