România a încheiat stagiul de pregătire cu două amicale contra Bulgariei

Echipa națională de minifotbal a României a disputat ultimele jocuri de verificare înaintea participării la Campionatul European din Ucraina, Kiev, 12-18 august. Elevii lui Marius Mitu s-au deplasat la Sofia, în Bulgaria, pentru două meciuri amicale cu vecinii de la sud. Bilanțul a fost de o victorie și un rezultat de egalitate, urmat de victorie la executarea loviturilor de la 7 metri.

 Antrenorul Marius Mitu a sunat adunarea marți seara la Centrul Național de Fotbal de la Buftea. Acolo, tricolorii s-au pregătit până vineri, având două ședințe de antrenament pe zi. Sâmbătă dimineața s-a făcut deplasarea la Sofia pentru cele două jocuri de verificare cu Bulgaria, echipă calificată de asemenea la Campionatul European din Ucraina. Cele două jocuri au reprezentat returul dublei din luna mai de la Mamaia, dublă câștigată de România cu scorul de 3-0, respectiv 3-1.
 
Tricolorii au inaugurat la Sofia și noile echipamente de joc, oferite de partenerul tehnic al Federației de Minifotbal din România, Givova prin Fortuna Sports. Cele trei variante de echipament sunt: galben, roșu cu galben, respectiv albastru. Contra Bulgariei, tricolorii au evoluat în echipamentul albastru complet.
 
În primul joc, disputat sâmbătă seara, Mircea Popa „Ciucă” a deschis scorul pentru România din lovitură liberă în minutul 8. Vecinii de la sud au revenit însă și au marcat de două ori, în minutele 13 și 15, iar scorul pauzei a rămas 2-1. Elevii lui Marius Mitu au lovit de două ori barele porții adverse, iar golul egalizator a venit în cele din urmă în minutul 38, semnat de Robert Dragan Paulevici, jucătorul echipei campioane, MAV Sports Timișoara. S-a trecut la executarea loviturilor de la 7 metri pentru a pregăti cât mai atent posibilitatea unui scenariu asemănător la EURO. Românii au marcat de 3 ori, bulgarii de numai două ori și astfel România s-a impus cu scorul de 5-4.
 
Bulgaria - România 2-2 (4-5) după executarea loviturilor de la 7 metri
Goluri România: Mircea Popa și Dragan Paulevici.
România: Florin Matache - Răzvan Radu, Mircea Popa, Gabriel Tănase, Radu Burciu, Ionuț Alecu, Mircea Stupu, Dragan Paulevici, Toma Vincene, Florin Stelea, Andrei Nemițanu, Claudiu Vlad, Sebastian Vasile și Ionuț Chirică.
Antrenor: Marius Mitu. Antrenor secund: Mihai Mihalache. Manager general: Dan Ștefan Cojocaru.
 
Duminică dimineața, în cel de-al doilea joc, am asistat la un festival de goluri. România a început fantastic meciul și in minutul 10 avea deja 2-0, după golurile marcate de Claudiu Vlad și Răzvan Radu, al doilea după bara de efect a lui Burciu. 3-0 a fost scorul pauzei după golul marcat în minutul 21 de Sebastian Vasile. A fost o repriză, de 25 de minute, perfectă pentru elevii lui Marius Mitu, eficienți în atac si atenți în apărare.
 
Bulgarii au început in forță repriza a doua și in minutul 22 au redus din diferență. Vecinii de la sud au mai punctat o dată în minutul 38 iar acest gol a trezit orgoliul românilor. A urmat un iureș ofensiv al tricolorilor, care au punctat de încă 3 ori in minutele 41, 42 si 44, primul gol purtând semnătura aceluiași Sebi Vasile iar celelalte două fiind ale lui Dragan Paulevici.
 
Finalul de joc le-a aparținut bulgarilor care au mai înscris de două ori in minutele 47 si 50.
 
S-a încheiat acest joc de verificare cu o sarabandă de goluri, 10 in total, scor 6-4 pentru România. 
 
Bulgaria - România 4-6 (pauză: 0-3)
Goluri România: Claudiu Vlad, Răzvan Radu, Sebastian Vasile 2 și Dragan Paulevici 2.
România: Cosmin Amarinei - Răzvan Radu, Mircea Popa, Gabriel Tănase, Radu Burciu, Ionuț Alecu, Mircea Stupu, Dragan Paulevici, Toma Vincene, Florin Stelea, Andrei Nemițanu, Claudiu Vlad, Sebastian Vasile și Ionuț Chirică.
Antrenor: Marius Mitu. Antrenor secund: Mihai Mihalache.Manager general: Dan Stefan Cojocaru.
 
Tricolorii s-au întors duminică de la Sofia și vor avea liber până vineri seara la ora 18:00, atunci când este programată reunirea lotului la Iași. Acolo va avea loc și ultimul antrenament înainte de EURO, vineri la ora 21:00. Sâmbătă dimineața, delegația României va pleca spre Kiev pentru jocurile Campionatului European din Ucraina.
 
Grupe, Campionat European, Ucraina, 12-18 august
 
Grupa A: Ucraina, Muntenegru, Slovacia, Italia și Belgia
Grupa B: România, Spania, Anglia, Israel și Austria
Grupa C: Bosnia, Kazakhstan, Bulgaria, Irlanda și Albania
Grupa D: Cehia, Ungaria, Serbia, Turcia și Azerbaidjan 
 
Programul echipei naționale la EURO 2018
 
Duminică, 12.08.2018, ora 22:00
Austria – România
 
Luni, 13.08.2018, ora 22:00
România – Anglia
 
Marți, 14.08.2018, ora 22:00
Israel – România
 
Joi, 16.08.2018, ora 22:00
România – Spania
 
Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în faza sferturilor de finală.
 
Vineri, 17.08.2018 – Sferturile de Finală 
Sâmbătă, 18.08.2018 – Semifinalele, Finala Mică și FINALA.

Hai România, hai tricolorii, împreună spre recâștigarea gloriei europene!


Biroul de presă al Federației de Minifotbal din România
 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP