Lotul și programul României la Campionatul Mondial din Australia

Echipa națională de minifotbal a României, vicecampioana Europei, participă în perioada 1-11 octombrie la Campionatul Mondial ce are loc la Perth în Australia. Va fi prima ediție a acestui turneu la care vor participa 32 de echipe.

România, de șase ori campioană a Europei, în perioada 2010-2015, actualmente vicecampioană europeană, anul trecut la Kiev, în Ucraina, participă pentru a treia oară la Campionatul Mondial de Minifotbal. Competiția supremă la nivel mondial are loc la Perth, în Australia, în perioada 1-11 octombrie.
 
Cuplul de antrenori, Virgil Bejenaru și Tudor Șimon, instalați la echipa națională la începutul lunii august, a convocat un lot de 14 jucători pentru acest turneu.
 
Lot România, Campionatul Mondial, Australia:
 
Portari
Florin Matache și Laszlo Klein
 
Jucători de câmp
Mircea Ungur, Andrei Balea, Dragan Paulevici, Răzvan Plopeanu, Șaron Chirică, Mircea Popa, Răzvan Radu, Andrei Cârstea, Toma Vincene, Sebastian Vasile, Ionuț Alecu și Stelian Stancu
 
Staff
Virgil Bejenaru – antrenor
Tudor Șimon – director tehnic
Dan Ștefan Cojocaru – manager general
Cristian Lupu – director sportiv
 
Din staff-ul tehnic mai fac parte pentru acest turneu final: Emil Cotenescu – doctor, Ionuț Petrescu – analist video și Răzvan Zaharia – psiholog. 
Alături de naționala României va face deplasarea și conducerea Federației de Minifotbal din România, în frunte cu președintele Ioan Onicaș. În Australia, sunt prezenți și Attila Takacs – secretar general și Paul Costaș – vicepreședinte.
 
Lotul de 14 jucători deplasat conține performeri de la competițiile europene și naționale care au avut loc în acest an.
 
3 – jucători provin de la echipa Nova Vita Târgu Mureș, campioana națională și vicecampioana Europei la Rimini, în Italia: Laszlo Klein, Mircea Ungur și Andrei Balea
8 – jucători provin de la echipa Danco Pro București, câștigătoarea Eurocup, la Lignano Sabbiadoro, în Italia: Florin Matache, Șaron Chirică, Mircea Popa, Răzvan Radu, Andrei Cârstea, Toma Vincene, Sebastian Vasile și Stelian Stancu
2 – jucători provin de la Timișoara, Dragan Paulevici și Răzvan Plopeanu, campioni naționali și europeni în 2018 cu MAV Sports, participanți și la ediția din acest an a Champions League
1 – jucător, Ionuț Alecu, provine de la Luxury Team București, locul 4 la Campionatul Național, campioană regională sud-est și participantă la Eurocup
 
Antrenorul Virgil Bejenaru a câștigat Campionatul Național de la Oradea cu echipa Nova Vita Târgu Mureș și a fost foarte aproape de câștigarea Ligii Campionilor, 2-2 în finala cu echipa din Ungaria, Airnergy Mad Dogs, meci pierdut apoi la loviturile de la 7 metri.
 
Directorul tehnic, Tudor Șimon, a câștigat Eurocup cu echipa de club, Danco Pro București și a jucat finala Campionatului Național, cu echipa care se numea în vară, Tazmannschaft București.
 
România merge cu un moral excelent la Campionatul Mondial, fiind neînvinsă în cele 3 turnee puternice de pregătire din acest an. La Cupa Continentală din luna martie, din Tunisia, tricolorii au obținut bronzul, la Cupa Klitschko argintul, ambele turnee nefiind câștigate din cauza golaverajului.
 
Cel mai recent, la finele lunii august, România a câștigat Cupa Națiunilor la Brno, în Cehia, luând fața campioanei mondiale și europene, Cehia.
 
Tricolorii se pregătesc joi și vineri la Buftea, iar sâmbătă la ora 15:30 vor decola spre Perth, via Dubai. Primul meci la Campionatul Mondial este programat marți, 1 octombrie, contra Nigeriei.
 
La cele două participări de până acum la Campionatul Mondial, România a ocupat locul 3 în 2015 în SUA și s-a oprit în faza optimilor de finală, după un meci pierdut la loviturile de la 7 metri, în 2017 în Tunisia.
 
Campioana mondială en-titre este Cehia iar vicecampioana mondială este Mexic.
 
Grupa C

România
Liban
Ucraina
Nigeria
 
Program meciuri România la Campionatul Mondial din Australia:
 
Marți, 01.10.2019, Ora 10:30 (ora României), minus 5 ore față de ora locală de la Perth (15:30)
România - Nigeria
 
Joi, 03.10.2019, Ora 15:30 (ora României)
România - Ucraina
 
Sâmbătă, 05.10.2019, Ora 11:00 (ora României)
România - Liban
 
Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în faza optimilor de finală.
 
Campionatul Mondial din Australia este organizat de către Federația Mondială de Minifotbal (WMF) în colaborare cu Federația Australiană de Minifotbal. România s-a calificat ca urmare a locului 2 ocupat la Campionatul European de anul trecut de la Kiev din Ucraina.
 
Hai România, hai tricolorii!
 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP