România, cu motoarele turate la Mondial ! 8-0 cu Guatemala

Principalul obiectiv al staff-ului tehnic și al conducerii după victoria frumoasă de sâmbătă seara cu Kazakhstan, era să-i mențină pe tricolori cu picioarele pe pământ înaintea unui duel cu un adversar al cărui nume nu spunea mare lucru, Guatemala. Era nevoie de concentrare și de atenție pentru ca surprizele să nu apară. Guatemala a avut ceva probleme să ajungă în Tunisia și meciul lor inițial cu Coasta de Fildeș a trebuit amânat pentru marți. Contra României, ei și-au făcut debutul la acest Mondial. Jucătorii noștri au demonstrat că sunt profesioniști 100% chiar dacă vorbim de un sport rezervat amatorilor și au tratat meciul cu Guatemala foarte serios. Rezultatul ? O victorie foarte clară, scor 8-0, victorie care garantează calificarea naționalei noastre în optimile competiției. Mai trebuie bifat doar locul 1 în grupă în meciul cu Coasta de Fildeș de marți.

Tricolorii au început concentrați meciul cu Guatemala și după bara lui Eftimie din primul minut și ocazia uriașă a lui Paulevici, deschiderea scorului a venit ca o consecință logică. Încă un gol până la pauză și control total asupra jocului au fost aspectele de semnalat ale primei reprize. Diferența de clasă, valoare și experiență era vizibilă cu ochiul liber între cele două echipe. Una, campioană europeană de 6 ori consecutiv, cealaltă debutantă la un turneu major și care încă deprinde tainele minifotbalului. Repriza secundă a fost un galop de sănătate. Elevii lui Cojocaru și Lupu au marcat pe bandă rulantă și nu au oprit motoarele nici pe final. A fost o idee clară a băncii tehnice, să se joace la intensitate până la final pentru că fiecare gol contează. România are nevoie de locul 1 în grupă pentru un traseu mai favorabil în optimile competiției. 

De remarcat ar fi și impulsul dat din tribune de micuța galerie românească ale cărei cântece și strigăte de încurajare se aud permanent pe stadionul din Nabeul la malul Mării atunci când joacă ai noștri. Le mulțumim și sperăm să le facem o bucurie mare la finalul competiției.

Nu putem, chiar nu putem chiar dacă am vrea, să nu sesizăm maniera cel puțin ciudată de arbitraj de la această Cupă Mondială. Pare absurd să vorbești despre arbitraj după o victorie cu 8-0 dar cele două brigăzi care ne-au arbitrat până acum ne-au îngălbenit exagerat de mult. După 7 galbene încasate în primul joc cu Kazakhstan și acum arbitrii au fost mult prea drastici. E de ajuns să dăm exemplu eliminarea lui Tănase pentru două galbene total aiurea încasate. Primul pentru o presupusă tragere de timp la un corner la scorul de 4-0 ! Iar al doilea pentru un henț în condițiile în care un adversar i-a șutat mingea în mână de la un metru și undeva la mijlocul terenului. Să sperăm că maniera de arbitraj nu va continua în acest fel pentru echipa națională a României.

Luni, tricolorii au zi liberă în ceea ce privește jocurile, meciul cu Coasta de Fildeș fiind programat pentru ziua de marți. Astfel, profitând de aceste momente, staff-ul tehnic a decis să-i ducă pe jucători într-o mică excursie la Hammamet, în apropiere de Nabeul la orele prânzului. Vom reveni mâine cu noi informații.

România - Guatemala 8-0 (la pauză 2-0)
Stadion: Nabeul, spectatori: 400
Au marcat: Burciu, Toma, Paulevici, Crăciun, M. Ionuț (2), C. Vlad și Plopeanu

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP