Eșec în prelungiri cu Mexic, jucăm finala mică împotriva Ungariei

Echipa națională de minifotbal a României a disputat joi meciul din semifinalele Campionatului Mondial din Australia, contra vicecampioanei mondiale, Mexic. România învinsese clar în sferturi țara gazdă, Australia, scor 6-0, în timp ce Mexicul eliminase campioana mondială și europeană en-titre, Cehia, scor 2-1.

Meciul a fost de o intensitate extrem de ridicată, fiind demn de o finală de Campionat Mondial. După o primă repriză echiilbrată, cu ocazii de ambele părți, scorul a fost 0-0. Mexicanii au marcat primii, în debutul reprizei a doua, după o acțiune individuală de toată frumusețea. Tricolorii au alergat după egalare, iar după bara lui Dragan Paulevici, Mircea Ungur a prins un șut fantastic din afara careului și a dus scorul la 1-1. Pentru Ungur a fost un turneu fantastic, cu o mulțime de goluri spectaculoase de la mare distanță. Cele 50 de minute regulamentare s-au încheiat cu acest scor, 1-1, așa că s-a intrat în cele două reprize de prelungiri a câte 5 minute.

Cu 3 minute înainte de final, mexicanii au dat lovitura cu un șut deviat care l-a sărit pe portarul nostru, Laszlo Klein. Andre Balea a avut șansa egalării în ultimul minut de joc dar a fost blocat. Finalul jocului ne-a prins cu lacrimi în ochi, dar nu avem absolut nimic de reproșat acestor băieți fantastici, care au dat totul pe teren. Totul pentru victorie, totul pentru prima prezență într-o finală de Mondial, totul pentru România. Le mulțumim pentru parcursul excelent de la acest turneu final cu 32 de echipe la start și le mulțumim și suporterilor care i-au încurajat din tot sufletul pe băieți pe tot parcursul jocului de la Perth.

România - Mexic 1-2 (1-1 în timp regulamentar)
Gol: Mircea Ungur (min. 41) / min. 27 și 57
Portari: Laszlo Klein si Florin Matache
Jucatori: Mircea Ungur, Andrei Balea, Dragan Paulevici, Razvan Plopeanu, Saron Chirica, Mircea Popa, Razvan Radu, Andrei Carstea, Toma Vincene, Sebastian Vasile, Ionut Alecu si Stelian Stancu
Staff: Virgil Bejenaru (antrenor), Tudor Simon (director tehnic), Dan Stefan Cojocaru (manager general)

Drumul nostru nu se încheie cu acest eșec pentru că vineri, de la ora 12:00, ora României, 17:00 ora locală, jucăm pentru medaliile de bronz, contra Ungariei. Este extrem de important să ne întoarcem cu o medalie acasă așa că băieții trebuie să se refacă fizic și mai ales psihic, rapid, după acest joc. Ungaria a pierdut joi prima semifinală, 1-2 contra Braziliei. 

Ca fapt divers, pentru mexicani, aceasta va fi cea de-a treia finală de Campionat Mondial din tot atâtea disputate până în prezent. Pe primele două le-au pierdut, în 2015 cu SUA pe tărâm american și în 2017 cu Cehia, pe pământ tunisian. Acum, la Perth, de la ora 14:00, ora României, mexicanii pleacă favoriți în finala cu Brazilia.

Hai România, hai tricolorii, ne întoarcem cu bronzul acasă!

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP