România, neînvinsă la Cupa Klitschko de la Kiev

Am încheiat NEÎNVINȘI al doilea turneu consecutiv!

România - Ucraina 1-1
Goluri: Cosmin Amarinei (min. 7) / min. 36
 
România și Ucraina au început meciul decisiv de la Klitschko Cup de la Kiev din postura de echipe cu 4 victorii consecutive și fără gol primit. Ambele învinseseră: Anglia, Croația, Irlanda și Elveția pentru a ajunge în postura de a juca cu trofeul pe masă.
 
Prima lovitură a aparținut alor noștri, o „torpilă” fantastică de la jumătatea terenului a lui Cosmin Amarinei, mingea intrând în vinclul porții gazdelor.
 
Tricolorii s-au apărat foarte bine până cu 4 minute înainte de final, atunci când mingea a ricoșat la un jucător al gazdelor care a înscris la colțul scurt cu un șut plasat din afara careului.
 
Amarinei a văzut al doilea galben foarte ușor în minutul 37 după ce a ieșit din poartă și a respins mingea în aut din fața unui jucător ucrainean.
 
Jocul s-a încheiat la egalitate, 1-1, iar golaverajul mai bun i-a făcut pe jucătorii gazdelor să primească trofeul chiar de la primarul Kievului, Vladimir Klitschko. Îi felicităm pentru acest trofeu pe care l-au meritat după felul în care au evoluat pe parcursul celor 5 jocuri. La fel de bine l-ar fi meritat și jucătorii noștri, dar golaverajul a făcut diferența.
 
Pentru noi este îmbucurător faptul că naționala României încheie al doilea turneu la rând, după Continental Cup din Tunisia, fără eșec. Foarte îmbucurător este și faptul că sistemul defensiv gândit de antrenorul Marius Mitu și directorul tehnic Dan Ștefan Cojocaru a făcut să primim un singur gol în 5 meciuri, în 200 de minute de joc. Atacul a funcționat foarte bine, cu 22 de goluri marcate.
 
Bravo România, bravo băieți, suntem mândri de voi! 
 
Lotul deplasat de Marius Mitu și Dan Ștefan Cojocaru a fost următorul:
 
Portari
Cosmin Amarinei (Timișoara) și Răzvan Eftimie (București)
 
Jucători
Șaron Chirică (Buzău), Mircea Popa (Sibiu), Ionuț Alecu (București), Radu Burciu (Brașov), Andrei Nemițanu (Timișoara), Andrei Brașoveanu (București), Adrian Călugăreanu (Brașov), Răzvan Plopeanu (Timișoara), Bogdan Corman (Bacău) și Mihai Leaha (Deva)
 
Staff
Marius Mitu – Antrenor Principal
Dan Ștefan Cojocaru – Director Tehnic

O dată cu naționala mare, a făcut deplasarea la Kiev și echipa de tineret, under 21, a României, care a disputat 3 meciuri amicale cu echipa similară a Ucrainei. Gazdele s-au impus în cele 3 jocuri, dar tinerii noștri tricolori au progresat de la joc la joc, ca atitudine și evoluție în teren (0-4, 0-2, 2-3).

Lot România Under 21:
Răzvan Felician Birta, Andrei Ferik, Danut Catalin Cotobas, Alexandru Mihai Mos, Robert Chiritoiu, Marius Balas, Ovidiu Nicusor Arama și Robert Andrei Crihan

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP