România câștigă și cu Liban și încheie grupa C cu 9 puncte!

Echipa națională de minifotbal a României s-a impus astăzi, sâmbătă, 5 octombrie și în ultimul joc din grupa C la Campionatul Mondial din Australia, de la Perth. Tricolorii antrenați de Virgil Bejenaru și Tudor Șimon s-au impus după un meci greu, scor 2-1, în fața celor din Liban, o echipă arțăgoasă, care și-a jucat șansele la calificare până în ultimul minut.

Libanul a deschis scorul, contrar cursului jocului, în minutul 12, dar Andrei Balea a egalat cu un minut înainte de pauză, cu un șut din apropiere după o pasă inteligentă de la Mircea Ungur, o schemă intens lucrată la antrenamente. Românii au ratat o serie de ocazii de gol în prima repriză, în timp ce adversarii au marcat la una dintre puținele lor faze de gol. Repriza secundă a continuat cu România la timona jocului, în ciuda faptului că un egal era suficient pentru tricolori pentru ca ei să câștige grupa C. După o altă serie de ocazii mari de gol, reușita binemeritată a victoriei a venit cu un minut înainte de finalul jocului. Mircea Ungur a marcat din nou un gol spectaculos, după cel din partida cu Ucraina, șutând din voleu din lateral dreapta după o pasă în diagonală primită de la Klein.

Fluierul de final a însemnat bucurie în tabăra tricolorilor care au sărbătorit apoi cu suporterii români din tribune, o parte dintre ei veniți din România, o parte stabiliți aici la Perth.

România - Liban 2-1 (pauză: 1-1)
Goluri: Andrei Balea (min. 24) și Mircea Ungur (min. 49) / min. 12
Portari: Florin Matache și Laszlo Klein 
Jucatori: Mircea Ungur, Andrei Balea, Dragan Paulevici, Răzvan Plopeanu, Șaron Chirică, Mircea Popa, Răzvan Radu, Andrei Cârstea, Toma Vincene, Sebastian Vasile, Ionuț Alecu și Stelian Stancu
Staff: Virgil Bejenaru (antrenor), Tudor Șimon (director tehnic), Dan Ștefan Cojocaru (manager general)

România merge astfel în fazele eliminatorii. Marți, în optimile de finală ale competiției de la Perth, tricolorii vor întâlni locul 2 din grupa D, Portugalia. Vom reveni cu informații legate de ora de disputare a jocului.

Bravo România, bravo tricolori, mergem mai departe!

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP