Parcurs perfect în faza grupelor, în optimi jucăm cu Senegal !

România avea nevoie doar de un rezultat de egalitate în ultimul meci din grupa E contra Coastei de Fildeș pentru a câștiga grupa și a evita astfel Tunisia sau Cehia în optimi. Sextupla campioană europeană nu este însă obișnuită să joace la egal, chiar și atunci când are două piese de bază lipsă, Radu Răzvan și Gabriel Tănase, ambii suspendați. Coasta de Fildeș, un adversar periculos, adversar care pierduse primul joc din grupă, 2-4 cu naționala Kazakhstanului, rezultat cumva mincinos însă având în vedere ce s-a jucat pe teren. 

Înaintea acestui joc, indicațiile staff-ului tehnic Cojocaru - Lupu au fost clare. „Nu-i lăsați pe ivorieni să-și facă jocul, aplicați pressing tot timpul”, a fost mesajul de bază iar tricolorii s-au pus repede pe treabă. Au presat și golurile nu au întârziat să apară. Mai întâi Toma Vincene a deviat un șut de la distanță în poartă pentru ca apoi Burciu să-și copieze colegul de cameră marcând în poarta ivorienilor. Africanii s-au zbătut, au jucat la limita regulamentului, au avut și tehnica de partea lor, dar le-a lipsit coerența în joc și calitatea în fața porții. Ca o națională europeană respectabilă, România a știut să înghețe jocul la 2-0. Nu avea nevoie să forțeze mai mult, trebia doar să-și țină adversarul la respect. Cu mici scăpări în defensivă, rămase nepenalizate din fericire, România și-a atins obiectivul. Ba mai mult, a mai marcat o dată pe contraatac pe final dintr-o fază creată de Crăciun și finalizată simplu de Plopeanu. 3-0 scor final, scor ce nu lasă loc de multe interpretări și care i-a determinat pe ivorieni să spună: „Ați fost mai buni”.

Cu această victorie, România a încheiat perfect grupa E, cu 3 victorii, 9 puncte și golaveraj 13-1. Defensiva a mers ceas iar la acest Mondial felul în care te aperi contează enorm. Singurul gol a fost un accident, primit cu capul pe o pasă lungă plecată de la portarul kazacilor. România arată bine. Organizată, compactă, dispusă la efort și cu calitate în fața porții. Din ce am văzut la acest Mondial, cu siguranță echipa noastră este printre cele mai bune.

Ce urmează ? Un duel cu o altă echipă africană, Senegal, echipă ce a terminat pe locul 2 în grupa Spaniei. Senegalezii au învins India cu 11-0, au remizat cu SUA, 2-2 și au pierdut ultimul joc din grupă cu Spania, 3-4. Din ce am văzut până acum, Senegalul nu pare deloc superioară Coastei de Fildeș dar tricolorii noștri trebuie să fie atenți pentru a nu avea surprize neplăcute. Meciul cu Senegal va fi cel care va deschide faza optimilor de finală și se va juca joi, 12 octombrie, de la ora 11:30 în Tunisia, 13:30 în România. Până atunci, România are miercuri ziua liberă, la fel ca luni, așa că are timp să pregătească acest joc care ne poate duce în faza sferturilor de finală.

România - Coasta de Fildeș 3-0 (la pauză 2-0)
Stadion: Nabeul, spectatori: 300
Au marcat: Toma, Burciu și Plopeanu

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP