Dan Cojocaru: „Ne interesează foarte mult rezultatele cu Bulgaria”

România este în plin proces de pregătire pentru participarea la Campionatul European din Ucraina (12-18 august). În primă fază, o selecționată divizionară alcătuită de antrenorul Marius Mitu a participat la Cupa Boromir de la Râmnicu Vâlcea pe 28 și 29 aprilie. Acum, pentru prima oară, Marius Mitu are la dispoziție toți jucătorii, inclusiv de la echipele participante la Cupa Boromir, mai puțin Toma Vincene, jucătorul celor de la Tanzmannschaft fiind accidentat.

Antrenorul de 41 de ani a convocat pentru cele două jocuri amicale cu Bulgaria de la Baza Sportivă Iaki Mamaia, programate pentru sâmbătă ora 19:00 și duminică ora 10:30, un lot de 12 jucători. Față de lotul convocat pentru acțiunea de la Râmnicu Vâlcea, doar Mircea Popa „Ciucă”, Gabriel Tănase și Claudiu Vlad, toți 3 componenți ai echipei Juventus Sibiu, precum și Ionuț Chirică de la Danco Pro București, au prins lotul și pentru amicalele cu Bulgaria. Revin astfel la lot jucători cu ștate vechi și rezultate remarcabile la activ precum Adrian Călugăreanu, Radu Burciu sau Răzvan Radu, dar și nume noi precum Florin Matache, fostul portar al celor de la Dinamo București și Bogdan Corman de la Golden Boys Piatra Neamț, jucător remarcat de Marius Mitu la Cupa Boromir.

În timp ce echipa națională se pregătește la Mamaia, s-au tras la sorți și grupele Campionatului European, România fiind repartizată în grupa B alături de Spania, Anglia, Israel și Austria. În cele ce urmează, vă prezentăm opiniile directorului tehnic, Dan Ștefan Cojocaru, legate de meciurile amicale cu Bulgaria precum și de grupa României de la EURO.

Dan Ștefan Cojocaru:

Despre grupa de la EURO: „Eu zic că e o grupă destul de dificilă raportându-ne la grupa A, grupa țării gazdă, o grupă foarte ușoară. Eu cred că grupa B și grupa D sunt cele mai dificile grupe de la acest Campionat European. La prima vedere, Spania și Anglia sunt cei mai puternici adversari, dar eu din experiența acumulată, nu neglijez nici echipa Israelului, o echipă arțăgoasă care de câte ori a participat la turneele finale de Campionat European a ajuns în faza optimilor, sferturilor, niciodată nu a pierdut din faza grupelor, pierzând pe la loviturile de la 7 metri, foarte greu. Eu cred că și Israelul este o echipă de luat în seamă și nicidecum de neglijat. Vor fi 3 meciuri foarte grele și mai avem acest outsider numit Austria, dacă îl putem numi așa, despre care nu avem cum să știm ce joacă pentru că de 2 ani nu a mai participat la nici un turneu final și efectiv nu cunoaștem lotul de jucători și nici valoarea echipei.”

Despre amicalele cu Bulgaria: „Suntem în cel de-al doilea ciclu de pregătire al echipei naționale de minifotbal a României, după Râmnicu Vâlcea, suntem aici la Mamaia, unde vom avea două meciuri amicale cu Bulgaria. Vineri a fost reunirea lotului, un prim antrenament de după amiază de dezmorțire în care antrenorul Marius Mitu a făcut unele scheme tactice ce vor fi folosite în meciurile cu bulgarii. La ședința pe care am avut-o înaintea antrenamentului, după un prim discurs al antrenorului Marius Mitu, eu am atras atenția jucătorilor că în ciuda faptului că vor fi două jocuri amicale, ele vor face parte din palmaresul echipei naționale a României și ne interesează chiar foarte mult rezultatele acestor partide.”

„Dintre cei la care se gândise antrenorul, Toma Vincene este accidentat și în locul lui a venit Sebastian Vasile. Antrenorul a dorit să aibă un lot restrâns, de numai 12 jucători pe care vrea să-i vadă la lucru, revin cei de la Tanzmannschaft, este pentru prima oară selecționat fostul portar de la Dinamo, Florin Matache, cred că vor fi două meciuri foarte interesante și aici la Constanța se va forma scheletul viitoarei echipei naționale care va aborda ultimul stagiu de pregătire, probabil și un amical cu Bulgaria, returul la Sofia, la sfârșitul lunii iulie, după care plecarea la turneul final de la Kiev.” Dan Ștefan Cojocaru, director tehnic, România

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP