Pregătiți pentru Tunisia ! Tricolorii merg cu moralul ridicat spre Mondial


Directorul tehnic, Dan Ștefan Cojocaru, vorbea într-un interviu recent despre obiectivul de a ajunge între primele 4 echipe din lume, antrenorul Cristian Lupu îi împărtășea aceleași gânduri și chiar spunea că se simte „privilegiat să aibă un asemenea lot la dispoziție.” Cu jucători convocați de la cele mai bune echipe din țară, echipe care au făcut performanță în acest an la competițiile interne și internaționale, România arată bine în acest moment. Campioana Europei din perioada 2010-2015 e gata să facă o Cupă Mondială mare. La prima aventură, în SUA, în 2015, tricolorii au trecut peste inconvenientul sistemului de joc american cu mantinela, și au ajuns până în semifinale, fază în care nicio altă echipă europeană nu a ajuns. Celelalte 3 semifinaliste din SUA au fost țara gazdă, Mexic și Brazilia. Acum, în Tunisia, când se joacă pe sistemul european, și pe un teren cu care noi românii suntem obișnuiți, sintetic, cu granule și nisip, speranțele sunt cu atât mai mari la un rezultat foarte bun.

Până să ajungă pe pământ tunisian însă, tricolorii au efectuat un mini-stagiu de 3 zile la Complexul Olimpic Sydney 2000 de la Izvorani. Luni, marți și miercuri, elevii lui Cojocaru și Lupu au efectuat câte o ședință de antrenament la Izvorani iar în ultimele două zile au disputat și un meci de verificare. Dacă marți, tricolorii au învins Danco Pro București cu scorul de 4-1, în această seară victoria a fost și mai clară contra celor de la Luxury Team București, scor 6-2. Un fapt aproape uimitor este că în ambele jocuri, portarul venit de la MAV Timișoara, Cosmin Amarinei, a marcat câte un gol, de fiecare dată din acțiune ! Victoria cu Luxury Team este cu atât mai de remarcat având în vedere că în dimineața jocului, Burciu și compania au fost trecuți printr-un antrenament solicitant de către staff-ul tehnic. Cu toate astea, ei au păstrat suficientă prospețime pentru joc și s-au impus la 4 goluri diferență. Staff-ul tehnic a rulat întreg lotul de jucători și în acest meci și acum toți băieții sunt gata de provocarea numită Cupa Mondială.

La meciul cu Luxury Team București a asistat și directorul unuia dintre sponsorii echipei naționale, Vasile Ceaușu de la firma Murfatlar. Firma Murfatlar apare pe echipamentele de joc și pe cele de antrenament ale echipei naționale.

După o ultimă seară în cantonamentul de la Izvorani, delegația tricolorilor va decola joi dimineața la ora 10 spre Tunisia acolo unde vineri va mai disputa un amical cu naționala Indiei iar sâmbătă are programat debutul la Cupa Mondială de la ora 22:45, ora României, contra celor din Kazakhstan, în direct pe Pro X.

Casetă meci

România - Luxury Team București 6-2 (la pauză 4-1)
Au marcat: Amarinei, M. Pușcă, Crăciun (2), C. Vlad și Plopeanu
România: Eftimie, Amarinei, Burciu, Călugăreanu, R.Radu, M. Pușcă, C. Pușcă, Crăciun, I. Marian, Paulevici, Plopeanu, Vincene, Tănase, C. Vlad, M. Popa
Director tehnic: Dan Ștefan Cojocaru
Antrenor: Cristian Lupu„De dimineață am avut un antrenament cu o intensitate mai ridicată, m-aș fi așteptat ca în această seară să nu fi avut un tonus așa ridicat, dar contrar așteptărilor, echipa s-a prezentat foarte bine din acest punct de vedere și arată o formă sportivă care ne dă speranțe că ne vom putea atinge obiectivul. Băieții au jucat foarte bine, atitudine bună, determinare, chiar mi-au plăcut foarte mult. Grupul este din ce în ce mai unit. Naționala României pleacă foarte încrezătoare spre Tunisia.”                           Cristian Lupu, antrenor România
 

 

 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP