Tazmannschaft București, câștigătoare a Supercupei Old Boys!

Federația de Minifotbal din România a organizat, între 8 și 10 octombrie, Supercupa Old Boys, competiție rezervată jucătorilor trecuți de vârsta de 40 de ani. Tazmannschaft Old Boys București s-a impus, după finala cu Juventus Brăila, în timp ce medalille de bronz au rămas la Râmnicu-Vâlcea, în visteria echipei Oltenia Arena Sport.

Programată inițial la București, Supercupa Old Boys, a cincea competiție majoră organizată de FMR în 2021, a trebuit mutată la Râmnicu-Vâlcea din cauza ratei extrem de ridicate de infectare cu Covid-19 din Capitală. 12 echipe s-au înscris la startul competiției ce a avut loc pe cele două terenuri de la Oltenia Arena Sport. 
 
Printre jucătorii participanți, toți trecuți de vârsta de 40 de ani și nume cunoscute din fotbalul românesc precum: Stelian Stancu, Sorin Frunză, Ionel Pîrvu, Viorel Ion, Marius Doboș, Răzvan Pădurețu sau Dorin Rădoi, foști jucători de fotbal cu sute de meciuri în Liga 1.
 
Din cele 12 echipe, primele 8 s-au calificat în faza sferturilor de finală. Acolo, s-au produs primele mari surprize, eliminarea campioanei naționale din acest an, Legends Inter Galați, a campioanei naționale din 2019, Peppy Dolce Vita Tg-Jiu sau a uneia dintre favorite, Speed Park Bacău.
 
În semifinale, Juventus Brăila a trecut de Galactic&Poliția Buzău, în timp ce Tazmannschaft București a egalat la ultima fază a meciului pe Oltenia Arena Sport Vâlcea, pe care a învins-o apoi la loviturile de la 7 metri.
 

Gazdele de la Oltenia s-au revanșat în finala mică, obținând consolarea medaliilor de bronz. Finala a fost una echilibrată, închisă, decisă de golul lui Stelian Stancu. Fostul jucător al celor de la Steaua București sau Sportul Studențesc a adus victoria cu 1-0 a celor de la Tazmannschaft.

Lot jucători, Tazmannschaft București Old Boys:
Tudor Simon, Stelian Stancu, Ionuț Bălan, Ionel Nicolae, Laszlo Klein, Răzvan Pădurețu, George Tomescu, Cristian Istrate, Iulian Roșoagă și Florin Rizea
 
Stelian Stancu a fost declarat de organizatori drept „MVP-ul Finalei”, în timp ce premiul pentru „Cel mai bun jucător” a mers la jucătorul echipei gazdă, Bogdan Bîrlogeanu.
 
Premiile au fost acordate de conducerea FMR, în frunte cu președintele Ovidiu Tâlvan, fost jucător la Dinamo București, dar și de organizatorul local al competiției, Dragoș Muscalu.
 
Supercupa Old Boys a fost cea de-a cincea competiție de minifotbal organizată de FMR în acest an pandemic, 2021, după: Supercupa României (Oradea – 48 de echipe), Campionatul Național (Râmnicu-Vâlcea – 16 echipe), C. N. Firme și Instituții (Botoșani – 22 de echipe) și C.N. Old Boys (Piatra Neamț – 10 echipe).
 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP