România, în grupa B a EURO 2018, alături de Spania și Anglia!

Vineri, 11.05.2018, la Kiev, la sediul Federației Ucrainene de Fotbal, a avut loc tragerea la sorți a grupelor Campionatului European de Minifotbal 2018, turneu final ce va avea loc între 12 și 18 august la Kiev. Datorită coeficientului EMF foarte bun obținut grație celor 6 Campionate Europene câștigate dar și a semifinalei bifate anul trecut la EURO 2017 la Brno în Cehia, naționala de minifotbal a României a fost cap de serie numărul 2, în urma campioanei mondiale, Cehia.

Tragerea la sorți, organizată de conducerea Federației Europene de Minifotbal (EMF), for condus de maghiarul David Tibor, a fost prezentată de Jakub Stefek, asistat de Miss Ucraina 2017. Rând pe rând, mai multe personalități ale fotbalului ucrainean au extras echipele din cele 5 urne valorice, în total 20 de echipe repartizate în 4 grupe.

România a fost repartizată în grupa B, alături de Spania, locul 4 la Campionatul Mondial de anul trecut din Tunisia, de Anglia, Israel și Austria. O grupă dificilă, echilibrată, grupă din care primele două clasate se vor califica mai departe în faza sferturilor de finală. La prima vedere, Spania pare cel mai puternic adversar, ibericii reprezentând o echipă națională ce a înregistrat un progres remarcabil în decursul ultimilor ani, parcurs încununat cu semifinala disputată contra Cehiei la Campionatul Mondial din Tunisia. Anglia a lipsit de la cele două turnee majore de anul trecut, Campionatul European din Cehia și cel Mondial, dar reprezintă o amintire urâtă pentru naționala noastră, fiind prima echipă care a eliminat România de la un turneu final, la EURO 2016 în Ungaria, după 6 campionate europene câștigate consecutiv de tricolori. Israel și Austria sunt două echipe fără rezultate notabile la turneele majore, dar echipe care pot furniza oricând surpriza așa că naționala noastră trebuie să fie pusă în gardă.

La tragerea la sorți de vineri de la Kiev, Federația de Minifotbal din România a fost reprezentată de secretarul general, Attila Takacs, acesta ocupând totodată și funcția de secretar general al Federației Europene de Minifotbal. Programul complet al meciurilor de la EURO 2018 va fi anunțat în următoarele zile de Federația Europeană de Minifotbal.

Grupe, Campionat European, Ucraina, 12-18 august

Grupa A: Ucraina, Muntenegru, Slovacia, Italia și Belgia

Grupa B: România, Spania, Anglia, Israel și Austria

Grupa C: Bosnia, Kazakhstan, Bulgaria, Irlanda și Albania

Grupa D: Cehia, Ungaria, Serbia, Turcia și Azerbaidjan

Hai România !

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP