România învinge Bulgaria cu 3-0 în primul amical de la Mamaia

Meciul de verificare cu Bulgaria, disputat în această seară, 12.05.2018, la Baza Sportivă Iaki Mamaia (Hotel Iaki), a reprezentat debutul oficial al lui Marius Mitu în postura de antrenor principal al echipei naționale. Pentru acest joc, tehnicianul de 41 de ani, care pregătește de câțiva ani, cu real succes, echipa Old Boys București, a convocat un lot restrâns, de 12 jucători, în vederea pregătirilor pentru Campionatul European din Ucraina (12-18 august). Filozofia lui Marius Mitu este aceea de a se axa pe performanță, datorită faptului că România reprezintă un nume în minifotbalul european și trebuie să țintească sus an de an. 

După un prim antrenament desfășurat vineri seara și un al doilea sâmbătă dimineața, componenții echipei noastre naționale au intrat la joc în această seară contra vecinilor din Bulgaria. Adversarul a fost unul puternic, Bulgaria participând la EURO 2017 în Cehia și fiind și acum, printre cele 20 de echipe care vor merge în Ucraina. Atât antrenorul Marius Mitu cât și directorul tehnic, Dan Cojocaru, au spus că sunt interesați și de rezultatele din aceste două jocuri de verificare, pe lângă relațiile de joc și atitudinea în joc a componenților lotului.

Debutul a fost unul perfect deoarece România a marcat de 3 ori în acest joc și nu a primit niciun gol. Un debut excelent la echipa națională pentru Marius Mitu, dar și pentru portarul celor de la Danco Pro București, fostul portar al echipei Dinamo București, Florin Matache, care a păstrat poarta intactă pe parcursul celor 40 de minute de joc. Pentru România a marcat o dublă Claudiu Vlad de la Juventus Sibiu iar golul de 2-0 a fost marcat de un alt debutant de succes, Bogdan Corman de la Golden Boys Piatra Neamț, jucător remarcat de Marius Mitu la Cupa Boromir de la Râmnicu Vâlcea. Cu excepția portarului Răzvan Eftimie, antrenorul a folosit toți ceilalți 11 jucători din lot, schimbând liniile deseori pe parcursul jocului. Unul dintre arbitrii jocului a fost Cezar Ionescu, arbitrul ce a oficiat la finala Cupei Mondiale de anul trecut, dintre echipele Mexic și Cehia.

România va disputa cel de-al doilea joc amical cu Bulgaria, în aceeași locație, duminică dimineața de la ora 10:30.

România - Bulgaria 3-0
Teren: Baza Sportivă Iaki Mamaia.
Goluri: Claudiu Vlad (2) și Corman.
România: Matache - M. Popa, I. Marian, Tănase, Burciu, S. Vasile, Călugăreanu, C. Vlad, Chirică, Corman și R. Radu.
Rezervă neutilizată: Eftimie.
Antrenor: Marius Mitu
Director tehnic: Dan Ștefan Cojocaru

Partenerii Federatiei de Minifotbal din Romania

TOP