Performanță! România - locul 3 la Campionatul Mondial din Australia

Echipa națională de minifotbal a României a încheiat pe locul 3 Campionatul Mondial din Australia. Jocurile au avut loc la Perth, pe „Black Pearl Capital Arena” iar turneul a avut la start 32 de echipe. Tricolorii au fost învinși în prelungiri, în semifinale, de eventuala campioană, Mexic și au câștigat medaliile de bronz în finala mică, în fața Ungariei la penalty-uri. 

România, de 6 ori campioană europeană, s-a calificat la Campionatul Mondial din Australia după ce a ocupat locul 2 anul trecut la Campionatul European din Ucraina. Tricolorii, pregătiți la acest turneu de către Virgil Bejenaru și Tudor Șimon, au avut un parcurs excelent în faza grupelor, dovedind din primele zile că sunt candidați la titlul mondial.
 
Victoriile cu Nigeria, Ucraina și Liban au fost urmate de alte două succese cât se poate de clare, în optimi și sferturi, cu Guatemala și țara gazdă, Australia.
 
Marele test a venit în semifinale cu dubla vicecampioană mondială, Mexic, echipă care învinsese în sferturi campioana mondială și europeană en-titre, Cehia. Eșecul cu mexicanii din sferturi, într-o reeditare a finalei Campionatului Mondial din 2017 din Tunisia, a reprezentat pentru Cehia prima înfrângere într-un meci oficial de la finala Campionatului European din 2017 de la Brno, atunci când cehii au cedat în fața Rusiei după executarea loviturilor de la 7 metri.
 
România și Mexic au oferit un meci de zile mari, cu un ritm fantastic și ocazii la ambele porți. Mulți au spus despre acest meci că a fost adevărata finală a turneului. Mexicanii au deschis scorul în startul reprizei a doua dar șutul fantastic al lui Mircea Ungur a egalat situația cu 10 minute înainte de final.
 
Cele 50 de minute regulamentare s-au încheiat la egalitate, 1-1, astfel că s-a intrat în cele două reprize de prelungiri a câte 5 minute. Cu mai puțin de 3 minute înainte de finalul jocului, mexicanii au reușit să înscrie iar tricolorii nu au mai avut puterea să revină și să împingă jocul la loviturile de la 7 metri.
 
Elevii lui Bejenaru și Șimon au avut însă apoi puterea să-și șteargă lacrimile eșecului și să lupte pentru medaliile de bronz, în finala mică împotriva Ungariei. A fost un meci extrem de disputat, echilibrat, încheiat fără goluri pe tabelă, 0-0. 
 
La loviturile de la 7 metri, ai noștri au avut nervii mai tari și au transformat toate cele 3 lovituri, prin Ungur, Plopeanu și Alecu. Maghiarii au ratat prima lovitură așa că bronzul a mers spre România.
 
Pentru echipa noastră, este cea de-a doua medalile de bronz la un Campionat Mondial, după cea obținută în 2015, la ediția inaugurală a competiției, în SUA.
 
România încheie al doilea turneu major pe podium, după ce anul trecut în Ucraina a obținut medaliile de argint ale Campionatului European.
 
Turneul final din Australia a fost organizat de Federația Mondială de Minifotbal (WMF) și a reprezentat primul de acest fel organizat cu 32 de echipe.
 
Mulțumim din suflet suporterilor români din Perth dar și celor care au făcut deplasarea din România cu echipa națională și care au încurajat în permanență echipa noastră la cele 7 jocuri din Australia.
 
Rezultate România la Campionatul Mondial din Australia
 
Grupa C
10-0 cu Nigeria
3-1 cu Ucraina
2-1 cu Liban
 
Optimi de finală
10-0 cu Guatemala
 
Sferturi de finală
6-0 cu Australia
 
Semifinale
1-1 (1-2 după prelungiri) cu Mexic
 
Finala mică
0-0 (3-1 după loviturile de la 7 metri) cu Ungaria
 
Lot România la Campionatul Mondial din Australia
 
Portari: Florin Matache si Laszlo Klein 
Jucatori: Mircea Ungur, Andrei Balea, Dragan Paulevici, Razvan Plopeanu, Saron Chirica, Mircea Popa, Razvan Radu, Andrei Carstea, Toma Vincene, Sebastian Vasile, Ionut Alecu si Stelian Stancu
Staff: Virgil Bejenaru (antrenor), Tudor Simon (director tehnic), Dan Stefan Cojocaru (manager general), Cristian Lupu (director sportiv), Ionuț Petrescu (analist video), Răzvan Zaharia (psiholog), Emil Cotenescu (medic)
 
Performanța realizată de echipa națională a României încheie un an foarte bun pentru reprezentantele țării noastre în competițiile internaționale. 
 
Campioana națională, Nova Vita Târgu Mureș, a încheiat pe locul 2 la Liga Campionilor de la Rimini, Danco Pro București a câștigat Eurocup, la Lignano Sabbiadoro iar Mary Tour Magic Iași a ocupat locul 2 la Liga Campionilor Old Boys, la Rimini, toate aceste 3 competiții având loc, în luna septembrie, în Italia.
 
Pentru echipa națională urmează Campionatul European din 2020, favorite pentru organizarea acestui turneu fiind Serbia și Republica Moldova, precum și Campionatul Mondial din 2021, ce va avea loc în Ucraina, la Kiev.
 

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP