Marius Mitu: „Trebuie să câștigăm grupa și să mergem mai departe”

România va face parte din grupa B a Campionatului European din Ucraina (12-18 august), aături de: Spania, Anglia, Israel și Austria. Echipa noastră națională a demarat deja pregătirile pentru EURO. Mai întâi, la finele lunii aprilie, o selecționată divizionară a participat la Cupa Boromir de la Râmnicu Vâlcea, ocupând în final locul 4, iar acum, sâmbătă și duminică, România va juca două partide de verificare contra Bulgariei la Baza Sportivă Iaki, Mamaia (Hotel Iaki).

Am stat de vorbă vineri seara cu Marius Mitu, fostul jucător al echipei Anderlecht Bruxelles, și care din postura de antrenor la minifotbal a obținut rezultate notabile cu Old Boys București, acesta fiind instalat antrenor al echipei naționale la începutul acestui an. Mitu a convocat 12 jucători pentru dubla cu Bulgaria, majoritatea fiind jucători cu ștate vechi la echipa națională și care au obținut rezultate notabile de-a lungul timpului.

Marius Mitu, antrenor echipa națională a României:

Despre grupa de la EURO:

„În fotbalul de azi nu mai sunt echipe slabe, toată lumea investește și crește nivelul de la an la an, e o grupă destul de grea, dar noi având pretenții foarte mari, trebuie să câștigăm grupa și să mergem mai departe. Se pare că Spania ar fi cel mai puternic adversar, dar să nu uităm că și Anglia ne-a învins acum 2 ani, sunt echipe bune. Nu trebuie să neglijăm nici echipele din ultimele urne, nu sunt echipe slabe, fotbalul la ei a progresat, fiecare meci trebuie tratat serios. Din punctul meu de vedere, pretențiile noastre sunt foarte mari, nici nu ar trebui să ne gândim la un loc 2 în grupă, trebuie să câștigăm grupa și apoi și celelalte meciuri.”

Despre primul antrenament cu elevii săi la națională:

„Încă nu am vorbit cu ei despre mesajul pentru Campionatul European, ne gândim momentan la aceste două jocuri amicale cu Bulgaria, dar cu siguranță la următoarea acțiune le voi spune, deși cred că și ei sunt conștienți, și ei gândesc la fel. A fost un antrenament reușit, totul a decurs conform planului, băieții au fost foarte concentrați, cred că vor aborda la fel și meciul, concentrați, la victorie, cu implicare, dăruire, cu plăcere de joc, asta trebuie să redăm echipei.”

Despre jucătorii convocați pentru meciurile cu Bulgaria:

„Am vrut să văd toți jucătorii, să văd cum se comportă și cu mine ca antrenor. La ultima acțiune, cea de la Boromir au fost alți jucători, am încercat să cuprind o plajă cât mai mare de jucători, să-i văd pe jucători, să le dau șansa. Acum sunt alți jucători care au venit, jucători cu ștate vechi, dar asta nu înseamnă că neapărat toți vor face parte din lotul final.”

Despre meciurile cu Bulgaria de la Mamaia:

„În primul rând, aș vrea să abordăm aceste meciuri cu cea mai mare seriozitate, să văd implicare și dăruire din partea lor pentru că eu cred că în ultimul timp, asta a lipsit echipei. Trebuie să abordăm meciurile la victorie, bulgarii formează o echipă destul de bună, tehnică, i-am văzut la ultimele meciuri, știu că ai pierdut contra Cehiei foarte greu, însă trebuie să ne impunem, mai ales că jucăm acasă și să începem să pregătim ușor-ușor Campionatul European.”
 

 

Biroul de presă al Federației de Minifotbal din România

 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP